Excelsior’31 boekt ruime overwinning op Go Ahead Kampen

Excelsior’31 boekt ruime overwinning op Go Ahead Kampen

Goede gevoel lijkt terug bij Excelsior'31 
bron: TC Tubantia
maandag 17 maart
KAMPEN - ‘Goed gevoetbald, nauwelijks iets weggegeven, verdiend gewonnen.’ Tot die conclusie kwam trainer Cor Kiezebrink zaterdag na afloop van Go Ahead Kampen tegen Excelsior'31.

Einduitslag: 1-4 voor de Rijssenaren. ,,En die uitslag had hoger kunnen zijn als we al onze mogelijkheden hadden benut.’ Dat nam uiteraard niet weg dat de vervanger van de ontslagen Gerard Geerdink Johannink zeer tevreden was met het optreden van zijn ploeg.

Zonder Looms, Sepp, Goossen en Van Pijkeren boekte Excelsior'31 eindelijk weer een zege; de laatste dateerde alweer van december 2007. Is het lek boven? Kiezebrink: ,,Als je er vanuitgaat dat we een aantal spelers misten, kunnen we alleen nog maar beter worden. De vorige wedstrijd tegen ACV (1-1, red.) werkten we keihard, dat was vandaag niet anders. Als je dan ook zo'n goede eerste helft speelt, geeft dat vertrouwen.’

Calkhoven zette Excelsior'31 al na drie minuten met een fraaie lob op voorsprong, Dangremond en Hoekstra (vrije trap) zorgden voor 0-2 en 0-3. Na de treffer van de thuisploeg raakten de bezoekers niet in paniek. Dangremond zorgde na rust voor de eindstand.
 


GA Kampen-Excelsior'31 1-4 (1-3). 
3. Calkhoven 0-1, 14. Dangremond 0-2, 21. Hoekstra 0-3, 38. Da Silva 1-3, 74. Dangremond 1-4. 

Excelsior'31: F. Hesselink; Isa (77. Eertink), Beltman, Zwollo, Leurink; Boksebeld, Borghuis, Hoekstra 54. Ter Harmsel); Dangremond, Calkhoven (62. Van Losser), Janssen.  


Nederlaag Go Ahead ondanks sinas en 7-up

Bron: De Stentor, door Tom Wildvank
KAMPEN, maandag 17 maart
Go Ahead Kampen verloor het duel tegen het zieltogende Excelsior'31 (1-4) in een kwartier tijd, de voorbeeldige voorbereiding van de Kampenaren ten spijt. Het personele gemis liet zich gelden.

‘Ik had te maken met vier blessures en twee schorsingen’, sipte trainer Raymond Schuurman. ‘En dat is gewoon iets teveel van het goede. Daarbij hebben zij ondanks de mindere resultaten natuurlijk geen slechte ploeg.’
 ‘We begonnen met een geïmproviseerde defensie en dat hebben we geweten. In een goed kwartier stond het 0-3. Achterin lieten we een paar steekjes vallen, zonde. Maar goed, ik kan van jongens uit het tweede en de A1 niet verwachten dat ze meteen meedraaien.’ 

Toch hield Schuurman een sprankje hoop, helemaal nadat Iury Da Silva kort voor de thee scoorde. ‘Daarna hebben we zelfs nog een tweetal kansjes gekregen op de aansluitingstreffer. Iury stond nog een keer oog-in-oog met de doelman. Als je dan 2-3 maakt, weet je het maar nooit.’  Dat gebeurde echter niet. Sterker nog, Maarten Dangremond schoot een kwartier voor tijd met zijn tweede treffer het laatste Kamper geloof definitief aan gort. 

Saillant detail: de avond voor het duel was de voltallige selectie te gast op de bruiloft van de geschorste topscorer Jurrian Zandbergen. Was dat wellicht mede de oorzaak van de oorwassing? ‘Haha, dat denk ik niet. Het merendeel van de jongens was het de auto. Het is bij een paar biertjes gebleven. Ik heb vooral veel sinasjes en 7-upjes gezien. Misschien hadden we juist goed aan het bier moeten gaan’, grinnikt Schuurman. 

Excelsior’31 boekt ruime overwinning op Go Ahead Kampen
verslag Jannes Boerman (www.voetbalnederland.nl); foto: Marinus Wieten
Excelsior’31 heeft de lijn die vorige week tegen ACV werd ingezet in Kampen een goed vervolg kunnen geven. Wel is waar in het zadel geholpen door een vroege en riante voorsprong, want na 18 minuten stond het al 0-3, maar toch is er sprake van een opmerkelijke metamorfose. De strijd en beleving is terug en belangrijker nog  het resultaat.

