Penterman zet Excelsior'31 op juiste spoor in Friesland (0-3)

Foto bij Penterman zet Excelsior'31 op juiste spoor in Friesland (0-3)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Gemaakt door Jarnik Busscher (beelden), José Nijhof (presentatie), Leon Simons (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (montage)

88. Cem Köse 0-3

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries (46. Joost Jesse Visser), Danny Boersma, Jelmer Vos, Joran Olijve (77. Halbe Elsenga), Rudmer Loonstra, Rob Dijkstra, Aaron Boekhout, Rik Weening (66. Jorrit Terpstra), Rolf Dijk, Robin Huisman de Jong

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Joost Krijns, Pim ten Have, Simon Baysoy, Amanuel Isa, Stefan Maat (46. Cem Köse), Hielke Penterman, Boy Boeloerditi, Hakim Ezafzafi, Michel Gerristen Mulkes (76. Jasper Groothuis)

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Met drie overwinningen op rij ging Excelsior'31 met een goed gevoel richting de verste uitwedstrijd van het seizoen. Tegenstander was promovendus Buitenpost.

In de beginfase van het duel kreeg de thuisploeg een aantal mogelijkheden om de score te openen, maar Excelsior'31-doelman Melvin Koetsier hield zijn doel schoon. Na 21 minuten kwamen de bezoekers uit Rijssen op voorsprong. Wie anders dan Hielke Penterman, die ook al scoorde in de vier voorgaande duels van Excelsior'31, scoorde knap op aangeven van Mirko Zwiers.

Excelsior'31 had sindsdien het duel in handen en verzuimde de 0-2 te maken vlak voor rust. Buitenpost werd ook nog een keer gevaarlijk.

Na rust ging Excelsior'31 door met aanvallen en het kreeg grote kansen op de tweede treffer via Boy Boeloerditi (schot naast), Michel Gerritsen Mulkes (schot geblokt) en Amanuel Isa (kopbal uit een hoekschop op de lat) maar Buitenpost bleef in leven. Het kreeg zelfs nog een grote kans op de gelijkmaker aan het einde van de tweede helft, na ongelukkig balverlies in de verdediging van de Rijssenaren.

In de 86e minuut besliste Hielke Penterman het duel, door op aangeven van debutant Jasper Groothuis de 0-2 binnen te schieten. ZIjn achtste treffer alweer dit seizoen, gescoord in de laatste vijf duels. Het abonnement op goals is weer afgesloten, laten we hopen dat het tegoed nog lang niet op is.

Invaller Cem Köse scoorde twee minuten voor tijd de 0-3. Goed voor het zelfvertrouwen van de linksbuiten, die de laatste weken genoegen moet nemen met minder speelminuten.

Excelsior'31 pakt de vierde overwinning op rij en blijft tweede staan op de ranglijst met 14 punten uit 7 duels. Volgende week speelt het thuis op De Koerbelt tegen koploper Urk. De ploeg van trainer Richard Karrenbelt draaide vorig seizoen al een uitstekende tweede seizoenshelft en is ook nu voortvarend aan het seizoen begonnen. Twee ploegen in vorm, genoeg redenen om zaterdag naar De Koerbelt te komen! Aftrap om 14.30 uur.

Kalender icoon zondag 14 oktober 2018 01:30 / Het eerste