Laatste nieuws over de obligatieleningen (inzake bekostiging nieuwe multifunctionele tribune & kleedaccommodatie)

Laatste nieuws over de obligatieleningen (inzake bekostiging nieuwe multifunctionele tribune & kleedaccommodatie)

Onderwerp: nieuwbouwplannen kleedkamers en tribune

Excelsior ’31 is een gerenommeerde voetbalorganisatie waarvan het eerste elftal zich sinds jaar en dag manifesteert in de top van het zaterdagvoetbal.

Dit heeft een grote aantrekkingskracht op de jeugd in Rijssen en omgeving, zodat wij binnenkort het 1500ste lid verwachten. Enige tijd geleden zijn, na jarenlange procedures, 3 nieuwe velden in gebruik genomen. 

Om de trainingsfaciliteiten te verbeteren wordt gestreefd naar 2 kunstgrasvelden. Wij zijn ons er van bewust, dat wij hiermee een geweldige sociale taak vervullen en zowel ouderen als jongeren een mooie vrijetijdsbesteding bieden. Een zeer positieve ontwikkeling die echter ook knelpunten met zich meebrengt.

Zoals u ongetwijfeld heeft gelezen zijn wij druk bezig onze nieuwbouw plannen voor kleedkamers en een tribune gestalte te geven. Dit gaat niet vanzelf want er is naast grote inzet van veel vrijwilligers ook veel geld nodig. Eerst een stukje geschiedenis:

Probleemstelling
- De huidige kleedkamers zijn sterk verouderd en niet toereikend voor de toeloop. Wij vinden dat al onze leden recht hebben op een fatsoenlijke kleedruimte met warm en koud stromend water! Uitbreiding naar minimaal 20 kleedkamers is noodzakelijk. Van de bestaande kleedkamers zijn er nog slechts 4 goed bruikbaar.

- De bestaande tribune is gedateerd en niet meer functioneel. Gelet op de ambitie van onze club om ons vlaggenschip, het eerste, zo hoog mogelijk te laten voetballen is vernieuwing en uitbreiding een must.

 - In het clubhuis heerst groot ruimtegebrek, zodat het bijna dagelijks passen en meten is om alle vergaderingen van bestuur, commissies, elftallen enz. een plek te geven.

Integrale oplossing
Het bestuur heeft aan de Projectgroep Accommodatie opdracht verstrekt om te komen tot een integraal plan, teneinde bovengenoemde knelpunten op te lossen.

Prioriteit diende gegeven te worden aan de kleedkamerproblematiek en de situatie rond het hoofdveld. Na een periode van onderzoek, waarbij naar de meest efficiënte oplossing is gezocht,  heeft dit geresulteerd in een plan waar we allemaal achter staan.

De keuze
Uiteindelijk is gekozen op de plaats van de huidige gedateerde tribune en gebruikmakend van het hoogteverschil tussen hoofdveld en veld 2,  16 kleedkamers te bouwen met enkele werkruimtes en daarbovenop een nieuwe tribune met ca. 640 zitplaatsen. Door deze combinatie kunnen de kleedkamers aanmerkelijk goedkoper gebouwd worden dan wanneer zij als een op zichzelf staand geheel gerealiseerd moeten worden.

De ruimte die dan boven de kleedkamers en achter deze tribune ontstaat kan gebruikt worden voor bestuurskamers, ontvangstruimte, vergaderingen en andere (dag)activiteiten. Op wedstrijddagen zal een deel dienst doen als businessruimte.

De Financiering.
Inmiddels zijn de bouwkosten bekend en is een financieringsplan opgezet. Uitgangspunt daarbij is, dat wij geen onverantwoorde verplichtingen willen aangaan.

Op de geraamde bouwkosten is inmiddels al ongeveer € 250.000,-- bespaard, doordat diverse leveranciers/sponsoren harde toezeggingen hebben gedaan voor kortingen. Voor een deel kunnen wij ook gebruik maken van zelfwerkzaamheid.

De gemeente heeft een bedrag van € 125.000,-- toegezegd en verstrekt daarnaast een renteloze lening van € 125.000,--. Inmiddels is ook een overeenkomst gesloten met de RABOBANK voor een lening.

Daarnaast willen wij ook graag een beroep doen op alle leden, supporters en sponsoren om hiervan, naar draagkracht, een gezamenlijk project te maken waar iedereen trots op kan zijn. 

Wij hebben daartoe obligatiebewijzen uitgeschreven van € 100,-- en € 1000,-- Iedereen kan zelf bepalen voor hoeveel men inschrijft.

De obligatie draagt een rente van 2% en de looptijd is 25 jaar. Ieder jaar zal minimaal 4 % uitgeloot worden voor aflossing.

