Excelsior'31 en ACV ploeteren naar kleurloze remise

Excelsior'31 en ACV ploeteren naar kleurloze remise

Excelsior'31 - ACV 1-1 (0-0)
48. 0-1 Jalving
60. 1-1 Janssen

Klik hier voor een demonstratie van pupil van de week Sven Brinks (7). Klik hier voor het wedstrijdverslag van Koert Broersma, op de website van ACV
Een militair die houdt van duidelijkheid
bron: dagblad TC Tubantia, van maandag 10 maart
d
oor Robin Campmans
RIJSSEN - Hij geeft al z'n spelers een hand en bedankt het arbitrale trio. Zo, dat zit erop. De eerste negentig minuten van Excelsior'31 onder leiding van interim-trainer Cor Kiezebrink hebben een punt opgeleverd: 1-1 thuis tegen laagvlieger ACV.
"Ik denk dat we onszelf iets tekort hebben gedaan, maar als je de situatie van de afgelopen week bekijkt moet je misschien ook tevreden zijn met een punt." 

'De situatie van de afgelopen week', oftewel het ontslag van trainer Gerard Geerdink Johannink en het tijdelijk aanstellen van Kiezebrink. Vanuit het tweede tot het einde van het seizoen doorgeschoven naar de hoofdmacht. "De club redden", reageert de 53-jarige beroepsmilitair uit Deventer op de vraag waarom hij 'ja' heeft gezegd.

"Ik zit al een tijdje bij Excelsior en als ze dan met deze vraag komen moet je daar niet over na hoeven denken. Dan doe je dat gewoon."
 Terug naar afgelopen week. Een groep zonder vertrouwen en plezier die vijf punten uit de laatste elf optredens haalde en al drie duels niet heeft gescoord. Een handvol geblesseerde/geschorste spelers er de eerstvolgende wedstrijd tegen ACV er niet bij, het was allesbehalve een ideaalbeeld om eens lekker te gaan trainen.

Maar Kiezebrink zag het juist als uitdaging, dus ging hij vol overtuiging en enthousiasme aan de slag. "Het plezier terugvinden, dat is wat er moest en moet gebeuren. Wat ik bij de eerste kennismaking heb gezegd? De meeste jongens kende ik al, dus zo kon je het niet echt noemen. Maar ik heb wel aangegeven dat het team nu aan zet is. En ik moet zeggen dat er vanaf het eerste moment fantastisch is getraind."
 Kiezebrink is een man van duidelijkheid, op donderdagavond staat ongeveer vast wie er de eerstvolgende wedstrijd gaan spelen. Want waarom tot vrijdagavond of zaterdag wachten als je het toch al weet? "Ik heb natuurlijk wel een eigen visie", zegt hij lachend. Nick Hoekstra bijvoorbeeld als centrale middenvelder.

"Waarom? Omdat ik hem geen linksbuiten vind", verwijzend naar de plek waar Hoekstra de periode daarvoor regelmatig speelde. Kiezebrink zal niet heel gauw -tenzij het wedstrijdverloop daarom vraagt- spelers binnen het veld van positie wisselen en dus op 'vreemde' plekken neerzetten. Is de linkshalf geblesseerd? Dan schuift niet de linksback door maar krijgt de linker middenvelder uit het tweede elftal een kans.

Een eigen visie dus, maar wel eentje met hetzelfde doel als zijn voorganger: het maximale uit een groep halen. ,,Het is nu nog even moeilijk om een doel aan te geven. In deze competitie kan iedereen punten van elkaar pakken, het is vooral zaak om niet te ver naar beneden te hoeven kijken." 


Door het gelijke spel is Excelsior'31 weliswaar afgezakt van de vierde naar de zevende plek, het staat nog wel op een gelijke hoogte met de drie ploegen daarboven. Dus werd er zaterdag na het behalen van een punt - ook al gebeurde dat tegen de nummer voorlaatst - best wat gelachen en gedold. En dat was al een tijd geleden. 

wedstrijdverslag van Jannes Boerman (www.voetbaloost.nl
Excelsior'31 knokt zich naar punt tegen ACV
Excelsior’31 had een turbulente week achter de rug. De tegenvallende resultaten zorgden ervoor dat trainer Gerard Geerdink Johannink op non-actief werd gesteld en dat het roer tot het einde van het seizoen wordt overgenomen door Cor Kiezebrink, trainer van het 2e elftal. Natuurlijk is er dan de hoop op een schokeffect, maar enig realisme is ook op zijn plaats. Excelsior’31 mist op dit moment veel spelers die belangrijk zijn en dat is op het veld terug te zien. Erwin Looms, Dennis Sepp, Michel Goossen en Jarno Beltman zijn nog steeds geblesseerd en Amanuel Isa keek toe, in verband met een schorsing.

