Excelsior'31 wint van strijdvaardig TVC'28 (0-2)

Foto bij Excelsior'31 wint van strijdvaardig TVC'28 (0-2)

*Verslag van Martin Klaassen

Bij de avondwedstrijd in Tubbergen kon Excelsior’31-trainer Jos van der Veen opnieuw hetzelfde startende elftal het veld insturen. Op de bank zaten: Maurice van de Maat (k), Stijn Beverdam, Matthijs Seppenwoolde, Michel Gerritsen Mulkes, Givan Werhhoven, Patrick Maneschijn en Simon Seppenwoolde.

Excelsior’31 begon geconcentreerd en aanvallend aan de wedstrijd. Al na 53 seconden nam Coplan Soumaoro het Tubbergse doel onder vuur. Veel vuur was het ook niet, TVC’28-doelman Wouter Goos kon de bal eenvoudig grijpen.

Dat TVC’28 op het eigen sportpark geen eenvoudige horde is, heeft ranglijstachtervolger Scherpenzeel enkele weken terug (een 3-1 overwinning voor TVC’28) gemerkt. Ook Excelsior’31 had in de eerste helft de handen vol aan de werklustige blauwwitte brigade.

De thuisploeg gaf weinig ruimte weg. Excelsior’31 had moeite met het vinden van de vrije man kwam daardoor niet goed in de gewenste flow.

Helemaal potdicht zat het aan beide kanten niet. Jasper Veltkamp ging in de 17e minuut vanuit een moeilijke hoek voor zijn kans. De bal ging langs het doel van Wouter Goos.

Een minuut later kreeg TVC’28 een betere kans. Mart Groothuis stond na een goede pass vanaf de rechterkant voor Kevin Reimink. Hij toucheerde de bal niet afdoende om de bal langs de Excelsior’31-doelman te krijgen.

Als er een klein gaatje viel, werd er ook direct de kortste weg naar het doel gezocht. Vincent Schmidt probeerde het in de 19e minuut, kort buiten het strafschopgebied, met een schot vanuit de stuit. De bal ging naast het doel.

Een van de wapens van TVC’28, de corners en vrije trappen, werd in de 21e minuut uit het munitiemagazijn gehaald. Aanvoerder Jelle Leenders kreeg op aangeven van Niek Staarink de bal op het hoofd. Het vervolg kon Kevin Reimink niet verontrusten.

In de 33e minuut kwam Excelsior’31 met een vlotte aanval. De architecten hiervan waren Jasper Veltkamp en Rick Hemmink. Veltkamp was degene die de bal vlak voor het doel voor zijn neus weggehaald zag worden.

Kort voor rust had Excelsior’31 de zo gewenste voorsprong genomen. De wijze waarop het doelpunt tot stand kwam past perfect bij de wijze waarop Excelsior’31 zich al weken presenteert. Jasper Veltkamp trok de bal terug naar de rand van het strafschopgebied. Daar stond Coplan Soumaoro.

De middenvelder krulde de bal naar de verre paal. Een knappe voorzet van Stan ter Haar en het binnenschieten van Steff Kaptein zijn 12e competitietreffer volgde. De samenwerking tussen alle schakels was perfect.

Excelsior’31 had in de 45e minuut de marge groter moeten maken. De geboren en getogen Tubbergenaar Niels Leemhuis kreeg de uitgelezen mogelijkheid om zijn dorpsgenoten een grotere achterstand te bezorgen. Een povere inzet met zijn rechtervoet was niet genoeg om de bal het doel in te zien gaan.

Ook Stan ter Haar liet voor het rustsignaal zijn doelgerichtheid zien. TVC´28-doelman Goos stond op zijn post.

Een paar minuten na de hervatting werd de jacht op een tweede Excelsior’31-treffer geopend. In de 53e minuut namen zowel Stan ter Haar als Dérian Reinders het doel van TVC’28 onder vuur.

Het schot van Ter Haar werd door de doelman gekeerd, het schot van Reinders ging op onfortuinlijke wijze via het hoofd van Rick Hemmink van het doel weg.

TVC’28 was nog niet uitgeschakeld en liet dat ook blijken. Uit een vrije trap kwamen verdedigers Koen Fleer en Jelle Leenders in de 54e minuut kort voor het doel in kansrijke positie. Excelsior’31 kon opgelucht ademhalen toen de TVC’28-aanvoerder vanwege het hinderen van Kevin Reimink werd teruggefloten.

Even later wist Dérian Reinders de naar HSC’21 vertrekkende Sam Holsink tot stoppen te brengen.

Met de fysiek sterke Jelle Leenders voorin erbij deed TVC’28 nog een alles of niets poging. Het was niet Leenders, maar invaller Daan Geerts die nog een kans op de gelijkmaker kreeg. Hij kon een dieptepass nog net met de voet verlengen, maar Kevin Reimink daarmee niet passeren.

Het werd niets voor TVC’28. Met de frisse krachten voorin werd de wedstrijd in de 90e minuut in het voordeel van Excelsior’31 beslist.

Dérian Reinders gaf de bal mee op de ingevallen Simon Seppenwoolde. Hij nam de bal mee richting het doel en probeerde het met een schot. Dit schot haalde door een block het doel niet.

De bal kwam wel bij Jasper Veltkamp, die de eveneens ingevallen Givan Werkhoven in stelling bracht. Doelman Goos dook de bal knap uit de hoek, maar had geen antwoord op de rebound van Simon Seppenwoolde: 0-2.

TVC’28 liet het hoofd niet hangen en bleef pushen. In de extra tijd liet Okke Schepers de lat boven Kevin Reimink nog trillen, door de bal er bij een direct ingeschoten vrije trap tegenaan te pegelen.

De score had in de laatste minuten met kansen van Givan Werkhoven en Dérian Reinders hoger uit kunnen vallen. Dat zou mooi zijn geweest, maar had de wedstrijd geen recht gedaan.

Excelsior’31 heeft in Tubbergen een zakelijke overwinning geboekt, daarmee de zegereeks verlengd en de kans op het ultieme groter gemaakt.

Omdat Scherpenzeel in Vriezenveen bij DETO een late gelijkmaker om de oren kreeg (2-2), heeft Excelsior’31 met nog 5 competitiewedstrijden te spelen 7 punten voorsprong. Nummer 3, Rohda Raalte won met 1-4 bij Berkum en volgt op 8 punten.

Aanstaande zaterdag speelt Excelsior’31 tegen de nummer 14 op de ranglijst, Be Quick 1887 uit Groningen.  Eerder dit seizoen lukte het Excelsior’31 niet om van de Groningers te winnen (0-0). Het duel op Sportpark De Koerbelt begint om 14:30 uur.

TVC’28 - Excelsior’31: 0-2 (0-1)

42. Steff Kaptein  0-1
90. Simon Seppenwoolde 0-2