Uitstekend laatste kwartier geeft burger moed (ondankse nipte nederlaag tegen Heracles Almelo beloften)

Heracles Almelo beloften - Excelsior'31 2-1 (rust 1-0)
35. 1-0 Nieuwboer (penalty)
rust
47. 2-0 Nieuwboer
74. 2-1 Özkök

Opstelling Excelsior'31:
Kok (46. Remie), Siemelink (24. Michels), Bartelds (60. Zwollo), Lubbers, Van Pijkeren, Ten Hove, Rosink, David (46. Chengachi), Özkök, Leferink (67. Aman), Nahrwold.

Niet van de partij: Isa, Davina, Gerritsen Mulkes, Smids, Smit, Siemerink, Waslander en Van Zundert.

Klik hier voor 118 foto's, van het oefenduel van Excelsior'31 vs de beloften van Heracles Almelo, jl. dinsdag, in het Polman stadion. Foto's copyright www.excelsior31.nl.

Klik
hier voor een aantal foto's op de Heracles Almelo website.

Wedstrijdanalyse Heracles Almelo beloften – Excelsior’31
Door Excelsior’31 coach Dennis Demmers

Voor het eerst hebben we een splitsing gemaakt, in de selectie. 16 spelers gingen met het 1e elftal mee, richting Almelo en de rest heeft bij het 2e elftal meegetraind.

Dit, omdat we na de afgelopen oefenwedstrijden - waarbij we veel rouleerden - de meeste spelers maximaal 60 minuten hebben laten spelen, waardoor ze weer toe waren aan een nieuwe prikkel.

Momenteel zitten we nog in een testfase, maar maken langzaam stappen voorwaarts. Naast de verdedigende accenten van de afgelopen wedstrijden hebben we nu ook wat aanvallende accenten gelegd.

Vanaf zaterdag zal er een splitsing plaatsvinden in de groep, waardoor we met een ‘vaste groep’ de wedstrijden van het 1e elftal zullen gaan afwerken, zodat ook het 2e elftal gericht kan gaan werken, tijdens de wedstrijden.

De wedstrijd :
We hebben een wedstrijd gezien met vele gezichten. Vooral de eerste helft waren de kansen schaars. Beide teams speelden compact waardoor er veel duels op het middenveld werden uitgevochten.

Wij kwamen er in de omschakeling naar balbezit af en toe zeer dreigend uit. Uit één an die momenten schoten we op de paal. Verder hadden we een keer de pech dat een doelpunt uit een goed genomen vrije trap ‘volgens velen’ onterecht werd afgekeurd.

Helaas gingen we toch met een achterstand de rust in. Door een miscommunicatie achterin kwam Heracles wel heel gemakkelijk aan een strafschop, die goed werd binnengeschoten.

Halverwege de eerste helft - en in de rust - moesten we noodgedwongen wisselen, waardoor een aantal spelers op een voor hun ongebruikelijke positie terecht kwam. Heracles profiteerde hier na rust goed van.

De organisatie was even weg waardoor Heracles al snel toesloeg, 2-0. We pakten het daarna goed op en kregen weer wat meer grip op de wedstrijd. Een teken van goede mentaliteit en wilskracht.

We persten er de laatste 20 minuten een heus offensief uit waardoor Heracles ver terug gedrongen werd, op eigen helft. De kans op een mooie aansluitingstreffer was er maar helaas misten we de scherpte voor de goal, om de gelijkmaker binnen te schieten.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd waarin weer een aantal goede aandachtspunten zijn komen bovendrijven.

Zaterdag spelen we thuis tegen DVS’33, om 14.30 uur.

Excelsior'31 heeft een oefenwedstrijd in het Polman stadion, tegen de beloften van Heracles Almelo, met 2-1 verloren. Een half uur lang deden beide ploegen weinig tot niets voor elkaar onder en speelde het duel zich vooral af op en rond het middenveld.

Beide ploegen creeërden nauwelijks of geen kansen, maar lieten evenmin steken vallen. Dat veranderde in de 24e minuut, na miscommunicatie tussen verdediger John van Pijkeren en doelman Arjan Kok. Het leverde de thuisploeg een strafschop op, die door Nieuwboer feilloos werd benut, 1-0.

In de rust paste Excelsior'31 coach Dennis Demmers een aantal wissels toe. Twee minuten na de theepauze verdubbelde Nieuwboer de score, na fraai voorbereidend werk van de razendsnelle Houtkoop, die Gerald ten Hove de hielen liet zien, 2-0.

Wie zou verwachten dat het tweede gedeelte van de 2e helft Heracles Almelo verder uit zou lopen, kwam bedrogen uit. Excelsior'31 perste er een uitstekende slotfase uit waarbij het kans op kans creeërde.

De defensie van de Bianco Nero formatie stond in die fase dan ook zwaar onder druk.

Uiteindelijk hield de jonge formatie van coach René Kolmschot de minimale voorsprong tot aan het laatste fluitsignaal van de scheids. Al met al een leerzaam oefenpotje, voor Excelsior'31 coach Dennis Demmers en zijn team.

Donderdag speelt Excelsior'31 een oefenwedstrijd tegen zondag 1e klasser Voorwaarts Twello. Het duel op sportpark De Koerbelt begint om 19.45 uur.

Klik hier voor een verslag op de Heracles Almelo website
Jong Heracles Almelo langs Excelsior’31
De beloften van Heracles Almelo hebben een oefenwedstrijd tegen de hoofdmacht van Excelsior’31 in winst omgezet: 2-1. Erwin Nieuwboer nam de beide Almelose treffers voor zijn rekening. Het tegendoelpunt werd gescoord door Bunyamin Ozkok.

De formatie van René Kolmschot, met drie A-junioren in de basis en nog eens twee op de bank, kreeg de eerste mogelijkheid in de wedstrijd. Na een kwartier ondernam Xander Houtkoop een lange rush maar het schot was uiteindelijk te zwak.

Niki Leferink was in de 29e minuut namens Excelsior’31 dicht bij een treffer. Hij omzeilde de buitenspelval en mikte vervolgens op de paal. In de 36e minuut leidde een misverstand in de Rijssense defensie tot een strafschop die door Erwin Nieuwboer keurig werd ingeschoten.

Heracles Almelo begon uitstekend aan de tweede helft. Xander Houtkoop ging in de openingsminuut goed door aan de linkerkant en de voorzet werd door Erwin Nieuwboer bij de tweede paal met een intikker afgerond.

De beloften hielden daarna lange tijd controle over het duel en waren in de zeventigste minuut dicht bij een derde treffer. Een hoekschop van Jurjan Mannes werd door Joey Belterman omgezet in een doelpoging maar de bal werd vlak voor de lijn gekeerd.

Excelsior’31 kwam in de slotfase nog sterk terug. Benjamin Ozkok soleerde een kwartier voor tijd door de Almelose verdediging en liet Nick Hengelman kansloos.

De bezoekers probeerden nog aan te dringen en kregen twee minuten voor tijd nog een aardige mogelijkheid. Kevin Aman kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Karim Chengachi binnen te tikken.