Excelsior'31 JO19-1 kampioen na thriller tegen HHC Hardenberg JO19-1 (5-4)

Foto bij Excelsior'31 JO19-1 kampioen na thriller tegen HHC Hardenberg JO19-1 (5-4)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Beelden zijn met dank aan Jan Nijkamp (Multi-video Rijssen), interview door José Nijhof en montage door Thijs Nieuwenhuis

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 JO19-1 is zaterdagmiddag kampioen geworden in de 4e divisie G. Voorafgaand aan de laatste speelronde was Rohda Raalte JO19-1 de koploper, maar doordat zij verloren bij AZSV (2-1) had Excelsior'31 JO19-1 de titel voor het grijpen. Dan moest er wel gewonnen worden van HHC Hardenberg JO19-1, dat nog volop in de race was voor de derde periodetitel.

Excelsior'31 JO19-1 kwam via twee treffers van Mart Geels op een 2-0 voorsprong.

Vlak voor rust deed HHC Hardenberg JO19-1 iets terug, 2-1. Na rust leek niets een kampioenschap van Excelsior'31 JO19-1 in de weg te staan toen Yilber Haverslag de 3-1 binnen schoot.

Toch ging het even later helemaal mis voor de ploeg van trainer Daniël Holtman. HHC Hardenberg JO19-1 kwam via een vrije trap op 3-2, via een strafschop op 3-3 en twee minuten voor tijd werd het zelfs 3-4.

Excelsior'31 JO19-1 leek het kampioenschap te verspelen, maar toen volgde een blessuretijd waar nog lang over nagesproken zal worden op De Koerbelt. De thuisploeg kreeg een penalty die werd benut door Mark van Pijkeren, 4-4.

In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Excelsior'31 JO19-1 nog een vrije trap op de middenlijn. De bal werd ingebracht in het strafschopgebied en Gerald Pas wist Yilber Haverslag te bereiken die de bal binnen kon tikken, 5-4!

Excelsior'31 JO19-1 promoveert naar de 3e divisie. Spelers en staf van harte gefeliciteerd!