Collectieve offday voor futsallers Excelsior’31 in derby

Foto bij Collectieve offday voor futsallers Excelsior’31 in derby

ALMELO / RIJSSEN - In uitgerekend de derby tegen Heracles Almelo Futsal speelden de futsallers van Excelsior’31 vrijdagavond haar slechtste wedstrijd van het seizoen. De Rijssenaren verloren met maar liefst 10-0. Excelsior’31 was geen schim van de ploeg die een speelronde eerder verassend én met sterk spel koploper en aanstaand kampioen TZR Fermonia Boys met 1-1 in bedwang hield.

Dat Excelsior’31 het altijd lastig heeft tegen Heracles Almelo Futsal is op basis van de resultaten van de afgelopen jaren een feit. Maar dat Excelsior’31 met dubbele cijfers huiswaarts werd gestuurd was beschamend. Bij rust keek Excelsior’31 tegen een overbrugbare 2-0 achterstand aan. De thuisploeg had een lichtoverwicht tegen een Excelsior’31 dat moeizaam tot kansen kwam.

Na de thee ging het helemaal mis bij Excelsior’31. Hoewel de organisatie in de eerste helft aan de kant van Excelsior’31 verre van goed was, was het in de tweede helft één grote gaten kaas. De thuisploeg werd geen strobreed in de weggelegd in het spelsysteem wat ze graag spelen. Passlijnen werden door Excelsior’31 niet dichtgelopen. De voorhoede en flankspelers van Excelsior’31 stonden verdedigend niet goed of waren continue een stap te laat, waardoor Heracles Almelo Futsal continue de diepe spits kon bereiken. De thuisploeg benutte iedere in de schoot geworpen kans. Excelsior’31 daarentegen creëerde in balbezit nauwelijks iets. Met uiteindelijk een beschamende 10-0 nederlaag.

Excelsior’31 volgt hiermee haar best gespeelde competitiewedstrijd tegen TZR Fermonia Boys op met een wanvertoning tegen Heracles Almelo Futsal. Dit laat de wisselvalligheid zien bij Excelsior’31.

De Rijssenaren krijgen aankomende vrijdag een herkansing om zich te herpakken. In thuishaven Sporthal de Reggehal wacht het duel met FC Coronaas. Aanvang 21.15 uur.

Kalender icoon vrijdag 5 april 2024 14:18 / Zaal