Excelsior'31 3 blijft koploper na 4-2 winst op Nieuwleusen 2

Foto bij Excelsior'31 3 blijft koploper na 4-2 winst op Nieuwleusen 2

Verslag Excelsior'31 3 - Nieuwleusen 2 4-2 (3-0)

door Laurens Harbers

Zaterdag 2 april stond Nieuwleusen 2 op het programma. Nieuwleusen 2 staat momenteel op nacompetitie en op basis van de stand werd een sterk gemotiveerde tegenstander verwacht. Op deze mooie zaterdagmiddag werd dus een duel vol passie en strijd verwacht. Gesteund door onze vaste supporters begon Excelsior’31 3 in de volgende opstelling:

Rene Kamphuis (k), Marc Seppenwoolde, Gerwin Immink, Niek Bakker, Joey Gerritsen Mulkes (Jacco Vis), Jeroen Dangremond, Ruben Willems, Robert Harbers, Patrick Smelt (Ruben Willems), Laurens Harbers, Theun Brandriet en Sven Jagersma (Dick-Jan Goorman).

De eerste helft begonnen we de wedstrijd scherp met veel druk naar voren. Nieuwleusen had hier voetballend geen antwoord op wat resulteerde in een reeks kansen voor Excelsior’31. De eerste beste kans werd door Theun Brandriet na 10 minuten spelen afgemaakt. Een voorzet vanaf links werd door Theun na een korte push-up over de keeper heen gekopt. Na de 1-0 bleven we druk zetten op de tegenstander die niet anders kon dan inzakken en verdedigen. Na enkele grote kansen, in de ogen van de critici missers, beloonde Excelsior’31 zich met de 2-0. Een klutsbal werd via de rechterkant de 16 ingeschoten en werd via via vervolgens als laatste geraakt door Laurens, 2-0. Het leek een middag te worden waar dubbele cijfers niet onmogelijk waren. Niet veel later was ook de 3-0 een feit. Laurens stuurde Theun diep met een lange bal vanaf de middellijn en Theun werkte de bal één op één met de keeper vervolgens vakkundig af in de rechterhoek. Dit was gelijk het slotakkoord van de eerste helft.

De tweede helft begonnen we slap aan de wedstrijd. Een lange bal van Nieuwleusen werd verkeerd ingeschat en dwarrelde achter onze verdediging. Een aanvaller van Nieuwleusen maakte hier handig gebruik van en schoof de bal achter René. Kort daarna omspeelde de rechtsbuiten van Nieuwleusen drie man en gaf de bal af in de 16 meter. De kansloze Rene kreeg hierdoor zijn tweede tegentreffer van de middag voor zijn kiezen. Na een voortreffelijk eerste helft deden wij onszelf te kort door de voorsprong in 10 minuten bijna weg te geven. Na de tweede tegentreffer werd besloten om wat behoudender te gaan spelen en het initiatief aan Nieuwleusen te laten. Helaas besloot Nieuwleusen in te zakken wat resulteerde in een eeuwig durende kaatsoefeningen voor onze verdedigers. Gelukkig voor de toeschouwers werd het laatste kwartier toch nog gevoetbald. Tien minuten voor het einde gooide Patrick Smelt de wedstrijd in het slot door de bal met een lop vanaf de 16 meter over de keeper van Nieuwleusen te werken. Na deze 4-2 was het verzet van Nieuwleusen gebroken en kon de wedstrijd over de streep worden getrokken.

Volgende week staat de uitwedstrijd na ZAC 2 op het programma.