Excelsior’31 start met verkiezing 'Jeugdspeler van de maand'

Foto bij Excelsior’31 start met verkiezing 'Jeugdspeler van de maand'

Excelsior’31 start met verkiezing 'Jeugdspeler van de maand'

Excelsior’31 begint vanaf oktober met de verkiezing ‘Jeugdspeler van de maand’. Door middel van het selecteren van een ‘Jeugdspeler van de maand’ wil men de jeugd van Excelsior’31 waarderen, enthousiasmeren en stimuleren tot het verbeteren van zijn voetbalvaardigheden en zijn/haar betrokkenheid bij Excelsior'31.

Criteria 'Jeugdspeler van de maand'
De kernwaarden van Excelsior’31 zijn: Ambitie, Plezier en Betrokkenheid.
Vanuit deze kernwaarden zijn ook de criteria voor het bepalen van de speler/speelster van de maand voor de jeugd van Excelsior’31 ontstaan.

Spelers beïnvloeden in het verbeteren van hun vaardigheden in het voetbal, op het voetbaltechnische vlak, fysieke vlak en mentale vlak is een belangrijk aspect voor de jeugd van Excelsior’31. Vanuit onze kernwaarden moet een speler de Ambitie hebben om het 1e elftal te halen. Dit kan niet zonder Plezier in voetballen en Betrokkenheid binnen het reilen en zeilen binnen de vereniging en binnen het team waarin hij/zij voetbalt. We onderscheiden dus vanuit deze kernwaarden de volgende onderdelen voor het beoordelen van de jeugdspeler(s):

1)            Ambitie: speler/speelster heeft de wil om beter te worden; iedere training en iedere wedstrijd en dit blijkt ook uit zijn/haar persoonlijke- en teamresultaten. Hij/zij laat onder andere zien dat hij/zij een oefenvorm of wedstrijd graag wil winnen en is actief bezig met ontwikkelen van zijn/haar vaardigheden en (in het geval van JO19/JO17 jeugd) zijn fysiek.
2)            Plezier: speler/speelster heeft plezier in het voetballen, laat dit ook merken en deelt dit met teamgenoten en trainer.
3)            Betrokkenheid: speler/speelster is actief aanwezig binnen zijn/haar team en binnen de vereniging, de speler/speelster is proactief in zijn doen en handelen.

Trainers en Jeugd TC beslissen gezamenlijk welke spelers/speelsters in aanmerking komen voor de titel ‘Jeugdspeler van de maand’. De beoordeling geldt niet alleen voor spelers binnen de selectieteams van de jeugdopleiding maar ook voor spelers/speelsters van de niet-selectieteams. 

Iedere jeugdtrainer (JO13 t/m JO19 en MO13 t/m MO19) van Excelsior’31 mag een speler/speelster selecteren voor de titel. Alle leiders en trainers krijgen deze week een mail via de hoofdleiders met de complete uitleg en een beoordelingslijst. De uiteindelijke beslissing wordt gemaakt door de Technische Commissie in overleg met de trainers/coördinatoren. 

De TC en trainers geven “sterren” van 1 tot en met 5 op de onderdelen Ambitie, Plezier en Betrokkenheid. De speler/speelster met de hoogste score wordt verkozen tot ‘Jeugdspeler van de maand’. Bij geen unaniem besluit wordt gestemd. Is hierna nog geen eenduidige winnaar, dan beslist de Hoofd Jeugdopleiding.

De speler of speelster die uiteindelijk wint krijgt een eervolle vermelding met foto op de website en social media van Excelsior’31, en ontvangt een blijvend aandenken. Dit moet een stimulans zijn om door te gaan op de manier waarop hij/zij zich op dat moment ontwikkelt.

Kalender icoon vrijdag 28 september 2018 11:46 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers