Veerkrachtig Excelsior'31 verder in KNVB Beker(+reacties & sfeerbeelden)

Foto bij Veerkrachtig Excelsior'31 verder in KNVB Beker(+reacties & sfeerbeelden)

Bekijk hieronder de reacties en sfeerbeelden na afloop van ACV - Excelsior'31 (1-2, KNVB beker), op Excelsior'31 TV.

Interviews (met Michel Gerritsen Mulkes en Rob Snijders) door José Nijhof, gefilmd door Thijs Nieuwenhuis.

Vanwege de rechten die bij Endemol/FOX Sports liggen mocht Excelsior'31 TV geen beelden/samenvatting maken van dit duel. De doelpunten, gefilmd door Endemol, worden vrijdag uitgezonden in het weekjournaal.

Door Martin Klaassen

Excelsior’31-trainer Rob Snijders voerde twee wijzigingen in zijn startformatie aan. Dylan Vosskuhler begon als linksback, waardoor Patrick Jurgens op de bank plaats moest nemen. Voorin nam Gradus Hempenius de plek in van de gebleseerde Hakim Ezafzafi.

De stemming in de kleedkamer van Excelsior’31 was in de rust wat terneergeslagen. Vier keer op rij was er van ACV verloren, het zou toch niet weer? Het spel voor rust was van een goed niveau, maar de goede kansen van Michel Gerritsen Mulkes (op de vuisten) en Cem Köse (voorlangs) werden niet benut. Aan de overkant was het in de 24e minuut wel raak. ACV strafte, in de persoon van De Jonge Rosa, onhandig uitverdedigen in combinatie met het opheffen van de buitenspelval vakkundig af.

Excelsior’31 richtte zich na rust op en zette nog een stap extra bij. Het tempo in de wedstrijd was hoog en dat deed amusementswaarde goed. De Rijssenaren gingen in de tweede helft, met mooie dribbels en korte combinaties vakkundiger om met de snelheid waarin het spel zich voltrok. De ruimtes werden goed benut en ACV moest in de eerste fase na rust alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden.

Het kreeg daarbij de meeste hulp van de aanvallers van Excelsior’31. In de 52e minuut schoot Cem Köse een opgelegde kans voorlangs. Twee minuten later wist Gradus Hempenius, tot ontsteltenis van de meegereisde supporters, een bal op het presenteerblaadje over te schieten.

Na een gevaarlijke kopbal van ACV-spits Danny Menting, keerde het tij. Een scherp ingedraaide vrije trap van Gradus Hempenius viel pardoes bij de tweede paal binnen: 1-1. Dit doelpunt zorgde bij nog meer spirit bij Excelsior’31.

Een minuut na de gelijkmaker meldde Excelsior’31 zich alweer rond het strafschopgebied van ACV. Cem Köse was ditmaal de man van de dribbel. Hij beëindigde deze met een schot, waarvan de rebound vervolgens voor Niek Davina was. De middenvelder schoot tegen de hand van een ACV-speler. Michel Gerritsen Mulkes zorgde ervoor dat het appelleren en klagen snel verstomde. Hij schoot de bal die voor zijn voeten was gekomen via een ACV-speler binnen: 1-2.

De laatste 25 minuten boden alles wat een bekerwedstrijd uniek maakt. Passie, strijd, emotie: een zinderend voetbalspektakel. Excelsior’31 had met Niek Davina de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar zwijnde bij een inzet van Haaye Feenstra, die via de binnenkant van de paal de doellijn niet passeerde.

Ook Arjan Kok sleepte zijn ploeg er met reddingen op inzetten van opnieuw Feenstra en Jelle Wagenaar doorheen. Excelsior’31 toonde veerkracht en heeft zichzelf beloond met een plek in de derde ronde van de KNVB Beker. Donderdagavond laat is bekend tegen welke club het bekeravontuur een vervolg krijgt.

ACV – Excelsior’31 1-2 (0-1)

24. Edu de Jonge Rosa 1-0
65. Gradus Hempenius 1-1
66. Michel Gerritsen Mulkes 1-2