Excelsior'31 zakt steeds verder weg

O
ok tegen Genemuiden heeft Excelsior’31 de negatieve spiraal, waar de ploeg al sinds begin november van afgelopen jaar inzit, niet kunnen doorbreken. Excelsior’31 mag van geluk spreken dat de eerste 7 wedstrijden in winst zijn omgezet en dat daardoor een redelijke buffer is opgebouwd ten opzichte van de staartploegen want anders was nu degradatievoetbal aan de orde geweest.

De 3e plek die Excelsior’31 na 16 wedstrijden nog steeds inneemt zegt dan ook veel over de kwaliteit in de hoofdklasse C. Be Quick’28 en HHC zijn de uitgesproken koplopers maar de overige ploegen ontlopen elkaar niets. Dus moet er strijd geleverd worden. En daar hebben een aantal Excelsioren nogal moeite mee.

Zo ook tegen Genemuiden. Juist de gevestigde orde zoals Erwin Looms, Nick Hoekstra, Erwin Leurink en Dennis Sepp lieten het afweten. Het was tekenend dat spelers als Michel Goossen, John van Pijkeren en Amanuel Isa voorop moesten in de strijd.

Het begin van de wedstrijd was voor scheidsrechter Harry van Beek. Met maar liefst 3 gele kaarten binnen 10 minuten zette hij de toon. Hij hield hiermee gelijke tred met beide ploegen want wat Excelsior’31 en Genemuiden lieten zien was ook niet hoofdklasse waardig. Foute passes, veel lange ballen en als er al kansen kwamen dan werden die voorafgegaan door fouten van de tegenstander.

Maar ook de spitsen deelden in de malaise  Genemuiden kreeg een aantal mogelijkheden door zwakke inspeelpasses van Coen Zwollo, Erwin Leurink en Amanuel Isa maar de voorzetting was zo matig dat er geen echte kansen ontstonden. De beste kans in de eerste helft was zelfs voor Excelsior’31 maar Erwin Looms wist alleen voor doelman Flier niet te scoren, na een veel te zachte terugspeelbal van Kloetstra.

De tweede helft was niet veel beter dan de eerste. Al speelde Excelsior’31 wel meer op de helft van Genemuiden. Een vrije trap van Sander ter Harmsel ging buiten bereik van Albert Flier net naast en Amanuel Isa schoot in riante positie over. De geblesseerde Michel Goossen moest zich laten vervangen door Jelte van de Berg en de geïrriteerde Isa werd vervangen door Jarno Beltman. Beide ploegen leken verzoend met een gelijkspel maar het zou anders lopen.

Dirk Jan van der Meulen pikte in de 83e minuut een afgevallen bal op en kon ongehinderd doorlopen richting Excelsior-doel. Met een lage schuiver verraste hij Vicente F. Hesselink in de lange hoek 1-0.

Met nog 7 minuten te gaan restte Excelsior’31 niets anders dan alles of niets te spelen. Hoekstra raakte met een vrije trap nog de buitenkant van de paal maar het werd uiteindelijk niets want uit een counter scoorde invaller Klaas Johan Knevelman de 2-0.