Reserves Excelsior'31-zaal tonen karakter tegen Sparta Enschede

Foto bij Reserves Excelsior'31-zaal tonen karakter tegen Sparta Enschede

Samenvatting Excelsior'31 2 - Sparta Enschede 1, met dank aan Jan Nijkamp

Donderdagavond hebben de reserves van Excelsior'31 de laatste wedstrijd voor de winterstop met 4-2 gewonnen. In de Reggehal werd een 0-2 achterstand bij de rust geheel tenietgedaan. Excelsior'31 had de punten hard nodig na een aantal nederlagen en gelijke spelen.

Omdat er bij het eerste team veel blessures zijn, was aanvaller Bart Slagman aan de wedstrijdselectie toegevoegd voor meer creativiteit in de voorste linie. Helaas moest hij na een aantal minuten de strijd al staken toen hij zich verstapte. Uit een mooie combinatie maakte Sparta Enschede de 0-1. Vlak voor de rust ging doelman Willard Baan mee in de aanval, wat de laatste paar wedstrijden vaak succesvol was. Nu kreeg hij echter de deksel op zijn neus en moest Excelsior'31 met een 0-2 achterstand de rust in.

Na de rust werd er gefaseerd druk gezet door Excelsior'31 en al snel scoorde Daan Kreijkes de aansluitingstreffer. Excelsior'31 ging zich nadrukkelijker manifesteren en Sander Kwintenberg scoorde uit een vrije trap de 2-2. Hierna nam de spanning toe in de laatste wedstrijd voor de winterstop voor wie er met het lekkere gevoel de kerst in zou kunnen. Keeper Willard Baan had de ene na de andere geweldige redding en hield Excelsior'31 op de been. Uit een mooie individuele actie maakte opnieuw Sander Kwintenberg de 3-2, waarna Daan Kreijkes de wedstrijd besliste.

Resumerend staat Excelsior'31-2 nu bij de winterstop onderin de middenmoot, waar het andere jaren steevast een subtopper was. Spelers en begeleiders bedanken het publiek voor de steun voor dit kalenderjaar en we hopen elkaar in het nieuwe jaar weer te mogen begroeten in de Reggehal.

Doelpunten Excelsior'31 2:
Sander Kwintenberg (2), Daan Kreijkes (2)

Wedstrijdselectie Excelsior'31 2:
Willard Baan (keeper), Sander Kwintenberg, Bart Pongers, Gerald Keizer, Sander Wessels, Daan Kreijkes, John Lubbers en Bart Slagman
Speler-/coach: Gerald Keizer
Assistent: Gerald Keizer