Excelsior'31 verliest duel om des keizers baard van Rohda Raalte

Foto bij Excelsior'31 verliest duel om des keizers baard van Rohda Raalte

Excelsior'31 verliest duel om des keizers baard van Rohda Raalte

* Samenvatting Excelsior'31 TV* Verslag door Thijs Nieuwenhuis


Excelsior’31-trainer Jos van der Veen gunde Mart Nieuwenhuis in het uitduel tegen Rohda Raalte een plek onder de lat. Kelvin Veensma, Givan Werkhoven en Patrick Maneschijn begonnen ook vanaf de aftrap. Op de bank namen plaats: Kevin Reimink (k), Simon Seppenwoolde, Niels Leemhuis, Milan Borkent, Jasper Veltkamp en Tim van de Berg.

Een mooi moment bij de opkomst van beide elftallen. Rohda Raalte vormde een erehaag voor de kampioen van de Vierde Divisie D. Ook trainer Jos van der Veen, volgend seizoen werkzaam in Raalte, kreeg de felicitaties en een mooie bos bloemen. Een mooi gebaar van de thuisploeg.

Rohda Raalte begon met veel energie aan de wedstrijd om des keizers baard en kwam na een mooie aanval op een 1-0 voorsprong via Kevin Peppels. De aanvaller had even later ook bijna de 2-0 op de schoen, maar zijn tweede inzet verdween op de paal.

Excelsior'31 kreeg na iets meer dan 20 minuten spelen een strafschop na een overtreding op Givan Werkhoven. Rick Hemmink benutte het buitenkansje: 1-1. 

Na rust kreeg Steff Kaptein een grote mogelijkheid op de 1-2, maar Rohda Raalte-doelman Cas Marsman was alert. Aan de andere kant was het even later wel raak. Een inzet van Kevin Peppels bleek volgens de arbitrage over de lijn, waardoor de thuisploeg de leiding nam.

Steff Kaptein kreeg vervolgens nog een grote mogelijkheid op een treffer maar wederom was het Cas Marsman die redding kon brengen. Even later was het wel raak voor Steff Kaptein, die een voorzet van Simon Seppenwoolde tot doelpunt promoveerde: 2-2.

In de slotfase van het duel scoorde Martijn van de Werken de 3-2 met een lage schuiver na balverlies aan Rijssense zijde. Daar bleef het bij. Excelsior'31 verliest pas voor de tweede keer dit seizoen een wedstrijd en Rohda Raalte gaat met vertrouwen de nacompetitie voor promotie in. 

Excelsior'31 speelt komende zaterdag haar laatste competitiewedstrijd. Scherpenzeel komt dan op bezoek op De Koerbelt. Om 18.00 uur is de aftrap. 

Rohda Raalte - Excelsior'31: 2-2

Doelpuntenmakers:
17. Kevin Peppels 1-0
23. Rick Hemmink 1-1
59. Kevin Peppels 2-1
70. Steff Kaptein 2-2
83. Martijn van de Werken 3-2

Arbitrage:
Scheidsrechter: Jelle Besselsen
Assistent-scheidsrechters: Hessel Soldaat & Marvin Brink

Gele kaart:
Strijland, Woudstra (Rohda Raalte), Veensma, Soumaoro, Borkent, Hemmink (Excelsior'31)

Opstellingen:
Rohda Raalte: Cas Marsman, Maurice van Bussel, Sven Pazie, Martijn van de Werken, Teije ten Den, Shaquile Woudstra (46. Lucas Woearbanaran), Don van Rossum, Wesley Hansler, Thom Strijland (84. Tim Maatman), Kevin Peppels, Casper van der Veen

Excelsior'31: Mart Nieuwenhuis, Dérian Reinders (80. Niels Leemhuis), Kelvin Veensma (75. Tim van de Berg), Matthijs Seppenwoolde, Vincent Schmidt, Coplan Soumaoro (46. Milan Borkent), Stan ter Haar (75. Jasper Veltkamp), Rick Hemmink, Steff Kaptein, Givan Werkhoven, Patrick Maneschijn (63. Simon Seppenwoolde)


 

Kalender icoon zaterdag 18 mei 2024 21:43 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers