Futsallers Excelsior'31 winnen zware uitwedstrijd bij SVW/De Middenstip

Futsallers Excelsior'31 winnen zware uitwedstrijd bij SVW/De Middenstip

De futsallers van Excelsior'31 hebben in Epe de zware uitwedstrijd tegen SVW/De Middenstip met 2-5 gewonnen. Bij rust was de stand al 1-3. 

SVW/De Middenstip werd vooraf gevreesd, maar door de Excelsioren geconcentreerd naar een gedecideerde nederlaag gespeeld. Keeper Ruud Kreijkes was na afloop dan ook een tevreden man: "We hebben een supergoede wedstrijd gespeeld. Verdedigend weinig weggegeven, en verdiend gewonnen. Onze aanvoerder, Alidus ter Harmsel (zie foto), scoorde deze wedstrijd twee keer, en was deze avond dan ook onze absolute uitblinker." Gerald Keizer, die het laatste doelpunt namens de Rijssenaren scoorde, vult hem aan: "We scoorden op de juiste momenten." De Rijssense doelpunten werden gemaakt door Alidus ter Harmsel (2), Laurens Goosen (2) en Gerald Keizer.

Een uitstekend resultaat, omdat Excelsior'31 juist gehavend aan deze wedstrijd moest beginnen. Waar de basisspelers Robert Kwintenberg en John Lubbers ontbraken, moest coach Marcel Lankamp een beroep doen op de invallers Richard Ligtenberg en Gerald Keizer. En de ene invaller, Gerald Keizer, sprak na afloop lovende woorden over de andere invaller, Richard Ligtenberg: "Hij speelde een uitstekende wedstrijd. Oerdegelijk, waar eigenlijk het hele team een compliment verdiend. Want deze ove
rwinning was er echt één van het collectief!"

Met de overwinning is het aan kop weer 'stuivertje wisselen' met concurrent ZVV'91, dat de koppositie - met 1 punt voorsprong - overgenomen ziet worden door Excelsior'31. Toch is er nog niets beslist in de hoofdklasse G, want het team van trainer Marcel Lankamp heeft nog een loodzwaar programma voor de boeg. Met nog 5 wedstrijden op het programma moet Excelsior'31 onder andere nog op bezoek bij Marktzicht en SVVN, terwijl ZVV '91 nog confrontaties met datzelfde SVVN en Sparta/AFAS tegoed heeft. Voeg daarbij dat Sparta/AFAS zelf behalve tegen ZVV '91 ook nog bij Marktzicht op bezoek moet, dan is het duidelijk dat de strijd om de titel nog volledig open ligt, en er nog niets beslist is.  

Donderdag 14 februari speelt Excelsior'31 een thuiswedstrijd tegen HSC'21 uit Haaksbergen. HSC'21 steekt de laatste weken in een blakende vorm, getuige overwinningen op ZVV '91 en Marktzicht en gelijke spelen tegen SVVN en Sparta/AFAS. Voor Excelsior'31 opnieuw een tegenstander om rekening mee te houden. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 20.00 uur in de Reggehal aan de Nieuwlandsweg in Rijssen, en zal onder leiding staan van scheidsrechter Bies.

De stand aan kop van de hoofdklasse G:

1. Excelsior'31              17-40
2. ZVV'91                     17-39
3. Sparta/AFAS            17-35
4. Marktzicht                17-32
5. SVVN                      16-31
6. SVW/De Middenstip  17-29 
Kalender icoon vrijdag 8 februari 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers