Scoreverloop Excelsior’31 A1 – Tubantia A1 6-0 (rust 2-0):

Klik hier voor de uitslagen en ranglijst op de site van Telegraaf sport

Opstelling Excelsior’31 A1:
Patrick Loohuis, Stephen Jansen (85. Reno Timmerman), Gert-Jan Schultink, Michel Gerritsen-Mulkes, Simon Baysoy, Erwin Nieuwenhuis (85. Diederick Borkent), Maarten Smit, Nigel Michels, Rutger van de Noort, Matthijs Zandvoort (85.  Kevin Troost), Gert-Jan Schultink (65. Sjors van Gerresheim)

Verslag door Excelsior'31 A1 coach Marc Lobbert
RIJSSEN - Na een rare week, met een dubbelgevoel, de winst in de topper tegen FC Zutphen A1 (1-2 winst) én de uitspraak van de tuchtcommissie, met maar liefst 4 punten in mindering, moesten we ons toch opladen voor de volgende competitiewedstrijd die op het programma stond, thuis tegen Tubantia A1.

Het was aardig puzzelen om een volwaardige selectie neer te zetten, door schorsingen en de vele blessures. We hebben er alles aan gedaan om een sterk elftal binnen de lijnen te krijgen.

In de openingsfase van de wedstrijd was Excelsior'31 A1 bepaald zoekende, dit was goed in het spel te merken. Niet goed in de formatie, technisch onvoldoende en hierdoor veel te snel balverlies.

De eerste 20 minuten waren - gezien het veldspel - duidelijk voor Tubantia. Tubantia had in deze fase dan het betere van het spel, maar wisten dit niet om te zetten in kansen of mogelijkheden, Excelsior'31 bleef daardoor prima overeind.

De individuele klasse zou dan ook in deze fase het verschil gaan maken. Excelsior'31 kwam er dan ook steeds gevaarlijker uit.

Door goed doorzetten van Maarten Smit kreeg Tubantia een vrije trap ‘tegen’ te verwerken, randje 16 meter. Deze werd uitstekend genomen door Nigel Michels, Gert-Jan Schultink zette met het hoofd de 1-0 op het scorebord.

Tubantia was het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter en liet dit duidelijk merken, de scheidsrechter trad hier ook tegen op met gele kaarten.

Hierna toonde Tubantia verkeerde agressie en ging regelmatig over de streef, hier trad de scheidsrechter dan ook tegen op.

De ene na de andere gele kaart volgde voor Tubantia. Met als gevolg 2 maal geel voor de aanvoerder van Tubantia, deze kon inrukken en men moest verder met 10 man.

Hierna trok Excelsior'31 de wedstrijd snel zijn kant op, Maarten Smit wist uit een dieptebal, verkeerd ingeschat door de keeper van Tubantia, de 2-0 op het scorebord te zetten, door de bal over de keeper te koppen.

Diezelfde Maarten Smit had vlak voor rust zelfs de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar schoot oog in oog met de keeper de bal op de paal. In 2e instantie wist hij door een assist van Matthijs Zandvoort nog wel te scoren, maar deze werd afgekeurd door buitenspel.

Tubantia kwam nog maar weinig voor in het spel en Excelsior'31 begon lekker te voetballen met de man meer situatie.

Ruststand 2-0.

Ik heb in de rust aangeven dat we niet sterk begonnen waren aan de wedstrijd, maar - ondanks het slechte spel – toch niets weg hebben gegeven en op de juiste momenten door individuele klasse en uit een dooie spelsituatie de wedstrijd toch wisten te kantelen, in ons voordeel.

We gaven dan ook aan dat we ‘de man meer situatie’ goed moesten benutten en proberen uit een hoog tempo Tubantia kapot te spelen om de wedstrijd definitief te beslissen.

In de 2e helft kreeg Excelsior'31 dan ook direct na rust de mogelijkheden en kansen om de wedstrijd te beslissen. Maar Maarten Smit en Gert-Jan Wilbers vonden steeds de keeper van Tubantia op hun weg.

Excelsior'31 bleef het proberen om de opening te vinden bij Tubantia, dit lukte dan ook een aantal keren prima, Tubantia gaf veel te veel ruimte weg en Excelsior'31 kon de ene naar de andere steekbal geven.

Uit zo’n moment wist Maarten Smit dan ook de 3-0 op het scorebord te zetten, door een steekbal kon hij alleen op de keeper af en wist deze prima te omspelen en de 3-0 was het vervolg.

Hierna gaf Tubantia het echt op en Excelsior'31 bleef in deze fase toch aardig voetballen. De 4-0 was dan misschien ook wel de mooiste van de middag, middels fantastisch combinatievoetbal werd Nigel Michels alleen voor de keeper gezet en deze schoot ‘eenvoudig’ de 4-0 binnen.

Excelsior'31 bleef voetballen en op zoek naar meer doelpunten. Het werd zelfs nog 5-0 door een vrije trap van Nigel Michels en 6-0 door een doelpunt van invaller Sjors van Gerresheim.

Hierna had het ook nog hoger uit kunnen vallen, maar Excelsior'31 nam in de laatste fase toch wat gas terug.

Eindstand 6-0.

Al met al een goede overwinning, gezien de 1e 20 minuten wel wat geflatteerd, want eerlijk gezegd had Tubantia in de beginfase echt het betere van het spel.

Wij hebben onze individuele klasse prima gebruikt om het verschil te maken en wisten daarna in de ‘overtal situatie’ de wedstrijd goed uit te spelen en een duidelijk verschil op het scorebord te zetten.

Ik moet een compliment maken naar de groep, hoe we uit de winterstop zijn gekomen, na de tegenslagen van blessures en schorsingen het toch met elkaar zo kunnen oppakken!

Maar de beslissende weken komen er aan, de aankomende 2 wedstrijden volgen 2 directe concurrenten, aankomende zaterdag Quick'20 thuis en paaszaterdag uit naar Be Quick 1887 in Groningen.

We zullen er alles aan doen om deze weken goed door te komen. Het kan nog een mooi einde gaan worden.