Excelsior'31 stuurt ook VVOG met lege handen naar huis (2-0)

Foto bij Excelsior'31 stuurt ook VVOG met lege handen naar huis (2-0)

Klik hier voor de fotoreportage (copyright Excelsior31.nl)

*Verslag van Martin Klaassen

Excelsior’31-trainer Jos van der Veen kon tegen VVOG zijn huidige favoriete 11 weer laten starten. Op de bank zaten: Mart Nieuwenhuis (k), Stijn Beverdam, Matthijs Seppenwoolde, Patrick Maneschijn, Givan Werkhoven en Simon Seppenwoolde.

Dat tegenstander VVOG zich al een lange periode in de hoek van de klappen bevindt, was bij de start van de wedstrijd niet te merken. De Harderwijkers, onder leiding van interim-trainer Henk Drost, was in de eerste 10 minuten de ploeg die de wedstrijd open kon breken.

Na 3 minuten spelen kwam de bal na een goede aanval uit bij Job Hoogedoorn. Hij kopte de bal over het doel van Excelsior’31-doelman Kevin Reimink.

Het lukte routinier Joshua Patrick om in de 10e minuut vanuit de omschakeling aan de verdediging van Excelsior’31 te ontsnappen. Vanuit een moeilijke hoek kwam zijn schot niet verder dan het zijnet.

Excelsior’31 liet zich in aanvallend opzicht pas in de 13e minuut zien. De vrije trap van Kelvin Veensma kwam niet verder dan de blauw-gelen die in de muur stonden.

Bij het volgende moment voor het doel van VVOG-doelman Lars Reijnen was het wel raak. Bij een scrimmage voor het VVOG-doel kwam de bal voor de voeten van Coplan Soumaoro.

De veelzijdige middenvelder liet het buitenkansje niet aan zich voorbij gaan en schoot de bal gretig tegen de touwen: 1-0.

Lang leek Excelsior’31 niet van de voorsprong te kunnen genieten. Max Leeflang kon in de 20e minuut alleen op Kevin Reimink af. De bal werd naastgepunterd.

De amusementswaarde zakte naarmate de rust naderde behoorlijk. Excelsior’31 en VVOG waren aan elkaar gewaagd, maar zagen er weinig in om open huis te houden.

In de 34e minuut had Excelsior’31 de marge groter kunnen maken. Uit een voorzet van Steff Kaptein, had Stan ter Haar de 2-0 op de schoen. Met een sterke reflex hield VVOG-doelman Lars Reijnen zijn team in de wedstrijd.

Na rust probeerden zowel VVOG als Excelsior’31 het scorebord naast de minutenweergave in beweging te krijgen. Bij VVOG waren het speldenprikjes.

In de 49e minuut werd de trekker in een kansrijke situatie in het strafschopgebied niet overgehaald. Een inzet van Johua Patrick was in de 51e minuut een eenvoudige prooi voor Kevin Reimink.

De kansen die Excelsior’31 daarna kreeg waren serieuzer van aard. Steff Kaptein kreeg in de 52e minuut een dot van een kans. Zijn lob ging naast het VVOG-doel.

Amper een minuut later lukte het Jasper Veltkamp niet om de bal voorbij Lars Reijnen te krijgen. De 2-0 bleef na deze megakans in de lucht hangen.

Met een aantal frisse krachten, ging de jacht op de scoreverdubbeling verder. Niet zonder succes. In de 75e minuut was het dan eindelijk raak. Invaller Patrick Maneschijn wist een fout in de VVOG-verdediging af te straffen: 2-0.

De marge had in het restant van de wedstrijd nog een stuk groter kunnen worden. Het lukte verschillende Excelsioren’31 niet om de zege extra glans te geven, waardoor het bij 2-0 bleef.

Koploper Excelsior’31 heeft met nog 6 wedstrijden te spelen  een voorsprong van 5 punten op achtervolger Scherpenzeel, dat zaterdag thuis met 3-1 van Be Quick 1887 won. Nummer 3 Rohda Raalte kwam thuis niet verder dan 4-4 tegen DETO, waardoor ze 8 punten achter Excelsior’31 staan.

Aanstaande zaterdag 13 april speelt Excelsior’31 in Tubbergen tegen TVC’28. De wedstrijd op sportcomplex De Grote Moat begint om 18:00 uur.

Excelsior’31 - VVOG: 2-0 (1-0)

13. Coplan Soumaoro 1-0
74. Patrick Maneschijn 2-0