Uiteraard bestaat de mogelijkheid, wanneer de gelegenheid zich voordoet, versneld af te lossen. Wij zijn daartoe bezig met de voorbereiding van verschillende akties om deze versnelde aflossing mogelijk te maken. U hoort daarover zo spoedig mogelijk.

Wij hopen dat uw rood-witte hart inmiddels sneller is gaan kloppen en roepen u op door middel van bijgaande overeenkomst uw betrokkenheid te tonen.

Hoe meer obligaties des te minder hebben wij de bank nodig.

Namens het bestuur,

Lamber Voortman, voorzitter 

Toezegging:

Ondergetekende ……………………………………………….

vertegenwoordigende het bedrijf ………………………………………………… (indien van toepassing)

wonend………………………………………… Postcode………………Plaats………………………….

machtigt hiermee s.v. Excelsior ’31 een bedrag van €………………. van zijn/haar  bankrekening nr………………………. te incasseren.

Incasso van dit bedrag in 1 of  2 termijn(en) * aankruisen wat van toepassing is. Incasso geschied op 1 september 2010 en/of 1 januari 2011

In afwijking van het bepaalde in artikel 1 en 3 van de obligatie voorwaarden, kan de obligatiehouder afzien van geheel of gedeeltelijke aflossing, c.q. afzien van couponrente. Daarvoor dient de obligatiehouder onderstaande keuze aan te kruizen en te ondertekenen.

Obligatiehouder ziet af van terugbetaling van ………% van de obligaties, zijnde €……………*

Obligatiehouder ziet af van zijn/haar recht op rente*

Handtekening:


d.d. 27 april 2010

RIJSSEN - Het ledenaantal van Excelsior’31 is de laatste jaren explosief gegroeid. Met name door de goede prestaties van het 1e elftal is de teller opgelopen naar meer dan 1500 (!) leden: een hoogtepunt in de historie van de club.

Vandaag de dag is als gevolg hiervan een nijpend tekort aan kleedaccommodaties. Om deze reden en gezien de staat van de huidige tribune, heeft het bestuur van Excelsior’31 de leden en de lokale overheid een plan voorgelegd aangaande een multifunctionele hoofdtribune met circa 650 zitplaatsen, bedoeld voor clubleden, bezoekers, sponsoren en genodigden, die zowel op zaterdag als doordeweeks wordt gebruikt.

In deze tribune worden ongeveer 16 kleedaccommodaties ondergebracht, als ook toiletvoorzieningen, een materialenruimte, een onderkomen voor medische verzorging en vergaderruimtes. Kortom, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de huidige situatie.

Op de geraamde bouwkosten is inmiddels al ongeveer € 250.000,-- bespaard, doordat diverse leveranciers/sponsoren harde toezeggingen hebben gedaan voor kortingen. Om de kosten verder te drukken, wordt een beroep gedaan op zelfwerkzaamheid van de Excelsior’31 leden en supporters.

Daarnaast heeft de gemeente een subsidiebedrag van € 125.000,-- toegezegd en verstrekt het bovendien een renteloze lening van € 125.000,-. Inmiddels is ook een overeenkomst gesloten met Top Supportlid de Rabobank, voor een lening.

Het is de bedoeling dat het resterende bedrag van ca. € 400.000,- voor deze nieuwe multifunctionele hoofdtribune – die absoluut noodzakelijk is - door de uitgifte van obligaties worden binnengehaald. Excelsior’31 heeft daarvoor obligatiebewijzen uitgeschreven van € 100,- en € 1000,-. Iedereen kan zelf bepalen voor hoeveel men inschrijft.

De obligatie draagt een rente van 2% en de looptijd is max. 20 jaar. Ter vergelijking: op een Internet-bonus-spaarrekening ontvangt men momenteel max. 1,8% rente. Ook voor de portemonnee is het daarom aantrekkelijk om een deel van het spaargeld dat niet direct nodig is om te zetten in obligaties

Ieder jaar zal de notaris 4% van de verkochte obligaties uitloten. Deze mensen krijgen hun geld inclusief rente terug en na 20 jaar heeft Excelsior de obligatielening dus terugbetaald en hebben alle leden hun geld terug.

De benadering van sponsoren in volle gang en daarnaast krijgen alle leden deze week van Excelsior’31 een brief in huis over de obligatielening. Er wordt nadrukkelijk een beroep gedaan op alle leden, supporters en sponsoren om - naar draagkracht -  een aantal obligaties te kopen van ‘onze‘ kleedkamers en tribune.

Op de Excelsior’31 website zal de komende weken een elektronische barometer zichtbaar zijn, waarin de laatste tussenstand is af te lezen.

Kalender icoon dinsdag 27 april 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers