Goud voor Kevin Troost met Nederlands elftal < 16 bij Koninkrijksspelen

Goud voor Kevin Troost met Nederlands elftal < 16 bij Koninkrijksspelen

Bron: klik hier
Goud voor de Nederlandse voetballers, goud voor de Arubaanse honkballers en goud voor de Antilliaanse softballers. Een mooi einde van de Koninkrijksspelen, vond ook Paul Depla, voorzitter van de stuurgroep Koninkrijksspelen. De overall winnaar is Nederland.

Favoriet Aruba heeft de honkbalfinale met een knockout gewonnen. Geen enkele wedstrijd hebben ze deze competitie verloren. Ze wonnen met 17-5 van de Antillen. Jair Bogaerts is Most Valued Player (MVP) van de honkbalcompetitie en kreeg als eerste zijn gouden medaille.

Bij voetbal won Nederland met 5-2 van de Antillen. Mustafa Saymak, Jair Balrak, Jurgen Locadia (2x) en Rik de Haas scoorden voor Nederland. Jonathan Geertruida en Irving Donata maakten de doelpunten voor de Antillen. De Nederlanders, met Excelsior'31 B1 linkermiddenvelder Kevin Troost, speelden sterk en aanvallend. Ze maakten goed gebruik van de gaten in de verdediging van de Antillianen.

De Nederlandse Chef de Mission Ben Sonnemans zorgde voor het entertainment. Gedurende de gehele wedstrijd schreef hij zijn eigen nummers, die door de Nederlandse sporters werden gezongen. Elk nummer eindigde met het bekende 'Van je heeeelaa heela heela hoo lala hey, heeeelaa heela heela hoo lala hey.'

De beker werd in ontvangst genomen door Ben Sonnemans en de Nederlandse taekwondoka Khadija el Baroud. Nederland won in totaal 32 gouden medailles, de Nederlandse Antillen 16 gouden medailles en Aruba won 14 gouden medailles.
 


Klik hier voor foto's van de Koninkrijksspelen
Kalender icoon donderdag 30 juli 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers