Excelsior'31 verliest in blessuretijd van ACV (1-2)

Foto bij Excelsior'31 verliest in blessuretijd van ACV (1-2)

* Reactie Peter Wesselink

* Reactie Tom Smoes bij Radio 350

* Analyse Excelsior'31 - ACV met Niek Davina

* Wedstrijdverslag door Martin Klaassen

De voorbereiding is leuk, maar het is voor iedereen pas echt interessant als het weer om de punten gaat. Na testen en puzzelen, doet Peter Wesselink tegen degradant uit de Derde Divisie ACV een in zijn basis beroep op 3 nieuwelingen ( Pim ten Have, Joost Krijns en Tom Smoes). Eerste doelman Melvin Koetsier is er vanwege een voetblessure niet bij. Hij wordt onder de lat vervangen door Wilco Nieuwenhuis. Op de bank zitten: Mart Nieuwenhuis, Stijn Beverdam, Carlos Lopes Macedo, Hielke Penterman, Yilber Haverslag, Jurriaan Seppenwoolde en Menno Kamphuis.

Met de drie nieuwelingen in de achterhoede begon Excelsior’31 de wedstrijd goed. ACV, dat in een verkapte 5-3-2 opstelling speelde, had in de beginfase moeite met de beweging die de thuisploeg op de mat legde. In de 11e minuut kwam Hakim Ezafzafi op aangeven van Boy Boeloerditi een teenlengte tekort voor de openingstreffer. Toch raakte de ploeg van Fred de Boer niet in paniek. De ervaring die de Assenaren in het jaar de Derde Divisie opgedaan hebben kwam naar voren.

Wat de Assenaren blijkbaar ook hebben meegenomen is het afstraffen van fouten. Na slordig balverlies werd er in minuut snel van verdediging naar aanval geschakeld. Ezra Schrijver gaf vanaf de linkerkant van het veld een bal voor die tussen doelman en de verdediging viel. Justin Mulder was er snel bij om de bal langs Wilco Nieuwenhuis te schuiven: 1-0.

Excelsior’31 moest de tegenvaller even laten bezinken, maar pakte de draad weer op met initiatiefrijk voetbal. Een gelijkmaker hing niet in de lucht, maar kwam er wel. Het was Tom Smoes die in de 38e minuut na een voorwaartse pass van Michel Gerritsen Mulkes en een voorzet van Boy Boeloerditi bij de tweede paal de bal in het doel schoot. Attent en een sterk staaltje loopwerk. Want het was even eerder ook Smoes die de bal onderschepte.

De opsteker voor rust deed de thuisploeg goed. Excelsior’31 kwam goed uit de kleedkamer. In korte tijd kopte Boeloerditi op aangeven van Mirko Zwiers net over het doel van Ben Wormmeester. Ook twee hoekschoppen in korte tijd zorgden voor gevaar.

Langzaam raakte Excelsior’31 de controle wat meer kwijt. Iedereen hield even de adem in, toen ACV-spits Pascal Huser in het strafschopgebied in de mangel werd genomen. Scheidsrechter Prooi vond zijn bokje-over het niet genoeg voor een strafschop. Aan de andere kant kwam ACV kwam in de 68e minuut goed weg. Hakim Ezafzafi lanceerde met een handig kopballetje Boy Boeloerditi. Een op een met Wormmeester schoot de gelegenheidsspits tegen de voeten van Ben Wormmeester aan.

Zowel ACV als Excelsior’31 hadden het gevoel dat er meer dan een punt aan het duel over te houden viel. Er ontspon zich een open wedstrijd, met veel ruimte en mogelijkheden voor die ene beslissende aanval. In de 84e minuut was Pascal Huser op aangeven van Justin Smit dichtbij met een kopbal die het doel miste.

In de 2e minuut van de blessuretijd zorgde Daniël Schans voor het doelpunt dat niemand met hart voor Excelsior’31 wilde zien. Uit een hoekschop en een van de lijn gekopte inzet, kwam de bal uit de flipperkast voor de voeten van de ACV-verdediger: 1-2. Lege handen en daardoor een vervelende start van de competitie vallen hierdoor Excelsior ’31 ten deel.

Foto bij het verslag: Jan Sanderman

Excelsior’31 – ACV 3-1 (2-1)

Scheidsrechter:  dhr. C. Prooi (Hellevoetsluis)

Assistent-scheidsrechters: dhr. H. Harleman  & dhr. M.W.J. Bolwerk

20. Justin Mulder 0-1

39. Tom Smoes 1-1

90+2. Daniël Schans 1-2