Ongeïnspireerd Excelsior'31 krijgt tegen PKC'83 het deksel op de neus (1-2)

foto: Sander ter Harmsel werd in de 78e minuut ogenschijnlijk zwaar geblesseerd van het veld gedragen, waardoor Excelsior'31 het duel met 9 veldspelers diende uit te spelen. Coen Zwollo werd in de 50e minuut van het veld gestuurd, na een tweede (uiterst discutabele) gele kaart...

PKC ’83 stemt Excelsior'31 (opnieuw) tot nadenken
Excelsior’31 begon niet goed aan de wedstrijd. Voetballend was het zeer slordig en tegen een ploeg als PKC’83 die vecht tegen degradatie geeft dat problemen. Sander ter Harmsel kreeg in de beginfase een kansje, maar verder werd er weinig afgedwongen.

PKC’83 loerde op foutjes in de achterhoede bij Excelsior’31 en die waren er genoeg. Het was dan ook geen toeval dat de eerste kans voor de Groningers ontstond na slecht uitverdedigen van Coen Zwollo, maar Gert Lukens wist niet te profiteren. Nick Hoekstra antwoordde nog met een goede vrije trap, die door doelman Kenny Koning over de lat werd getikt, maar het zou lange tijd het laatste wapenfeit van Excelsior’31 in aanvallend opzicht zijn.

In de 22e minuut greep Cor Kiezenbrink in. Jan Borghuis werd gewisseld voor Bas Boksebeld. Nick Hoekstra verhuisde naar de linkerkant en Bas Boksebeld ging centraal op het middenveld spelen. Excelsior’31 leek wat meer grip op de wedstrijd te krijgen maar lang duurde dit niet want in de 32e minuut moest Nick Hoekstra met een blessure naar de kant en kwam Dennis Sepp in het veld. Vroege wissels die in het verdere verloop van de wedstrijd nog gevolgen zouden hebben.

PKC’83 begon, door het zwakke spel van Excelsior’31, steeds meer te geloven in een goede afloop en mocht zich beklagen over gebrek aan geluk toen Huseyin Kurt de bal, na een steekpass, via de buitenkant van de paal naast zag gaan. Excelsior’31 leek met 0-0 de rust in te gaan maar ruim in blessuretijd schoot Jhonny Meter een vrije trap, over de te ver voor zijn doel staande Hesselink, binnen 0-1.

Na rust probeerde Excelsior’31 zo snel mogelijk de gelijkmaker te forceren. Bijna was dit gelukt maar een als voorzet bedoelde bal van Dennis Sepp verdween via het onderlichaam van doelman Koning net naast het doel. In de 53e minuut drukte scheidsrechter Harskamp uit Lexmond nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd. Na een lichte overtreding ter hoogte van de middellijn werd Coen Zwollo met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Een wel heel zware beslissing.

Maar in het veld veranderde het niet veel. Excelsior’31 bleef de ploeg met het meeste balbezit en nog geen 2 minuten na de veldverwijzing van Zwollo was de stand gelijk. Gerald Jansen schatte een voorzet van Dennis Sepp als beste in en scoorde beheerst 1-1. Excelsior’31 zakte wat in en bracht als laatste wissel Erwin Looms voor Björn Calkhoven. Ook PKC’83 wisselde en bracht o.a. clubtopscoorder Freddy de Grooth binnen de lijnen. Maar beide ploegen leken tevreden met een punt. Tot de 77e minuut toen Sander ter Harmsel met een, naar het zich liet aanzien, fikse enkelblessure noodgedwongen naar de kant moest.

Met 11 tegen 9 rook PKC’83 zijn kans maar door weinig creativiteit in aanvallend opzicht leverde de numerieke meerderheid weinig op. De beste mogelijkheid was nog voor Gert Lukens maar hij zag, na een solo, zijn inzet door Jarno Beltman van de lijn gehaald.

Excelsior’31 leek een punt over te houden aan het duel maar in de 90e minuut ging Erwin Leurink opzichtig in de fout. Eén van de meest ervaren spelers van Excelsior’31 leverde, met een vrije man in de rug, de bal zomaar in bij de tegenstander. PKC’83 profiteerde eerst niet maar in tweede instantie schoot Gert Lukens de bal alsnog binnen1-2.