Puntgave hattrick Emre Hacarlioglu tegen FC Twente meiden < 14

FC Twente Meiden <14 - Excelsior’31 D1 2-3 (2-3)

Klik hier voor de samenvatting, gefilmd door Gerard- en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis

Opstelling Excelsior'31 D1:  1. Mart, 2. Ruben, 3. Stijn (c) (Gerald), 4. Bram, 5. Heval, 6. Jesse, 7. Maarten (Ronald), 8. Matthijs (Stijn), 9. Emre, 10. Ronald (Mark), 11. Tycho  Bank: Gerald, Mark

Excelsior'31 D1 heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd de FC Twente meiden < 14 jaar met 3-2 gewonnen. Makkelijk kwam deze zege niet tot stand, de dames kwamen zelfs op een 2-0 voorsprong door 2 fantastische doelpunten van resp. Lisanne van Gurp en Melanie Kok.

Gelijk na de 2-0 kwam Excelsior'31 D1 terug tot 2-1, door Emre Hacarlioglu. Nog voor rust scoorde Emre nog 2 twee keer en zorgde daarmee voor een semi-hattrick en een 3-2 overwinning.

Excelsior D1 krijgt te veel!

verslag door coach Jan Spenkelink
Terwijl op het veld naast ons Alexander Bannink 3x scoorde voor Jong FC Twente tegen Jong AZ, speelde Excelsior D1 tegen de meiden van FC Twente. Trainer Arno had het voor de wedstrijd al gezegd: 'Jongens, koppies er bij, want anders wordt het een lastig avondje!'

Balbezit
Vanavond mochten we weer proberen om op te bouwen via onze middenvelders. Dit was niet gemakkelijk, want FC Twente zette met 4 speelsters goed druk. Het leverde soms gevaarlijk balverlies op, maar zeker in zo’n oefenwedstrijd mag je het toch gewoon blijven proberen.

De 1e helft lukte het ons toch geregeld om met mooie combinaties via het middenveld de aanvallers te bereiken. Na de 2-0 achterstand was het Emre die met een heuse hattrick voor rust zijn waarde voor Excelsior D1 bewees.

De 2e helft hetzelfde beeld. Excelsior had het lastig om goed op te bouwen. Er lag veel ruimte op het veld, maar we waren onrustig aan de bal. We wilden te snel vooruit spelen, waardoor we vaak balverlies leden. Als je niet vooruit kunt spelen, mag je rustig breed of terug spelen (rondspelen), dat weten we…

Balbezit tegenstander
Het was weer een leerzaam avondje: FC Twente speelde met een echte aanvallende middenveldster (een 10) en Excelsior D1 moest hier een oplossing voor vinden. In de rust hebben we hiervoor 3 oplossingen met elkaar besproken.

Maar in het algemeen was vanavond ons spel bij balbezit tegenstander niet goed. We hadden er in de wedstrijdbespreking nog over gesproken, maar de ruimtes tussen de verdediging, middenveld en aanval bleven veel te groot.

Er waren een aantal spelers die bij balbezit te ver naar voren renden (bijv. 5, 6, 8 en 10 (2e helft)), waardoor ze bij balbezit tegenstander niet snel genoeg weer klein maakten. We kregen hierdoor te veel kansen tegen. Het is dat Mart een superwedstrijd keepte, want anders hadden we zeker verloren vanavond!

Het was weer een leuke, leerzame avond, maar bij balbezit tegenstander zullen we de volgende wedstrijden beter klein moeten maken, want anders komen we in de problemen!!  Kalender icoon woensdag 2 februari 2011 / Algemeen