Foto bij Ernstige blessure Koetsier overschaduwt winst Excelsior'31 op Zuidvogels

HSV De Zuidvogels - Excelsior'31 0-2 (0-2)
30. Ogùzhan Sahin 0-2

Rode kaart: José Fernandez Coto (trainer HSV De Zuidvogels)

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier (77. Mart Nieuwenhuis), Simon Baysoy, Niek Averesch, Tom Brummelhuis, Alfaro Vlijter, Melvin Velthuis, Michel Gerritsen Mulkes, Hielke Penterman, Ogùzhan Sahin (83. Yilber Haverslag), Boy Boeloerditi (76. Hakim Ezafzafi), Cem Köse

* verslag door Thijs Nieuwenhuis

De belangen voorafgaand waren duidelijk. HSV De Zuidvogels staat op de vijftiende plek in de Hoofdklasse B en moest dus winnen om nog uitzicht te houden op de nacompetitie. Excelsior'31 probeert in vorm te komen voor de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie. Trainer Peter Wesselink kon in vergelijking met het uitduel van vorige week tegen DFS (3-1 nederlaag) vanmiddag niet beschikken over Mirko Zwiers (geblesseerd). Hakim Ezafzafi was ziek geweest de afgelopen week en dus niet fit genoeg om te starten. Hierdoor kwamen er twee plekken in de basis vrij voor Alfaro Vlijter (hij begon als linksback) en Ogùzhan Sahin (rechtsbuiten).

Excelsior'31 begon met overtuiging aan de wedstrijd. Net als vorige week was de eerste kans van de wedstrijd gelijk raak. Simon Baysoy zette Hielke Penterman alleen voor de keeper, hij schoot de bal linksonderin de hoek en zo kon Excelsior'31 genieten van een vroege voorsprong.

Even later leek de thuisploeg de gelijkmaker te scoren. Melvin Koetsier liet de bal los uit een hoekschop waarna de bal in het doel ging, maar de doelman werd daarbij gehinderd door een speler van De Zuidvogels. Het doelpunt werd dus terecht afgekeurd.

Excelsior'31 bleef de bovenliggende partij en kreeg via Boy Boeloerditi twee kansen om de score te verdubbelen. Dat gebeurde na een half uur wel. Na een goede aanval via Alfaro Vlijter, Cem Köse en Hielke Penterman kreeg Ogùzhan Sahin de bal voor het inschieten, hij schoot overtuigend raak, 0-2.

Vlak voor rust kreeg de opkomende Alfaro Vlijter nog een vrije schietkans, zijn schot werd prima gekeerd door Zuidvogels-doelman Frank Mol. Na rust ging Excelsior'31 op dezelfde voet verder. Boy Boeloerditi en Cem Köse kregen kansen op de 0-3 maar deze werden niet benut. HSV De Zuidvogels begon na een uur wat meer aan te vallen, het werd met name gevaarlijk uit dode spelmomenten. Doelman Melvin Koetsier hield zijn ploeg op de been.

Na 70 minuten spelen kreeg De Zuidvogels opnieuw een grote kans. Melvin Koetsier redde en werd daarbij hard geraakt in het gezicht door een speler van De Zuidvogels. Het zag er ernstig uit en het duel lag even stil. De doelman moest per brancard het veld verlaten. Na de wedstrijd werd duidelijk dat zijn jukbeen gebroken is.

Mart Nieuwenhuis, die eerder die middag nog het doel verdedigde van Excelsior'31 2 (dat met 1-6 won bij DVS'33 en zich daardoor veilig speelde in de reserve Hoofdklasse), kwam in het veld. Hij moest gelijk in actie komen door een hard schot uit de kruising te halen. Even later moest hij zich opnieuw strekken richting de kruising om een treffer van De Zuidvogels te voorkomen. Excelsior'31 werd nog enkele keren gevaarlijk uit de counter en het had in de kleine tien minuten blessuretijd nog zomaar verder uit kunnen lopen. Tussendoor werd Zuidvogels-trainer José Fernandez Coto nog weggestuurd met een rode kaart, na commentaar op de leiding. Mart Nieuwenhuis pakte nog een bal op de lijn na een hoekschop van De Zuidvogels, hij hield net als Melvin Koetsier zijn doel schoon waardoor Excelsior'31 na zes duels weer kon genieten van een overwinning.

Toch zal dat genieten anders zijn geweest dan anders. De ambulance arriveerde na afloop van het duel voor Melvin Koetsier. Zoals gezegd heeft hij zijn jukbeen gebroken en is vervolgens per personenauto naar het ziekenhuis gebracht. Daar zal hij geopereerd worden. Een grote domper voor de ervaren keeper en ook voor Excelsior'31. Hij zal de komende weken niet in actie kunnen komen. Excelsior'31 wenst Melvin Koetsier veel sterkte en een voorspoedig herstel toe!

Foto boven: Bert Kamp (TC Tubantia)