Reserves Excelsior’31-zaal verliezen openingsduel bij RKSV Driel

Foto bij Reserves Excelsior’31-zaal verliezen openingsduel bij RKSV Driel

Samenvatting RKSV Driel - Excelsior'31 2, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen vrijdagavond heeft het tweede zaalvoetbalteam van Excelsior'31 het uitduel bij RKSV Driel verloren. In de eerste wedstrijd van de competitie in de hoofdklasse kwam het goed terug van 3-0 tot 3-4, maar uiteindelijk moest het toch het hoofd buigen en werd het 6-4.

Doordat Frank Haase verhinderd was, stond Frank Nijkamp van het derde team deze avond op doel. Na een lange reis met de bus naar Elst (achter Arnhem), waar ook cameraman Jan Nijkamp nog met een geleende auto verwoede pogingen deed om het duel te aanschouwen, was iedereen op tijd. Toch stond er binnen een kwartier een 3-0 achterstand op het bord met enkele prachtige doelpunten van de thuisploeg. Hierna kreeg Excelsior’31 grip op de wedstrijd en kwam het voor de rust terug tot 3-2 door doelpunten van Gertjan Schultink en Daan Kreijkes.

Na de rust zette Excelsior31 nogmaals een tandje bij en was het wachten op de gelijkmaker. Na een groot overwicht kwam de uitploeg eindelijk op voorsprong door goals van Jan Borghuis en opnieuw Daan Kreijkes. Bij kansen op 3-5 hield de keeper van RKSV Driel zijn ploeg knap in de wedstrijd. Na een gele kaart van Gertjan Schultink kwam RKSV Driel zelfs weer langszij en ook op voorsprong met 5-4. Toen Anton Acis een uitgelezen kans op de achterlijn op 5-5 mistte, viel het doelpunt aan de andere kant en was de wedstrijd beslist. Hierdoor start Excelsior’31 met een nederlaag het seizoen in de hoofdklasse, maar gezien het vertoonde spel is er geen reden voor paniek.

Aanstaande donderdag kan Excelsior’31 zich al revancheren. Om 21.00 uur is dan SK Turkuaz de tegenstander in Sporthal de Reggehal.

Doelpunten Excelsior’31 2: Daan Kreijkes (2), Gertjan Schultink en Jan Borghuis

Wedstrijdselectie Excelsior31 2: Frank Nijkamp (k), John Lubbers, Remco Haan, Gertjan Schultink, Jonathan Acis, Jan Borghuis, Daan Kreijkes en Anton Acis
Coach: Gerald Keizer
Assistent: Ruud Kreijkes

Kalender icoon zaterdag 15 september 2018 16:16 / Zaal