Zaalvoetballers Excelsior verliezen uitwedstrijd bij oc/ Stob Job Uitzendburo

Vrijdagavond 1 mei hebben de futsallers van Excelsior met 6-2 verloren bij oc/ Stob Job Uitzendburo in Westervoort. Op deze dag na Koninginnedag was duidelijk dat er voor de thuisploeg nog voor de titel speelde en dat Excelsior veilig was voor degradatie. Zelfs interim-coach Daan Kreijkes kon hier niets aan veranderen.

Excelsior begon redelijk aan deze wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst. Thuis wisten ze deze tegenstander op 3-3 te houden, hetgeen achteraf de knapste prestatie in deze competitie bleek te zijn. Door snelle individuele acties ging Excelsior met een 2-0 achterstand de rust in. In de rust werd bij Excelsior topoverleg gepleegd met tacticus Daan Kreijkes en besloten nog niet direct alle registers open te gooien. Ook met de gedachte in het achterhoofd dat het toch de dag na Koninginnedag was, in Rijssen toch geen dag die louter met tompoezen en een enkel glaasje oranjebitter wordt gevierd.

Toch was het Laurens Goosen die de spanning na rust terug bracht.  oc/ Stob Job Uitzendburo scoorde echter snel de 3-1, waardoor Excelsior weer opnieuw kon beginnen. Rene Dangremond schoot van afstand (zijn grote wapen) de 3-2 binnen. Hierna speelde Excelsior alles of niets en zette druk op de tegenstander. Jos Kreijkes moest met een rode kaart de zaal verlaten na een trappende beweging richting de tegenstander. Omdat de tegenstander ook rood kreeg voor een slaande beweging werd de wedstrijd beëindigd met beide ploegen nog vier spelers (inclusief keeper) in het veld.

Vrijdag 7 mei speelt Excelsior zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen om 20.00 uur in de Reggehal. Bij winst maakt Excelsior nog kans op de achtste plek.

1-0         oc/ Stob Job Uitzendburo

2-0         oc/ Stob Job Uitzendburo