Excelsior'31 A1 doet prima zaken (en klimt naar een verdienstelijke 2e stek op de ranglijst)

Klik hiernaast voor de foto's (59 stux)

Wedstrijdanalyse door A1 trainer/coach Marc Lobbert
Excelsior'31 A1 stáát er weer als team
Opstelling Excelsior’31 A1:
Doel: Daniel Sanderman
Achter: Johan Wessels, Wim Oosthoek, Michel Gerritsen-Mulkes en Jurgen Siemerink
Midden: Bram Bemboom (70. Ninos Baysoy), Maarten Smit en Dylan Siemerink
Voor: Yorick Calkhoven, Marco Stegeman en Rutger Geerling (85. Sjors van Gerresheim)

1-0 Maarten Smit
1-1 FC Zutphen
2-1 Wim Oosthoek

Geel: Wim Oosthoek, Dylan Siemerink, Rutger Geerling.

E
xcelsior'31 A1 is er in geslaagd om de aansluiting te houden in de top van de 2e divisie. Vooraf aan het duel tegen FC Zutphen A1 wisten we met zijn allen waar het om ging. Het was aanhaken of afhaken. Dit besefte Excelsior’31 A1 zich vanaf het begin en begon dan ook uitstekend aan de wedstrijd. Het spel speelde zich in de beginfase veelvuldig af op de helft van FC Zutphen.

Excelsior'31 voetbalde sinds een aantal weken eindelijk weer sprankelend en vrijuit. Excelsior'31 kwam dan ook volledig terecht binnen 10 minuten op voorsprong, door een doelpunt van Maarten Smit, die de teller daarmee op 12 zette.

Hierna had Excelsior'31 de wedstrijd eigenlijk direct op slot moeten gooien,want men kreeg vlak hierna - uit een tweetal corners - een uitstekende mogelijkheid om de score te verdubbelen. Eén mogelijkheid werd hard op de paal gekopt.

Maar ja, FC Zutphen heeft een goede ploeg en staat ook niet voor niets in de top van de 2e divisie. Met name voorin in het centrum en op de linkerkant was men enorm dreigend. Ze kwamen dan ook wat beter in de wedstrijd. Het is dan wel opmerkelijk hoe we desondanks de 1-1 om de oren kregen.

FC Zutphen speelde een lange bal op de spits, die gemakkelijk te onderscheppen leek, door de verdediging van Excelsior'31, maar i.p.v. te ruimen wilden we het voetballend oplossen.

De spits van FC Zutphen reageerde hier goed op en veroverde de bal, liep de 16 binnen en trok men bij ons aan de noodrem. Een terechte penalty, deze werd uitstekend binnen gelegd, 1-1.

Hierna werd het een hele aardige wedstrijd, twee ploegen die wilden voetballen. Excelsior'31 had op dat moment het betere van het spel. Dit wist men vlak voor rust ook om te zetten in een 2-1 voorsprong.

FC Zutphen wist deze bal nog twee maal van de lijn te halen, maar in 3e instantie schoot Wim Oosthoek uitstekend binnen, 2-1.
 Een lekker moment, vlak voor de thee.

Gezien het wedstrijdbeeld van de 1e helft, naar mijn mening, ook dik verdiend. In de rust heb ik dan ook aangeven tevreden te zijn over het spel, alleen dat we meer rust moesten brengen in het spel.
 Ik maakte de groep de complimenten voor de inzet en hoe we er stónden als team.

Dat is de laatste weken (helaas) wel eens anders geweest…

In de 2e helft kregen we het toch beduidend moeilijker. FC Zutphen zette een tandje bij en speelde prima voetbal. Excelsior'31 had de organisatie verdedigend prima voor elkaar, maar de FC Zutphen centrumspits en linkerspits bleven ontzetten dreigend. Het spel speelde zich veelvuldig af op de helft van Excelsior'31.

In de 2e helft kreeg FC Zutphen dan ook een aantal prima mogelijkheden. Maar de lat, de uitstekende keepende Daniel Sanderman én Johan Wessels, die de bal van de lijn afhaalde, zorgden er voor dat de 2-1 voorsprong op het scorebord staan.

Excelsior'31 kwam bovendien een aantal keren goed onder de druk vandaan en kreeg een aantal prima mogelijkheden op 3-1.

De wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor Excelsior'31. Gezien de 1e helft verdiend, op basis van de 2e helft had FC Zutphen zeker meer verdiend.

Ik denk dat het zeker een aantrekkelijke wedstrijd was, in de top van de 2e divisie, met twee voetballende ploegen. Complimenten gaan dan ook zeker naar beide teams, iedereen heeft álles gegeven.

Wij hebben één helft goed gespeeld, de 2e helft bikkelhard gewerkt - als team - om de overwinning over de streep te trekken. Door deze overwinning blijven we in de top van de 2e divisie, daar moeten we van genieten en lekker vrijuit gaan voetballen.

Volgende week eerst de een duel in de 1/8 finale van de beker, uit bij Luctor et Emergo, in Almelo.

Daarna krijgen we twee uitwedstrijden naar Groningen, eerst Be Quick 1887 en vervolgens GVAV Rapiditas.

Dat zijn lastige uitwedstrijden... maar we kunnen het lekker bekijken, van week tot week. De punten die we hebben verzameld, pakken ze ons niet meer af!