Grote verrassing in de opstelling was Mark van Losser. Sinds kort traint de geboren Rijssenaar en ex-prof van Heracles Almelo weer mee met de 1e selectie en tegen ACV mocht hij zelfs in de basis beginnen. Excelsior’31 begon fel aan de wedstrijd. De gedachte moet zijn geweest, eerst terug naar de basis, met veel inzet en strijd en van daaruit komt het voetbal vanzelf. Dat lukte vrij aardig. Er ontstond druk voor het doel van ACV, uit een scrimmage had de bal zo maar binnen kunnen vallen, maar het nodige geluk ontbrak.

ACV probeerde met counters gevaarlijk te worden maar de beste kansen bleven voor Excelsior’31. Zo schoot Maarten Dangremond de bal uit een afgeslagen corner maar net over en had keeper Groothof van ACV alle geluk van de wereld, bij een vrije trap van Hoekstra, die hij op het laatste moment overtikte. Ook Sander ter Harmsel kreeg een grote kans, na afleggen van Maarten Dangremond. Opnieuw wist doelman Groothof met een prima redding zijn doel schoon te houden.

Excelsior’31 was dan wel de meest aanvallende ploeg maar leek in de slotfase van de eerste helft het deksel op de neus te krijgen. Scheidsrechter Oudijk keurde het doelpunt van Rolf de Boer op advies van zijn grensrechter af, wegens buitenspel.

Kort na rust zou Excelsior’31 toch op achterstand komen. Erwin Leurink en Coen Zwollo gaven teveel ruimte weg, uiteindelijk profiteerde Ruud Jalving met een bekeken schot in de verre hoek 0-1. In tegenstelling tot de laatste wedstrijden stortte Excelsior'
31, na de tegentreffer, niet in. Er werd gevochten voor elke meter en in de 60e minuut kwam dan ook de dikverdiende beloning. Gerald Janssen verhuisde van rechtsback naar de spits, stond nog geen minuut op zijn nieuwe positie of het was al raak. Uit de draai schoot hij een voorzet van Maarten Dangremond binnen 1-1.

Hoewel Excelsior’31 hoopte op meer was er toch ook het besef dat ACV niet via een counter alsnog met 3 punten uit Rijssen mocht vertrekken. Het gelijke spel werd dan ook gekoesterd, al was ACV nog één keer serieus gevaarlijk. Uit een vrije trap van Gil Göbel raakte de mee opgekomen Niels de Wilde de bal niet goed en schoot voorlangs.

Het zou ook teveel van het goede zijn geweest voor ACV. Excelsior’31 ziet ACV door het gelijke spel niet dichterbij komen. Wel zakte de ploeg door de overige uitslagen in de middenmoot, die steeds dichter op elkaar komt te zitten, naar een (gedeelde) 7e plaats.  Met de vertoonde inzet en de spelers die binnenkort weer zullen aansluiten moet het mogelijk zijn het seizoen op waardige wijze af te sluiten. 

Gele kaarten:
Gerald Janssen (Excelsior’31)
Roan Hamminga, Gil Göbel (ACV)

Excelsior´31:
Doel: Vicente F. Hesselink
Achter: Gerald Janssen, Coen Zwollo, Erwin Leurink en John van Pijkeren
Midden: Sander ter Harmsel (59. Bas Boksebeld), Mark van Losser en Nick Hoekstra
Voor: Maarten Dangremond, Björn Calkhoven en Jan Borghuis

ACV:
Doel: Marcel Groothof
Achter: Roan Hamminga, Martijn Groenewold, Niels de Wilde en Germain Beck
Midden: Daan Korenhof, Rob Schreuder, Philip Ties en Ruud Jalving (84. Martin Bloem)
Voor: Gil Göbel (66. René Westerveen) en Rolf de Boer

Kalender icoon zaterdag 8 maart 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers