Excelsior'31 pakt kostbare punten in Staphorst

Excelsior'31 pakt kostbare punten in Staphorst

Klik hier voor de samenvatting op RTV Oost én een reactie van Gerald Janssen, na afloop van Staphorst – Excelsior’31 1-4 (0-2). Klik hier voor een verslag in dagblad TC Tubantia. Klik hier voor een overzicht op VoZ

Staphorst - Excelsior '31  1-4  (0-2)
5. Leferink 0-1, 28. Freriks 0-2 (e.d. Staphorst), 59. Janssen 0-3, 80. Mijnheer 1-3, 82. Janssen 1-4

n.b. 88. Kosse (Staphorst) mist penalty

Scheidsrechter: D.W.G. van Aken.
Toeschouwers: 500.
Gele kaart: Hof (Staphorst),  Özkök, Van Zundert (Excelsior '31).

Opstelling Staphorst:
Bakker, Freriks, Hof, Knoll, Kosse, Kuurman (45. Brakke), Maat, Mijnheer, Schuurhuis, Van der Sluis (45. Smid), Wind (45. Hogenkamp).

Opstelling Excelsior '31:
Kok, Siemelink (62. Smids), Lubbers, Lamberink, Van Zundert, Isa, Özkök (80. Stegeman), Leferink (72. Siemerink), Janssen, Ten Hoeve, Davina

Excelsior vergeet overwicht uit te drukken in doelpunten
Verslag door Excelsior’31 coach Dennis Demmers
STAPHORST - Na de nederlaag van vorige week tegen Genemuiden, waar 3 dure punten verloren gingen, stonden we opnieuw voor een zware opgave: spelen tegen Staphorst, in Staphorst.

Een tegenstander die niet te onderschatten is en met het fanatieke thuis publiek achter zich kan stijgen tot grote hoogte.

Dat de boodschap in de bespreking duidelijk overgekomen was konden we vanaf het beginsignaal al zien.

We waren scherp stonden goed in de organisatie en wonnen veel duels en 2e ballen, wat belangrijk is tegen een ploeg als Staphorst.

Daarnaast stonden we positioneel goed en hetgeen wat  afgesproken was werd prima uitgevoerd. Mede hierdoor kwamen we al snel met 1-0 voor.


Op het moeilijk bespeelbare veld kregen we het toch voor elkaar goed combinatie voetbal te spelen waardoor Staphorst er niet aankwam, jammer genoeg wisten we uit de vele kansen die we hierdoor creëerden nog maar 1x te scoren. Daarmee deden we onszelf te kort.

Staphorst wisselde in de rust 3x en ging snel ‘1 op 1’ spelen. Met opportunistisch voetbal, veel snelle lange ballen probeerden ze het ons moeilijk te maken.

We hadden het daar in de eerste fase moeilijk mee en kwamen een aantal keren goed weg, maar na een klein kwartier kwam de controle weer terug.


Op dat belangrijke moment scoorden wij de 0-3 waardoor de wedstrijd gespeeld leek.


Niets is minder waar. Staphorst bleef geloven en vond de aansluitingstreffer 3-1.
Maar kort daarna volgde de 1-4 van ons. Wij hielden het hoofd koel en speelden de wedstrijd professioneel uit.

Uiteindelijk  zijn we allemaal blij met de behaalde punten en gaan we rustig toewerken naar de volgende wedstrijd, dat is gelijk een topper.

We spelen op 2e Paasdag om half 4 thuis tegen Flevo Boys. 

Excelsior'31 kent weinig moeite met Staphorst en wint ruim
STAPHORST - Excelsior'31 is weer een stapje dichterbij de Topklasse én het kampioenschap gekomen. In en  tegen Staphorst werd een eenvoudige 4-1 zege geboekt.

Bij rust leidde Excelsior'31 al comfortabel met 2-0 door treffers van Niki Leferink en een eigen doelpunt van Stepan Freriks. In de tweede helft deed routinier Gerald Janssen van zich spreken. Hij schoot de Rijssenaren met twee treffers in veilige haven. Tussendoor deed Rob Mijnheer iets terug voor de thuisclub.

Omdat Harkemase Boys op eigen veld schade opliep tegen CSV Apeldoorn (3-3) staat Excelsior'31 er weer iets rianter voor. Flevo Boys won wel, met 2-1 van Berkum.

Maandag staat in Rijssen de onbetwiste topper tussen Excelsior'31 en Flevo Boys op het programma.

 

 

 

Kalender icoon zaterdag 3 april 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers