Oefenwedstrijd: Excelsior'31 verliest van HSC'21 (2-3)

Foto bij Oefenwedstrijd: Excelsior'31 verliest van HSC'21 (2-3)

De eerste trainingsweek voor het nieuwe seizoen werd door Excelsior’31 afgesloten tegen Derde Divisionist HSC’21 uit Haaksbergen. Met de nieuwelingen, doelman Kevin Reimink (Heino), Kelvin Veensma (HSC’21), Tim van de Berg (DVS’33), Osama Ben Kaddour (SC Genemuiden) en Coplan Soumaoro (DETO Twenterand) aan de aftrap, wilde Excelsior’31-trainer Jos van Veen direct zien welke kwaliteiten er in huis zijn gehaald.

De eerste uitval kwam van HSC’21 met een uitval over links van Yannik de Vries, zijn voorzet bereikte geen medespeler. In de 14e minuut kwam Excelsior’31 aan de linkerkant voorin met Osama Ben Kadour door.Hij liep met de bal het strafschopgebied in en schoot de bal tegen de buitenkant van de paal.

Het eerste deel van de wedstrijd van weinig verheffend. Voor het volgende moment van importantie moest er doorgespoeld worden naar de 38e minuut. Daarin verovert  Niek Davina de bal en levert hij deze in bij teamgenoot Givan Werkhoven.

De aanvaller zoekt de ruimte aan de rechterkant, passeert een paar HSC’21’ers en geeft voor. De meegelopen Niek Davina profiteert. Hij kan de bal van dichtbij intikken: 1-0.

Kort voor rust krijgt Excelsior’31 een penalty tegen. Het stevige inkomen van Alex de Jong wordt als overtreding aangemerkt. Oud Excelsior’31-speler Cenk Unguz schiet de bal net buiten bereik van Kevin Reimink binnen: 1-1.

Excelsior’31 en HSC’21 waren nog maar net uit de kleedkamer, toen HSC’21’er Zeki Erkilinç de 1-2 aantekende. Hij strafte knullig balverlies van Michel Gerritsen Mulkes af en gaf Reimink geen kans om in te grijpen.

In de 54e minuut was Mart Nieuwenhuis met een safe belangrijk. De teruggekeerde ingevallen doelman kwam daarmee Michel Gerritsen Mulkes te hulp, die even daarvoor HSC’21 met een mislukte pass opnieuw een handje dreigde te helpen.

Drie minuten later was het 1-3 voor HSC’21. Een voorzet vanaf hoek werd in 2 instanties binnengeschoten. Cenk Uguz maakte zijn tweede van de middag.

Met twee andere invallers kwam Excelsior’31 in de 78e minuut met een goede aanval. Simon Seppenwoolde gaf de bal mee aan Dérian Reinders.Het schot van de aanvallende middenvelder werd met de vuisten gekeerd. Joël Baan kreeg in de rebound een mooie kans, maar kreeg de bal niet goed op zijn schoen.

De aansluitingtreffer werd in de 79e minuut gemaakt. Michel Gerritsen Mulkes kwam van achteruit met een mooie pass in de diepte op Steff Kaptein. De aanvaller nam de bal knap mee en kreeg controle over de situatie. Hij bleef rustig en legde daarmee de basis voor een knap doelpunt: 2-3.

Excelsior’31 kreeg in de laatste 10 minuten nog een grote kans tegen, maar had via Simon Seppenwoolde en Jasper Veltkamp ook zo nog een gelijkmaker kunnen scoren.  Het bleef bij een 2-3 nederlaag.

Kalender icoon zondag 2 juli 2023 12:22 / Het eerste