IJsselmeervogels met afstand zaterdag's beste

IJsselmeervogels met afstand zaterdag's beste

foto: twee ex-Eagles 'hangend' in de lucht: Zwollo en 'Vogels invaller/aanvaller Johan Pater...

Opstelling Excelsior'31
, tegen de Vogels:
Kok, Siemelink, Zwollo, Lubbers, Van Pijkeren (Smids), Davina, Isa (Chengachi), Brugge, Ten Hoeve, Leferink en Özkök (Janssen)



IJsselmeervogels heeft zaterdagmiddag de 15e landstitel binnen gehaald. Zonder zich bovenmatig in te hoeven spannen bracht het de wedstrijd tegen Excelsior'31 naar het eind, 0-1.

Een doelpunt dat het in de 1e helft min of meer kado keeg, doordat Excelsior'31 goalie Arjan Kok in de fout ging, 0-1. Tony Tol stelde daarmee de titel voor de Vogels zeker.

Voor Excelsior'31 staat zaterdag 5 juni nog een uitduel tegen B.V.V. Barendrecht op de agenda, waarbij niets meer op het spel staat... 



Na afloop werd verdediger John Lubbers door de Supportersvereniging van Excelsior'31 in het zonnetje gezet en gepresenteerd als 'speler van het seizoen 2009/2010', gekozen door de supporters. Klik hier voor een filmpje, van Thijs Nieuwenhuis.

Klik hier voor dank spelers aan supporters en uitreiking schaal aan IJsselmeervogels, gefilmd door Thijs.

Klik hier voor een uitgebreid verslag op Voetbal op Zaterdag

Klik hier voor een verslag in dagblad De Stentor

Klik hier voor de 95 foto's grote reportage (foto's copyright www.excelsior31.nl). Klik hier voor de foto's van Casper Huurdeman

Klik hier voor de samenvatting (én reacties van doelman Arjan Kok en trainer Dennis Demmers) op RTV Oost



Verlies Excelsior '31 ondanks blunder KNVB
Bron: klik hier
RIJSSEN - Excelsior '31 is het niet gelukt terug te komen in de strijd om de zaterdag amateurtitel. IJsselmeervogels won in Rijssen met 1-0 en is daardoor kampioen.

De ploeg van trainer Dennis Demmers verloor zaterdag ondanks een fikse blunder van de KNVB. Die vergat de schorsingen van drie Excelsior-spelers én de trainer in te voeren, waardoor de drie spelers tegen alle verwachting in aan de aftrap stonden zaterdagmiddag.



Coen Zwollo, John van Pijkeren en Niki Leferink speelden daarom wel mee tegen de Vogels, die genoeg hadden aan een gelijkspel om zaterdagkampioen te worden.

Het werd uiteindelijk een 1-0 zege, door een treffer in de eerste helft van Tony Tol. Aan dat doelpunt ging een misser vooraf van Excelsior-doelman Arjan Kok, die over een terugspeelbal heen maaide.



Door de thuisnederlaag is Excelsior uitgespeeld, hoewel het nog wel moet aantreden tegen Barendrecht. Dan zal het het waarschijnlijk wel moeten stellen zonder het (geschorste) viertal.

Meer over Excelsior '31 en het hele verhaal over de blunder van de KNVB, in TC Tubantia van maandag.


Excelsior'31 onderuit, IJsselmeervogels kampioen
Bron: klik hier 
Excelsior'31 is na de 0-1 nederlaag tegen IJsselmeervogels uitgeschakeld in de strijd om het kampioenschap van de zaterdaghoofdklasse. Door het verlies is IJsselmeervogels kampioen.

Excelsior'31 moest winnen om nog aanspraak te maken op het kampioenschap. IJsselmeervogels had genoeg aan een punt.



In een gelijkopgaande eerste helft, kwamen beide ploegen maar moeizaam tot het crieeren van kansen. IJsselmeervogels kreeg de beste mogelijkheden en zag een schot van de lijn gehaald worden.

Later ging het alsnog goed voor de bezoekers. Een lange bal leek gemakkelijk verwerkt te kunnen worden door Excelsior keeper Arjan Kok, maar hij maaide volledig over de bal heen, waar Tony Tol naar een lege goal kon lopen en de 0-1 kon aantekenen.

In de tweede helft was de thuisploeg nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar dichterbij dan een kopbal op de lat kwam de ploeg van Dennis Demmers niet.



IJsselmeervogels pakt titel in Rijssen
Bron: klik hier 
RIJSSEN - Excelsior'31 is er niet in geslaagd in de race te blijven voor de zaterdagtitel. Voorwaarde daarvoor was dat er vanmiddag werd gewonnen van IJsselmeervogels, maar dat bleek geen haalbare kaart. De Spakenburgers wonnen met 1-0 en zijn daardoor niet meer te achterhalen door Excelsior'31 en Barendrecht. 

Echt veel pijn kon Excelsior'31 de Spakenburgers niet doen. Eénmaal trof de thuisclub de lat, maar verder had Excelsior'31 de wedstrijd onder controle. Tony Tol tekende na ruim een half uur voor de beslissende treffer, met dank aan een blunderende doelman Arjan Kok. Na de 1-0 speelde IJsselmeervogels het duel rustig uit.

Kalender icoon zaterdag 29 mei 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers