Excelsior’31 laat SC Genemuiden op eigen veld ontsnappen (1-1)

Foto bij Excelsior’31 laat SC Genemuiden op eigen veld ontsnappen (1-1)

Excelsior’31 laat SC Genemuiden op eigen veld ontsnappen (1-1)

* Samenvatting Excelsior'31 TV



* Reactie Stijn Beverdam



* Reactie Martijn Beltman



* Reactie Stefan Maat bij Radio 350 (in gesprek met Henk Damkat)

* Reactie Hielke Penterman bij RTV Oost



* Reactie Peter Wesselink bij RTV Oost



* Verslag door Martin Klaassen

Excelsior’31 begon in- en tegen SC Genemuiden met bijna hetzelfde elftal als in Putten. Daar kreeg de ploeg van Peter Wesselink nog een late gelijkmaker om de oren (1-1). Mirko Zwiers, die tegen SDC uitviel, was fit genoeg om te starten en verving Stijn Beverdam. SC Genemuiden moest door de afgelasting vorig weekend tegen ACV een oefenwedstrijd inlassen tegen Go Ahead Kampen (2-1) en proberen het goede gevoel na de ruime zege op DETO vast te houden.

Dat het goede gevoel nog aanwezig was, bleek al na 37 seconden spelen. In seconde 38 lag de bal al in het net achter Excelsior’31-doelman Melvin Koetsier. Excelsior’31 begon niet scherp genoeg. Het lukte Tom Smoes met een sliding niet om Jan Hooiveld te stoppen. De geroutineerde oud-speler van ACV, WKE, HHC en Harkemase Boys gaf de bal voor op Omar Kavak. Zijn inzet werd gekeerd door Melvin Koetsier. Hij deed dat niet maar afdoende. Sijmon Eenhoorn kon de bal binnenwerken: 1-0.

Na de vroege opleving van de thuisploeg was het Excelsior’31 dat de lakens uitdeelde. Hakim Ezafzafi zette het overwicht in de 15e minuut kracht bij met een poeier van afstand. De bal ging spatte een meter naast het doel van Daan Huiskamp uiteen op een reclamebord. Tien minuten later had Ezafzafi een nog betere kans op de gelijkmaker. Na een geconstateerde handsbal uit een corner, mocht de topschutter van weleer in minuut 26 aanleggen vanaf 11 meter. Hij schoot de bal op de lat en liet daarmee SC Genemuiden ontsnappen.

In de 34e minuut kreeg Excelsior’31 loon naar werken. Het statisch spelende SC Genemuiden had moeite met de beweging die Excelsior op de mat legde. Centrale verdediger Pim ten Have gaf de bal van achteruit perfect in de diepte op een ruimte zoekende Hielke Penterman. De geslepen goaltjesdief nam de bal mee, hield SC Genemuiden-speler Jeremy Jonker van zich af en verschalkte doelman Huiskamp: 1-1.

Na rust gingen bij Excelsior’31 de remmen op een gecontroleerde manier verder los. De ploeg voelde dat er meer mogelijk was. Met de ingevallen Stijn Beverdam in de gelederen, werd de diepte geregeld gezocht. Het was in de 50e minuut Tom Smoes die de bal vanaf links bij de tweede paal en Hielke Penterman gaf. Pentermans inzet ging via de buitenkant van de paal naast. 

Het bleek een minuut waarin meer gebeurde. Anne van der Kolk nam van afstand Melvin Koetsier onder vuur. Uit de corner die hieruit voortkwam zorgde Jan Hooiveld voor gevaar met een kopbal.

Net als in Putten bracht invaller Yilber Haverslag als linker buitenspeler de impuls en het gif dat Excelsior’31 in de slotfase goed kon gebruiken om de zege binnen te gaan halen. Een foute passkeuze in de afrondende fase (Krijns), een teenlengte tekort om binnen te werken (Penterman), een kopbal via die via de onderkant van de lat voor de lijn stuiterde (Boeloerditi) en een knappe redding van Huiskamp op een naar de kruising zeilende inzet (Ezafzafi) zorgden ervoor dat SC Genemuiden blij mocht zijn dat het niet heeft verloren.

Voor Excelsior’31 was het veldspel een opsteker, maar tegelijk jammer dat er geen driepunter tegenover stond. Excelsior’31 kan met een goed gevoel de derby tegen SVZW aanvangen.  De ploeg uit Wierden verloor vandaag op eigen veld van Urk.

SC Genemuiden – Excelsior’31 1-1 (1-1)

Doelpuntenmakers:

1. Sijmon Eenkhoorn 1-0

34. Hielke Penterman 1-1

Arbiter: Dhr. P. Henshuijs

Assistenten: dhr. H. Harleman & dhr. L.M.W. Andy

Gele kaarten: Jeremy Jonker, Joran Pot (SC Genemuiden), Stijn Beverdam (Excelsior’31)

Opstellingen:

SC Genemuiden:  Daan Huiskamp, Arend van de Wetering, Dirk Muis, Roelof de Jong, Nick Buitink, Jeremy Jonker (59. Joran Pot), Kay Velda, Anne van der Kolk, Jan Hooiveld, Sijmon Eenkhoorn, Omar Kavak

Excelsior’31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers (46. Stijn Beverdam), Joost Krijns, Pim ten Have, Tom Smoes, Stefan Maat, Amanuel Isa (81. Michel Gerritsen Mulkes), Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi, Boy Boeloerditi, Cem Köse (66. Yilber Haverslag).

Kalender icoon zaterdag 15 september 2018 17:59 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers