Voldoende lichtpunten ondanks 2-1 oefennederlaag bij SDC Putten

Klik hier voor een kleine selectie foto's van het duel, in Putten. Klik hier voor het hele pak van 117 foto's. Foto's copyright www.excelsior31.nl

rust
60. 2-1 Doufikar

Wedstrijdanalyse SDC Putten - Excelsior’31
Na de mooie oefenzege tegen Quick’20 hebben we tegen SDC Putten onze eerste oefennederlaag geleden.

Het resultaat is van ondergeschikt belang in dit soort wedstrijden, toch is het altijd prettig als je wint en een ‘kleine teleurstelling’ als dat niet lukt.

We hebben inmiddels 2 weken getraind, waarin we veel gedaan hebben. Afgelopen donderdag (de laatste training voor de wedstrijd) hebben we ervoor gekozen om gewoon door te trainen, vanuit de periodisering.

Dit betekende dat de spelersgroep een pittige training moest afwerken waar ze zeker op zaterdag nog wat van ‘voelden’. Daar tegenover stond dat we de volledige selectie mee hebben genomen en er (op 2 spelers na) maximaal 60 minuten gemaakt zouden worden.

We hebben een nuttige oefenwedstrijd gespeeld in Putten. Over de hele wedstrijd gezien hebben we veel balbezit gehad, waaruit we nog te weinig kansen creëerden,  aan de andere kant hebben we bij vlagen goede en snelle combinaties laten zien. Uit één van die aanvallen scoorden we de 1-1.

Verdedigend lieten we wat steken vallen waardoor SDC Putten 2x tot scoren kon komen. Toch kregen we het - zoals  gemeld - voor elkaar om vanuit het balbezit van de tegenstander snel de bal terug te veroveren, waardoor we veel in balbezit kwamen.

Dit kost veel kracht, maar geeft wel weer dat we zowel fysiek als mentaal op de goede weg zijn. We kunnen - als technische staf - een compliment maken aan de spelersgroep, over de getoonde inzet van de afgelopen weken, zowel op de trainingen als bij de wedstrijden.

Aankomende week wordt het een drukke week en spelen we drie wedstrijden. Hiervoor is bewust gekozen. Spelers zijn er aan toe een hele wedstrijd te spelen. Om te voorkomen dat spelers stil komen te staan ( het 2e is logischer wijs afgelopen zaterdag pas begonnen) willen we aankomende week zoveel mogelijk spelers een hele wedstrijd laten spelen.

Daarnaast geeft het ons de mogelijkheid de meeste spelers uit de 1e selectie nog een keer volledig aan het werk te zien. Dinsdag en donderdag spelen we dus in twee ‘verschillende’ samenstellingen, waarbij de spelers - die niet hoeven te spelen - gaan trainen.

In de weken daarna zal de groep kleiner zijn zodat we zowel met de 1e- als met de 2e selectie kunnen werken naar een ‘vaste’ basis.

Dennis Demmers.

Excelsior'31 heeft de 2e oefenwedstrijd, in een serie van 7, met 2-1 verloren van SDC Putten, dat komend seizoen uitkomt in de Hoofdklasse C. De Rijssenaren controleerden en dicteerden voor rust, daarbij kwam de thuisploeg maar zelden tot een incidentele plaagstoot.

De Puttenaren begonnen de 2e helft in dezelfde opstelling als vóór rust, bij de bezoekers werden 4 'verse' spelers ingebracht, zie onder.

In het eerste deel van de 2e helft had de thuisploeg het initiatief en kwam het tot een aantal levensgevaarlijke doelkansen, met name via de razendsnelle Doufikar (ex-Go Ahead Kampen).In de 60e minuut draaide hij Maurice Bartelds bijkans dol en schoot de bal snoeihard tegen de touwen, langs de verslagen doelman Remie.

Halverwege de 2e helft bracht SDCP maar liefst 8 invallers, maar raakte wonderwel nauwelijks uit het ritme. Uiteindelijk bracht men de 2-1 eindstand dan ook op het scorebord.

Ondanks de minimale nederlaag vielen er bij Excelsior'31 voldoende lichtpuntjes waar te nemen. Met name de invalbeurt van Nigel Michels was excellent. Bikkelend als (vader) Jan Michels in z'n beste dagen en technisch van aparte klasse. Genieten geblazen, dus.

Dinsdag 3 augustus wacht een oefenduel in het Polman stadion, in Almelo. Tegenstander is het beloftenteam van Heracles Almelo. Aanvang 19.30 uur.

Opstelling Excelsior'31, tegen SDC Putten:

* 1e helft:
Remie, Siemelink, Bartelds, Lubbers, David, Rosink, Nahrwold, Zwollo, Chengachi, Leferink en Özkök

De 19-jarige Nigel Michels (liggend op de grond) had een ijzersterke invalbeurt, na rust