Excelsior'31 2 & 3 zonder puntenverlies door naar volgende ronde districtsbeker

Foto bij Excelsior'31 2 & 3 zonder puntenverlies door naar volgende ronde districtsbeker

Zowel Excelsior'31 2 als Excelsior'31 3 hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker. Ze pakten beiden negen punten uit drie duels en beginnen volgende week aan de competitie. Excelsior'31 2 speelt dan om 11.30 uur tegen HHC Hardenberg 2 en Excelsior'31 3 gaat om 12.15 uur op bezoek bij DSV'61 2.

Excelsior'31 2 zonder tegengoals door naar volgende bekerronde
* Verslag met dank aan Mart Nieuwenhuis
Het tweede elftal won al met ruime cijfers van DETO 3 (9-0) en ON 2 (3-0). Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Achilles'12 2 op het programma. Na 22 minuten kwam Excelsior'31 2 verdiend op een 0-1 voorsprong. Centrale verdediger Matthijs Seppenwoolde schoot binnen na een voorzet van Hakan Sandikci. Na een half uur spelen had Matthijs Seppenwoolde ook zijn tweede goal te pakken, na een voorzet op maat van Jasper Veltkamp. Hakan Sandikci maakte met een bekeken schot in de verre hoek de 0-3. Jurriaan Seppenwoolde zette de 0-4 ruststand op het scorebord. Na rust was het wederom eenrichtingsverkeer maar ging het scoren ons wat moeilijker af. In de 73e minuut scoorde Jurriaan Seppenwoolde de 0-5, op aangeven van zijn broertje Matthijs. Ook spits Menno Kamphuis tikte nog een bal binnen die terugkwam van de lat, waardoor de eindstand 0-6 werd. Excelsior'31 2 dus overtuigend door naar de volgende ronde van de beker.

Achilles'12 2 - Excelsior'31 2 0-6 (0-4)
22. Matthijs Seppenwoolde 0-1
30. Matthijs Seppenwoolde 0-2
33. Hakan Sandikci 0-3
37. Jurriaan Seppenwoolde 0-4
73. Jurriaan Seppenwoolde 0-5
83. Menno Kamphuis 0-6

Opstelling Excelsior'31 2: Mart Nieuwenhuis, Sander Gerritsen (Bram Lier), Daan Ligtenberg, Matthijs Seppenwoolde, Jurriaan Seppenwoolde, Simon Baysoy, Jasper Veltkamp (Maarten Baan), Mark van Pijkeren (Ronald van den Berg), Hakan Sandikci (Nick Pijfers), Matthijs Boerman, Menno Kamphuis

Excelsior'31 3 wint ook derde bekerwedstrijd
* verslag met dank aan Jord Jansen
Na al twee gewonnen bekerwedstrijden (tegen Blauw Wit'66 en Klein Dochteren) ontvingen we Enter Vooruit 3 in de laatste poulewedstrijd. Enter Vooruit stond 2 punten onder ons, waardoor een gelijkspel genoeg was om eerste te worden in de poule. We begonnen, net als de vorige wedstrijden, fel aan de eerste helft. Dit zorgde ervoor dat we snel en veel kansen creëerden. Na gemiste kansen door o.a. Ronald Brinkman, besloten we iets in te zakken om zo de ruimtes wat kleiner te maken. Zo gingen we rusten met een 0-0 tussenstand. De tweede helft begon Enter Vooruit meer druk te zetten op onze defensie. Dit leidde verder niet tot grote kansen. We bleven rustig en deden wat de trainer van ons vroeg; tegengas geven. Nadat we ongeveer 250 kansen om zeep hadden geholpen, kwam de goal daar alsnog. Wouter Dittrich gaf een voorzet vanaf links en serveerde Yorick Calkhoven voortreffelijk, 1-0. Dit is tevens de einduitslag. Excelsior’31 3 is groepswinnaar en gaat naar de volgende ronde van de beker.

Excelsior’31 3 - Enter Vooruit 3 1-0 (0-0)
1-0 Yorick Calkhoven

Opstelling Excelsior'31 3: Frank Beltman, Luuk Beldman, Barnd Hammer, Jord Jansen©, Wouter Dittrich, Hessel Bruins (Dick Jan Goorman), Lars Voortman, Mathay Kahraman, Ronald Brinkman, Sven Jagersma, Yorick Calkhoven.

Kalender icoon zondag 16 september 2018 14:51 / Algemeen