Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen doelpuntenfestival

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 winnen doelpuntenfestival

Samenvatting Excelsior'31 1 - SVI 1, met dank aan Jan Nijkamp

RIJSSEN – Vrijdagavond regende het doelpunten in sporthal de Reggehal in Rijssen. De zaalvoetballers van Excelsior’31 versloegen namelijk in een heus doelpuntenfestival tegenstander SVI uit Zwolle met 8-6.

De Rijssense zaalvoetbalploeg moest het deze avond doen zonder de geblesseerden Henk Lankamp en Maarten Postma. Ook Tom Kamphuis was verhinderd. De halffitte captain Jan Borghuis was wel van de partij. Hierdoor waren John Lubbers en Sander Wessels aan de selectie toegevoegd.

Het vizier stond in de beginfase van de wedstrijd niet op scherp bij Excelsior’31. Een viertal grote kansen werden om zeep geholpen. Het was dan ook een wonder dat de 1-0 pas in de achttiende minuut van de wedstrijd viel. Maar uit het niets kwam SVI langszij; een bal van afstand verdween pardoes in het doel achter doelman Marien Baan. Kort voor rust schoot Jan Borghuis via een vrije trap de 2-1 binnen en dit leek ook de ruststand te gaan worden. Maar wederom toonde SVI veerkracht, al werd het hierbij ook ‘geholpen’ door de rood witten. Een mooi aanval in de dying seconds van de eerste helft werd beheerst binnengeschoten door John Lubbers, waardoor Excelsior’31 met een meer dan verdiende 3-2 voorspring ging rusten.

Na rust werd er maar liefst negen keer gescoord. SVI kwam voor de derde maal langszij (3-3), maar hierna kreeg Nickzad Mahbobi het op de heupen. Met zijn acties stuurde hij menig SVI speler het bos in, maar ook zo vaak was de afronding niet aan hem besteed. Toch wist hij driemaal op rij te scoren, wat Excelsior’31 meer lucht gaf. Ook Jan Borghuis liet van zich spreken en tekende voor de 7-4 aan. Maar zoals vaker dit seizoen kreeg Excelsior’31 ook deze avond weer veel doelpunten (makkelijk) tegen. SVI kwam terug tot 7-6 en het werd nog onnodig spannend in de sporthal, maar youngster Sander Wessels gooide de wedstrijd, na goed doorgaan van John Lubbers, definitief op het slot (8-6).

Excelsior’31 sluit de eerste seizoenshelft af op de tweede plaats in de Topklasse. Dit is een verdienstelijke prestatie na de vele mutaties afgelopen zomer en de nodige blessures. De achterstand op koploper Brasil’77 is met acht punten groot. De verschillen met de teams onder Excelsior’31 blijft klein.

Na een korte break hopen de Rijssenaren op vrijdag 13 januari de competitie weer te hervatten. Het staat dan gelijk voor een zware opgave, want dan komt Madereros CF op bezoek in Rijssen. Deze ploeg uit Wijchen staat op de derde plaats, maar heeft wel minder verliespunten dan Excelsior’31. Het team van coach Ichtus Rahanra kan zich dan gelijk revancheren voor de nederlaag eerder opgelopen in Wijchen.

Doelpunten Excelsior’31: Nickzad Mahbobi (3), Jan Borghuis (2), Rik Harbers, John Lubbers en Sander Wessels

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Gerjan Bakker (reservekeeper), Jan Borghuis, Nikzad Mahbobi, Rik Harbers, Remco Haan, John Lubbers en Sander Wessels
Coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Frank ter Harmsel