ACV pleegt coup en duwt koploper Excelsior'31 van de troon

ACV pleegt coup en duwt koploper Excelsior'31 van de troon



Excelsior’31 – ACV 0-1 (0-0)
90. Metz 0-1



Excelsior'31 aanvaller Bunyamin Özkök had het moeilijk met de stugge ACV defensie...

Klik hier voor de samenvatting op RTV Drenthe

Klik hier voor de (92) foto's.

Klik hier voor een uitgebreid verslag op Voetbal op Zaterdag.

Klik hier voor een verslag op de ACV site.

Klik hier voor een reactie van Excelsior'31 coach Dennis Demmers op RTV Oost.

Klik hier voor een analyse op Twentesport.com

Excelsior’31:
Fernandez Hesselink, Siemelink, Lubbers, Lamberink, Van Pijkeren, Isa, Davina, Van Zundert (67. Chengachi), Özkök (77. Brugge), Leferink en Ten Hoeve

ACV:
Groothof, Van Dalen, Jansma, Tel, Borghuis, Hidding, Rozema, Ties, Korenhof (70. Metz), Hooiveld, Marring

Scheidsrechter: dhr. J. van de Berge
Gele kaart: geen
Rode kaart: geen
Toeschouwers: 600




De Excelsior'31 defensie had (met name vóór rust) de grootste moeite met de razendsnelle, beresterke en balvaardige (22-jarige!) ACV spits Jan Hooiveld.

Excelsior’31 is zaterdag tegen de eerste thuisnederlaag van het seizoen opgelopen. Nog wel tegen ACV, de nummer 2 van de ranglijst. Daarmee stoten de blauw/zwarten de koploper van de troon, al moet gezegd dat de Rijssenaren op punten ‘nog steeds’ gelijk staan, met de nieuwe koploper.

In een duel waar de ‘angst om te verliezen’ het won van de ‘wil om te winnen’ was het bij vlagen dan wel behoorlijk spannend, maar waren vloeiende combinaties een sinecure.



Voor rust was met name ACV gevaarlijk en voortdurend dreigend middels de lepe spits Jan Hooiveld. Een aderlating aan Asser kant was echter de absentie van de dynamo op het middenveld, René Westerveen.

Excelsior’31 voetbalde vanmiddag bepaald voorspelbaar en weinig inventief, met 'lange halen' richting de kopsterke Niki Leferink. De aanvoer op de oud-prof, vanaf beide flanken, was dan ook zwaar onder de maat, aan Rijssense kant.

Daar waar Jan-en-alleman zich al neergelegd had bij een brilstand, na 90 minuten, had men buiten invaller Stephan Metz gerekend. Juist hij maakte het verschil en wist het net wél te vinden.



Daar waar Niek Davina en John van Pijkeren – aan Excelsior’31 zijde - het vizier niet op scherp hadden. Of, waar het geluk in de afwerking ontbrak.

Zo eindigde de ‘papieren topper’ in een lucky overwinning voor ACV, daar waar een puntendeling het wedstrijdbeeld mogelijk wat beter recht had gedaan.

De Assenaren zullen er niet om malen...




Excelsior'31 spits Niki Leferink kan het niet geloven...

Kalender icoon zaterdag 7 november 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers