Excelsior'31 de sterkste in doelpuntenfestival (3-5)

Foto bij Excelsior'31 de sterkste in doelpuntenfestival (3-5)

Excelsior'31 de sterkste in doelpuntenfestival (3-5)

* De samenvatting van Excelsior'31 TV

 

* Reactie Carlos Lopes Macedo * Reactie Peter Wesselink
WHC - Excelsior'31 3-5 (0-2)
5. Hielke Penterman 0-1 (penalty)
45+3. Boy Boeloerditi 0-2
50. Jonathan van Marle 1-2 (penalty)
58. Hakim Ezafzafi 1-3
69. Niek Averesch 1-4
81. Hielke Penterman 1-5 (penalty)
87. Jonathan van Marle 2-5
89. Mitchel Dijkhof 3-5

Rode Kaarten: 14. Joost Krijns (Excelsior'31), 36. Robert Schonewille (WHC, 2x geel)

Opstelling WHC: Jasper Kuiper, Kevin Siemelink, Jochem Oude Booyink, Melvin Velthuis (82. Nathan Duim), Robert Schonewille, Jonathan van Marle, Mitchel Dijkhof, Huseyin Guveli, Wim van t' Ende, Jelle Post, Niels Wolterinck (64. Mark van Petersen)

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Joost Krijns, Pim ten Have, Tom Smoes (41. Carlos Lopes Macedo), Michel Gerritsen Mulkes, Stefan Maat (82. Amanuel Isa), Hielke Penterman, Boy Boeloerditi, Hakim Ezafzafi, Cem Köse (20. Niek Averesch)

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Na de sensationele slotfase van Excelsior'31 tegen SVZW, waar het de eerste driepunter van het seizoen pakte (2-1 winst), moest de ploeg van trainer Peter Wesselink op bezoek bij WHC. Traditioneel gezien een lastige wedstrijd, want op Hoofdklasseniveau wonnen de Rijssenaren nog maar één keer in Wezep. Dat was tien jaar geleden (1-2), door twee treffers van Erwin Looms. De drie duels daarna werden verloren met 2-0, 4-3 en 3-2. 

Excelsior'31 begon goed aan het duel in Wezep en kreeg al binnen vijf minuten een strafschop. Voormalig Excelsior'31-speler Melvin Velthuis tikte Hielke Penterman aan in het strafschopgebied. Vanaf elf meter faalde Hielke Penterman niet. 

Na een kwartier kantelde het duel. Joost Krijns kreeg rood nadat hij de bal verloor en een doorgebroken WHC-speler neerhaalde vlak voor het strafschopgebied. WHC kreeg daarna twee goede mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar doelman Melvin Koetsier hield zijn team in die fase van de wedstrijd op de been. Na 36 minuten spelen moest ook WHC met tien man verder. Robert Schonewille pakte zijn tweede gele kaart na een onnodige overtreding op het middenveld. 

Iedereen dacht vervolgens dat 0-1 de ruststand werd, maar daar dacht Excelsior'31-verdediger Pim ten Have anders over. Hij stuurde Boy Boeloerditi weg in de diepte. Boeloerditi liep weg uit de rug van Melvin Velthuis en schoot de bal snoeihard achter Jasper Kuiper, 0-2. 

Na rust kreeg Hielke Penterman een kans om er 0-3 van te maken, maar hij schoot net naast. WHC kwam even later terug in de wedstrijd. Melvin Koetsier kon een voorzet niet klemmen en in tweede instantie vloerde hij een WHC-speler in plaats van dat hij de bal raakte. Jonathan van Marle benutte dit buitenkansje vanaf de stip, 1-2. 

Excelsior'31 nam verderop in de tweede helft verder afstand van WHC. Hakim Ezafzafi maakte de 1-3. Invaller Niek Averesch scoorde de 1-4 op aangeven van een andere invaller, Carlos Lopes Macedo. Hielke Penterman scoorde uit de derde strafschop in het duel de 1-5. 

Excelsior'31 had nog veel verder uit kunnen lopen als men beter geprofiteerd had van de ruimte die er lag op het veld. In plaats van daarvan liet het WHC terugkomen in de wedstrijd. Jonathan van Marle maakte de 2-5 en vlak voor tijd mocht Mitchel Dijkhof zomaar de 3-5 binnenschieten. Even later schoot WHC ook nog eens op de lat.

Excelsior'31 kwam goed weg in de slotfase en won het knotsgekke duel waar alles in zat uiteindelijk met 3-5. Een gemiste kans om het doelsaldo een positieve boost te geven en wederom moest het tegentreffers incasseren in de slotfase (net als tegen ACV, SDC Putten en SVZW). Nog genoeg verbeterpunten, maar Excelsior'31 scoort vijf treffers in een uitwedstrijd en het pakt wederom drie punten (en daar gaat het tenslotte om). 

Volgende week speelt Excelsior'31 een thuiswedstrijd tegen AZSV. Op De Koerbelt wordt om half drie afgetrapt. 

Kalender icoon zaterdag 29 september 2018 20:12 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers