Gerritsen schiet Excelsior'31 naar volgende ronde (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Gerritsen schiet Excelsior'31 naar volgende ronde (samenvatting geplaatst!)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Reactie Boy Boeloerditi

* Reactie Peter Wesselink

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Excelsior'31 heeft zich ten koste van zaterdag tweedeklasser DZSV geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Districtsbeker. In Dinxperlo was Excelsior'31 met name in de eerste helft heer en meester. Het was dan ook wachten op doelpunten voor de Rijssenaren, maar de ploeg van trainer Peter Wesselink moest waken voor de counter van de thuisploeg.

De eerste kansjes voor Excelsior'31 kwamen van de voet van Gradus Hempenius en Hielke Penterman. Raoul Vinkenvleugel had DZSV na een kwartier op voorsprong moeten schieten. Hij mocht in één keer doorlopen op Excelsior'31-doelman Wilco Nieuwenhuis, maar hij speelde de bal net iets te ver voor zich uit waardoor hij niet tot een schot kon komen. Amanuel Isa raakte vervolgens met een kopbal de lat en een schot van Gradus Hempenius werd gepakt door DZSV-doelman Harm ter Maat.

Vijf minuten voor rust viel dan toch de Rijssense treffer. Niek Davina stuurde Patrick Gerritsen de diepte in, die de bal langs de doelman in het net schoot, 0-1. Een verdiende voorsprong omdat Excelsior'31 bijna de gehele eerste helft op de helft van DZSV voetbalde.

DZSV werd nog wel gevaarlijk vlak voor rust. Een vrije trap werd door Rob Mastebroek net naast gekopt.

Na rust bleef Excelsior'31 de beter voetballende ploeg maar het verzuimde verder afstand te nemen van DZSV. Patrick Gerritsen kreeg de grootste kans maar hij raakte de lat. De thuisploeg werd vervolgens nog een aantal keer gevaarlijk. Daan Harbers was het dichtst bij een treffer, maar zijn kopbal werd door Wilco Nieuwenhuis knap uit het doel gehouden.

Hierdoor bekert Excelsior'31 door in de KNVB Districtsbeker. De eerstvolgende wedstrijd in dit toernooi zal na de winterstop zijn. Voor de winterstop staan er nog drie competitiewedstrijden op het programma, te beginnen volgende week zaterdag met het uitduel tegen SC Genemuiden (aanvang 14.30 uur)

DZSV - Excelsior'31 0-1 (0-1)
40. 0-1  Patrick Gerritsen

Opstelling Excelsior'31: Wilco Nieuwenhuis, Mitch Stockentree, Melvin Velthuis, Jurriaan Seppenwoolde, Dylan Vosskühler (88. Kevin Jansen), Amanuel Isa, Boy Boeloerditi, Niek Davina, Gradus Hempenius, Hielke Penterman (60. Cem Köse), Patrick Gerritsen (68. Lars Kamperman Leferink)

Het is Excelsior'31 2 niet gelukt om door te bekeren in de Districtsbeker voor eerste elftallen. Sportclub Silvolde was in Rijssen met 1-3 te sterk. Nick Haase scoorde de eretreffer voor Excelsior'31 2, dat nu instroomt in de beker voor reserveteams.