Excelsior'31 wint in doelpuntenfestijn van MASV (6-3)

Foto bij Excelsior'31 wint in doelpuntenfestijn van MASV (6-3)

* Samenvatting Excelsior'31 - MASV

* Reactie Rick Hemmink

* Reactie Jos van der Veen

* Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31-trainer Jos van der Veen had weinig redenen om zijn basiselftal voor de wedstrijd tegen MASV op de schop te gooien. Alleen Steff Kaptein moest op de bank plaatsnemen. Hij werd vervangen door Dérian Reinders. Naast Kaptein op de bank zaten: Alister van Merlevoort (k), Haris Memic, Coplan Soumaoro, Jasper Veltkamp en Simon Seppenwoolde.

De toon werd door de thuisploeg direct gezet. In het eerste kwartier kregen Niek Davina (7e minuut) en Givan Werkhoven (14e minuut) perfecte mogelijkheden om de score te openen. Davina schoot op een paar meter voor het doel wild over. Werkhoven nam op aangeven van Osama Ben Kaddour iets teveel tijd om tot afronden te komen. Zijn schot werd geblokt.

De tegenstander uit Arnhem, die zich in 7 seizoenen uit de 5e klasse hebben opgewerkt tot de Vierde Divisie, liet zich daarna zien. Twee keer was Maray Vahlkamp de aangever en Donovan van Hesse de schutter.

De eerste keer in de 16e minuut ging de bal in het zijnet. De tweede keer in de 23e minuut was het tot ieders verrassing wel raak: 0-1. Excelsior’31-doelman Kevin Reimink had bij het schot in de korte hoek geen antwoord.

Het bleek voor Excelsior’31 een goede wake-up call. Op aanvallend vlak werd er nog een tandje bijgeschakeld. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker. Na goed doorzetten van Niek Davina kwam de bal in het strafschopgebied bij Givan Werkhoven.

De spits die dit seizoen nog niet gescoord had, frommelde zich handig langs Baggio Wallenburg en Joey van Beukering en schoot de bal in de linker onderhoek: 1-1.

De dadendrang duurde voort. Zo dribbelde Vincent Schmidt van achteruit richting het strafschopgebied. Zijn schot ging over. In de 36e minuut had Excelsior’31 de wedstrijd ook in de score weer in handen. Op aangeven van Dérian Reinders liet Rick Hemmink met een grandioze kapbeweging MASV-doelman Stefan de Wolf staan. Van dichtbij werd de 2-1 gemaakt.

Nog voor rust werd de marge nog groter. Excelsior’31 sneed in de 40e minuut als een mes door de boter. Na een vlotte combinatie op het middenveld stuurde Rick Hemmink de bal de diepte in. Daar was Niek Davina om de bal mee te nemen richting het MASV-doel. De overtalsituatie werd uitstekend uitgespeeld. De bal ging opzij naar Givan Werkhoven, die bij de tweede paal de bal in het net tikte: 3-1.

MASV kwam goed uit de kleedkamer. In de 46e minuut smoorde Excelsior’31 het gevaar in de kiem, maar een minuut later moest Kevin Reimink ingrijpen. Het lukte MASV-aanvaller Donovan van Hesse niet om de bal voorbij de Excelsior’31-doelman te krijgen.

Excelsior’31 had de momenten blijkbaar nodig om de concentratie weer op te pakken. Het was het startschot voor een fase waarin de Rijssenaren de gasten uit Arnhem alle hoeken van het eigen strafschopgebied liet zien.

Dérian Reinders opende het bal. Hij werd aangespeeld door Hemmink, omspeelde Jack van Luijken en de doelman en schoot richting het doel. Het was invaller Eelco Mostert, die de bal van de lijn haalde.

In de 55e minuut stond het vizier van Osama Ben Kaddour niet op scherp. Een wilde poging was niet de beste keus om zijn 4e competitietreffer op rij te maken.

Er waren deze middag 2 scherpschutters en dat waren Givan Werkhoven en Rick Hemmink. In de 57e minuut was het de beurt aan Hemmink om zijn tweede van de middag te maken.

Excelsior’31 strafte defensief geklungel van Joey van den Beukering  en Jack van Luijken af. Via Reinders en Werkhoven kwam de bal bij Rick Hemmink. Van dichtbij gaf hij de MASV-doelman geen kans: 4-1.

Binnen 4 minuten hadden de heren allebei hun hattrick binnen. In de 59e minuut was Rick Hemmink als eerste aan de beurt. Na een fraaie voorassist van Niek Davina was Givan Werkhoven opnieuw de man van de assist. Hij gaf de bal vanaf de achterlijn hard voor en Hemmink liep binnen: 5-1.

In de 61e minuut leek Dérian Reinders zijn goede wedstrijd met een treffer te bekronen. Hij nam een dieptepass van Niek Davina goed mee en plaatste de bal voorbij doelman De Wolf. Omdat de bal net niet genoeg vaart had om over de doellijn te rollen, was het laatste zetje van Werkhoven nodig: 6-1.

Een monsterscore leek in de maak, maar kwam er niet van. Excelsior’31 liet de teugels vieren en de wissels die Jos van der Veen doorvoerde maakten het collectief niet sterker.

In de 62e minuut kwam Excelsior’31 (nog voordat er gewisseld was) goed weg toen Stephen van Beek weg was gestoken en naast Kevin Reimink op de buitenkant van de paal schoot.

Tussendoor kwam Vincent Schmidt nog met een rush. Hij kreeg een vrije doorloop en besloot deze in de 72e minuut met een schot in het zijnet. In de 76e minuut kon de ingevallen Jasper Veltkamp zichzelf een plezier doen. Op aangeven van Coplan Soumaoro kon de invaller zich ook op het scoreformulier melden. Dit lukte niet.

De feestvreugde kreeg toch nog een kleine knauw, door de laatste minuten van de wedstrijd. MASV scoorde nog 2x. Eerst was het Fedor Venema die in de 86e minuut aan de linkerkant een vrije doorloop kreeg. Hij troefde een naar achteren lopende Dérian Reinders af, die geen rugdekking kreeg op het moment dat hij die goed kon gebruiken. Venema schoot in de lange hoek binnen: 6-2.

Een minuut later stond Excelsior’31 opnieuw aan de aftrap. In de 87e minuut kopte Jancey Baars de 6-3 binnen, nadat Reimink met zijn vuisten een reboud weggaf na een schot van Venema.

Excelsior’31 pakte in een aantrekkelijk duel opnieuw volledig terecht de volle buit. De wedstrijd bood aan de andere kant ook genoeg leermomenten. Excelsior’31 is na de zege de nieuwe koploper in de Vierde Divisie.

Excelsior’31 - MASV 6-3 (3-1)