Foto bij Excelsior'31 incasseert late tegentreffer en speelt gelijk tegen SDC Putten (1-1)

* De samenvatting van Excelsior'31 TV

* Reactie Tom Smoes

* Reactie Peter Wesselink

SDC Putten - Excelsior'31 1-1 (0-1)
28. Hakim Ezafzafi 0-1
89. Wilbert Thomassen 1-1

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam (64. Simon Baysoy), Joost Krijns, Pim ten Have, Tom Smoes, Amanuel Isa, Stefan Maat, Hielke Penterman (75. Yilber Haverslag), Boy Boeloerditi, Hakim Ezafzafi en Cem Kôse

Gele kaarten Excelsior'31: Tom Smoes en Boy Boeloerditi

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Trainer Peter Wesselink kon tegen SDC Putten vanwege blessures niet beschikken over Michel Gerritsen Mulkes en Mirko Zwiers. Stijn Beverdam en Hielke Penterman mochten daardoor starten in de basis. Doelman Melvin Koetsier was wel weer fit en begon onder de lat.

Al na drie minuten kwam Excelsior'31 goed weg. Rob Knul stond vogelvrij maar wist de bal niet tussen de palen te krijgen. Er volgden nog een aantal kansjes voor SDC Putten maar gescoord werd er niet. Uit het niets maakte Hakim Ezafzafi na 28 minuten spelen de 0-1, na een lange bal van Tom Smoes. Vanaf dat moment had Excelsior'31 het duel onder controle en kreeg het via Hakim Ezafzafi en Tom Smoes nog kansen op de 0-2.

Na rust kwam SDC Putten feller uit de kleedkamer en knokte de thuisploeg zich terug in de wedstrijd. Spits Kevin van der Vlag kreeg uit de draai een goede mogelijkheid maar zijn schot ging naast. Oud-prof Sander Duits raakte zelfs met een hard schot de paal, maar het bleef 0-1.

Yilber Haverslag kwam in het veld voor Hielke Penterman en dat zorgde voor meer dreiging in de aanvalslinie van de Rijssenaren. Hij gaf twee voorzetten op een presenteerblaadje aan Boy Boeloerditi en Cem Kôse, maar zij verzuimden het duel te beslissen.

SDC Putten bleef gevaarlijk met voorzetten vanaf de rechterflank. Sander Duits kopte vanuit zo'n voorzet op de paal in de 87e minuut. Een minuut later kreeg SDC Putten wat het verdiende op basis van de tweede helft, de gelijkmaker. Een voorzet vanaf rechts werd knap binnengekopt door Wilbert Thomassen, 1-1. Dat werd ook de eindstand waardoor Excelsior'31 net als vorige week een late tegentreffer incasseert die van invloed is op het resultaat.

Er staan nu twee krakers op het programma voor Excelsior'31. Zaterdag gaat het op bezoek bij SC Genemuiden en die week daarop speelt het thuis tegen SVZW. Wedstrijden om naar uit te kijken!

Kalender icoon zaterdag 8 september 2018 19:05 / Het eerste