Complete off-day Excelsior'31 A1

Scoreverloop Excelsior'31 A1 - Quick'20 A1
07. min 0-1 Quick'20
18. min 1-1 Maarten Smit
27. min 1-2 Quick'20
48. min 1-3 Quick'20
69. min 1-4 Quick'20

Klik hier voor de uitslagen en ranglijst...

Verslag door Excelsior'31 A1 coach Marc Lobbert
RIJSSEN – Zaterdag stond er een absolute topper op het programma, in de 2e Divisie Noord, tussen Excelsior'31 A1 en Quick'20 A1. Excelsior'31 stond, voor aanvang van het duel, 2 punten voor op de bezoekers, uit Oldenzaal. Het beloofde daarom een mooie strijd te worden, met 2 voetballende ploegen.

Helaas was dit niet het geval. Excelsior'31 begon veel te slap aan de wedstrijd en Quick'20 speelde voor hun laatste kans in de top, dit was ook duidelijk te merken aan de agressie van hun spel.

Quick'20 zette vanaf de 1e minuut Excelsior'31 vol onder druk en Excelsior'31 kreeg geen ruimte en rust om aan het voetballen te komen. Het speelde veel te snel de eindbal, dat leverde constant balverlies op.

Quick'20 daarin tegen speelde goed positiespel en wist met name Excelsior'31 op het middenveld af te troeven. Excelsior'31 hield veel te weinig controle op het middenveld en de ruimtes en onderliggende afstanden waren veel te groot, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht.

Quick'20 bleef Excelsior'31 goed onder druk zetten en kwam dan ook binnen 10 minuten verdiend op een 0-1 voorsprong. Via onze linkerzone wist hun vleugelaanvaller de bal over Patrick Loohuis in het doel te leggen, 0-1.

Hierna werd het spel van Excelsior'31 iets beter en kreeg het wat meer grip op de wedstrijd. Zo maakte Maarten Smit ‘uit het niets’ de 1-1, met zijn linker wist hij vanaf een 20 meter de keeper van Quick'20 te verrassen, 1-1.

In deze fase geloofde Excelsior'31 er even in, ging beter voetballen, maar vergat wederom de juiste organisatie en controle, waardoor Quick'20 uit een afgeslagen aanval van Excelsior'31 in een schakelmoment de 1-2 wist te maken.

Hierna knapte er toch wat bij Excelsior'31, de wil en geloof in een goed resultaat was er niet meer. Quick'20 heerste dan ook de wedstrijd, maar wist Excelsior'31 nog niet voor rust op de pijnbank te leggen.

Ruststand 1-2

In de rust heb ik aangegeven dat het gevoel te hebben dat we onvoldoende beseften dat we een finale aan het spelen waren. We moesten veel meer uit een sterk collectief gaan spelen en ook mentaal de kopjes omhoog zien te krijgen.

Ik heb ook gezegd dat we te bang waren om voetballen en in verdedigend opzicht de ruimtes veel kleiner moesten maken en scherper zijn in de duels. We moesten strijdend ten onder gaan, als je er alles aan hebt gedaan dan moet je na de wedstrijd pas rouwen, op zo’n moment kun je het nog beïnvloeden.

Excelsior'31 begon ook matig aan de 2e helft. Het veroorzaakte kort na rust een domme vrije trap op de rand van de 16 meter, uit deze goed genomen vrije bal wist Quick'20 bij de 2e paal de 1-3 binnen te leggen. De wedstrijd was gespeeld.

T
egen beter weten in zette ik het spelsysteem nog wel om naar 4 spitsen, maar het geloof in een goed resultaat was allang verdwenen. Deze speelwijze bracht aan Excelsior´31 kant ook geen kansen en mogelijkheden.

We bleven alleen nog maar de lange bal hanteren en de duels werden zo goed als allemaal gewonnen door de sterke defensie van Quick´20.

Het is dan ook onvoorstelbaar dat je gedurende de wedstrijd, als je in de spelbedoelingen geen succes hebt, geen andere oplossingen kunt creëren. Nogmaals, de echte wil ontbrak bij ons, tegen een veel beter en sterk voetballend Quick´20.

Het werd zelfs nog erger voor Excelsior´31, Quick´20 maakte ook nog de verdiende 1-4 en deze uitslag was nog niet eens geflatteerd. Drie minuten na rust was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Eindstand 1-4.

Al met al dus een complete off day voor Excelsior'31, we werden op alle fronten afgetroefd, waren te bang om te voelballen, hebben onvoldoende als collectief gestreden en hebben deze wedstrijd totaal niets gecreëerd!

Een niets dan terechte nederlaag tegen een veel beter en sterk voetballend Quick'20.

Van de week zullen we hard moeten werken om de hoofden weer dezelfde richting in te zetten voor de volgende finale die we Paaszaterdag spelen, uit in Groningen tegen Be Quick 1887.