Beide ploegen begonnen gehandicapt aan de wedstrijd. Bij Excelsior’31 misten nog steeds Looms, Sepp en Goossen door blessures en moest John van Pijkeren wegens droeve familieomstandigheden het duel aan zich voor bij laten gaan. Daar stond tegenover dat Jarno Beltman weer fit  en Amanuel Isa na een schorsing weer speelgerechtigd was. Go Ahead miste t.o.v. van het duel in Rijssen Arjan en Henk van Keulen, Harm Jan Tip, Jurrian Zandbergen en Roy Supér.

Het was lang geleden dat Excelsior’31 op voorsprong stond in een competitieduel, maar tegen Go Ahead konden de meegekomen Rijssense supporters al na 3 minuten juichen. Amanuel Isa had een uitstekende pass in huis en Björn Calkhoven was het meest attent om de bal, die tussen achterhoede en keeper in viel, met een lobje te verzilveren. De vroege voorsprong gaf Excelsior’31 vleugels. Met goed voetbal via de zijkanten en veel lopende mensen vanaf het middenveld werd Go Ahead ver terug gedrongen. In de 12e minuut was het opnieuw raak.

Björn Calkhoven zette met een listige steekpass Maarten Dangremond vrij voor het doel en met een bekeken schuiver was doelman Kostwinder opnieuw kansloos. Maar de koek was nog niet op. Amanuel Isa werd in de 18e minuut op de rand van de 16 onreglementair gestuit, Excelsior’31 claimde een strafschop maar vergat het voorval toen Nick Hoekstra met een fenomenale vrije trap via de onderkant van de lat de bal hard binnen schoot  0-3. Maarten Dangremond had even later zelfs de 0-4 op zijn schoen, na zwak verdedigen van Adi Draganovic, maar hij treuzelde te lang om doeltreffend te zijn.

Tot dat moment was Go Ahead niet in de buurt van het doel van Vicente F. Hesselink geweest. De treffer van Go Ahead in de 38e minuut kwam dan ook volledig uit de lucht vallen. Een onnodig weggegeven corner door Amanuel Isa was de oorzaak en uit een onoverzichtelijke scrimmage voor het doel was het Iury da Silva die het laatste tikje gaf 1-3.

Go Ahead probeerde na rust met opportunistisch voetbal er nog wat van de maken, maar verder dan een kans voor da Silva kwam het niet. Vicente F. Hesselink dekte de korte hoek goed af en redde ten koste van een corner. Trainer Cor Kiezebrink wisselde de onopvallende Nick Hoekstra en even later ook de licht geblesseerde Björn Calkhoven. Met Sander ter Harmsel en Mark van Losser als invallers trok Excelsior’31 het initiatief weer naar zich toe en als de ploeg de ruimte die er lag een beetje beter had uitgespeeld dan had een grote uitslag in het verschiet gelegen.

Het werd nog wel 1-4 door Maarten Dangremond, na goed doorkoppen van Gerald Janssen, maar daar bleef het wat Excelsior’31 betrof bij. Ook Go Ahead kreeg nog een kans maar Harold Eertink, in het veld gekomen voor Manuel Isa, blokte de inzet van Berry Mulder.

Het was al met al een dik verdiende zege voor Excelsior’31, bij een ploeg die dit seizoen tot nu toe slechts 1 maal thuis verloor. Alleen Be Quick ’28 was in Kampen met 0-1 te sterk. Het gaf achteraf de overwinning alleen nog maar meer glans.

Gele kaarten: geen

Opstelling Excelsior´31:
Doel: Vicente F. Hesselink
Achter: Amanuel Isa (77. Harold Eertink), Coen Zwollo, Jarno Beltman, Erwin Leurink
Midden: Maarten Dangremond, Bas Boksebeld, Nick Hoekstra (54. Sander ter Harmsel), Jan Borghuis
Voor: Björn Calkhoven (64. Mark van Losser), Gerald Janssen


Opstelling Go Ahead Kampen:
Doel: Kees Kostwinder
Achter: Adi Draganovic, Michiel Kuipers, Gerwin van Hierden (54. Roelof Arp), Gerben Hamer (63. Tom Diender)
Midden: Aico van Grafhorst, Erik van Eikeren (54. Terence ten Brink), Danny Pruim
Voor: Iury da Silva, Berry Mulder en Jeroen van Leeuwen

Kalender icoon zaterdag 15 maart 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers