Excelsior'31 - DETO levert geen winnaar op (2-2)

Foto bij Excelsior'31 - DETO levert geen winnaar op (2-2)

* Reactie Jos van der Veen

* Verslag van Martin Klaassen

Voor de wedstrijd tegen DETO voerde Excelsior’31-trainer twee veranderingen door. Dérian Reinders en Simon Seppenwoolde moesten hun plek afstaan ten faveure van Vincent Schmidt en Osama Ben Kaddour. Door de wisselingen schoof Niek Davina door naar het middenveld. Op de bank zaten: Mart Nieuwenhuis (k), Stijn Beverdam, Dérian Reinders, Niels Leemhuis, Stan ter Haar, Patrick Maneschijn en Simon Seppenwoolde.

Dat beide teams in een andere flow zitten, zag je in het eerste deel van de wedstrijd. Bij Excelsior’31 loopt het momenteel niet meer zo, dat veel vanzelf gaat. Bij DETO begint het na een moeilijke start van de competitie in het veld meer op de plek te vallen en komt er steeds meer geloof in eigen kunnen.

De eerste paar mogelijkheden kwamen van de gasten uit Vriezenveen. In de 8e minuut kwam rechtsback Thom ten Hove met een voorzet. De bal ging maar net aan Kai Wesselink voorbij en eindigde in de handen van Excelsior’31-doelman Kevin Reimink.
Direct daarna werd Excelsior’31 ook van de andere kant onder druk gezet. Haris Memic kopte een voorzet van linksback Hans Matti tot hoekschop.

Grote zorgen hoefde Excelsior’31 zich nog niet te maken, maar het viel wel op dat DETO geen ontzag voor Excelsior’31 had. Rechtsbuiten Melvin Degenaar maakte het de thuisploeg met zijn snelheid en dribbels moeilijk.

de 13e minuut ontsnapte hij aan de Excelsior’31-achterhoede. Kevin Reimink en Tim van de Berg zorgden ervoor, dat de aanval onschadelijk werd gemaakt. Reimink moest in de 19e minuut ook nog in actie komen op een kopbal van de mee opgekomen Tom Koelman.

Hoewel de kansopsomming doet vermoeden dat het eenrichtingsverkeer was, viel dat mee. Excelsior’31 had eenzelfde percentage balbezit, maar speelde zich tot de 28e minuut nog niet naar goede kansen.

In die minuut was Steff Kaptein heel dicht bij de openingstreffer. Osama Ben Kaddour wist de loopactie van Steff Kaptein op waarde te schatten. Zijn bal kwam perfect achter de verdediging uit.

Kaptein ging langs DETO-doelman Robert Stopel en zag een leeg doel voor zich. Het was de oplettende Hans Matti die met een sprint en een beslissend tikje met de voet,  de inzet van Kaptein voor de lijn weghaalde.

Kort voor rust, in de 43e minuut, ging Excelsior’31 toch met de voorsprong aan de haal. Na een onderschepping van Tim van de Berg op de middenlijn, ging de bal richting de rechterkant. Steff Kaptein ging snel over tot het geven van de voorzet. Dat bleek de juiste keus. Rick Hemmink stond vrij om de bal in te koppen. Via de binnenkant van de paal ging de bal in het net:  1-0.

De start van de tweede helft was voor Excelsior’31. De koploper was bedrijvig en kwam ook dichtbij een verdubbeling van de score. Na een indraaiende voorzet van Kelvin Veensma en terugleggen van Givan Werkhoven, kon Osama Ben Kaddour schieten.

Zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied was Roberto Stopel te machtig. Hij bleef aan de grond genageld. Het schot had net niet richting. Via de paal ging de bal het veld weer in.

Van een bijna 2-0 werd het toch een vervelende 1-1. In de 51e minuut speelde DETO-midenvelder Karlo Borghuis de vrijstaande Hans Matti aan de linkerkant in. De linksback slingerde de bal voor de pot.

De voorzet was een kolfje naar de hand van Floris Oude Nijhuis. De clubtopscorer sloop bij de dbruk coachende Haris Memic weg en kon de bal hard tegen de touwen koppen: 1-1.

Naast het beestenweer waarmee de spelers de hele wedstrijd om moesten gaan, hingen er ook nog een paar doelpunten in de lucht.

In de 54e minuut kwam Excelsior’31 er over de linkerkant uit via Osama Ben Kaddour. Hij wist aan wie hij de bal moest geven. Clubtopscorer Rick Hemmink was meegelopen en schoot van afstand naar het doel. De bal ging over.

DETO zette daar in de 58e minuut een dot van een kans tegenover. Thom ten Hove werd in het strafschopgebied aangespeeld door Hans Matti. Veel tijd om af te drukken had hij niet. Voor Excelsior’31 was dat maar goed uit. De bal ging net naast het doel.

Het was toch weer Excelsior’31 dat in de 61e minuut op voorsprong kwam. Steff Kaptein wist met een puntgave hoekschop opnieuw het hoofd van Rick Hemmink te vinden. Hij verlengde de bal doeltreffend en maakte daarmee zijn 10e competitietreffer.

Gedaan was het daarna nog zeker niet. In de 68e minuut kwam Excelsior’31 goed weg. Na een voorzet van Melvin Degenaar kon Floris Oude Nijhuis uit de draai proberen zijn tweede van de middag te maken. Ook nu miste de bal het doel op een haar.

Routinier Ben Rienstra zette in de 72e minuut de ploegen weer op gelijke hoogte. DETO kreeg op de rand van de zestienmeter een vrije trap. Kevin Reimink had geen antwoord op de van richting veranderde slimme inzet van de oud-prof. Het werd 2-2.

In de laatste 20 minuten ging het nog over en weer. Zo kon Thom ten Hove in de 75e minuut een prachtige aanval van DETO bekronen. Hij deed dat niet.  Een minuut later was Givan Werkhoven aan zet. Hij kon na wenden en keren een schot lossen. Deze werd in de korte hoek gekeerd door Roberto Stopel.

Het wapen dat hoekschop heet, werd door Excelsior’31 in de 82e minuut uit het arsenaal getrokken. Steff Kaptein vond opnieuw een hoofd. Dit keer was het die van Haris Memic. De verdediger kopte de bal over het doel.

De wedstrijd werd besloten met een puntreddende save van Excelsior’31-doelman Kevin Reimink. De ingevallen Ferdi ter Avest kreeg na mistasten van Haris Memic een vije doorloop. Waar de routinier Excelsior’31 in eerdere jaren voor Staphorst vaak dwars zat, lukte het met ditmaal niet. De Excelsior’31-doelman excelleerde. Daardoor bleef het 2-2 en dat was een eindstand die goed bij de wedstrijd paste.

Door het gelijke spel en overwinningen van Scherpenzeel (4-1 tegen Rohda Raalte) en VVOG (0-5 bij Pelikaan S) kruipt de top 3 weer dicht bij elkaar. Excelsior’31 en Scherpenzeel hebben 26 punten, VVOG volgt met 25 punten.

Komende dinsdagavond speelt Excelsior’31 voor de districtsbeker tegen Berkum 2. Het duel op Sportpark De Koerbelt begint om 20:15 uur. Zaterdag 25 november staat in Zwolle het competitieduel tegen het eerste team van Berkum op het programma. De wedstrijd op sportpark De Vegtlust begint om 14:45 uur.

Excelsior’31 - DETO 2-2 (1-0)

43. Rick Hemmink 1-0
51. Floris Oude Nijhuis  1-1
61. Rick Hemmink 2-1
72. Ben Rienstra 2-2

Scheidsrechter: Remon Tulen
Assistent-scheidsrechters: Dennis Bosgraaf & Timon Wagemakers