Foto bij Excelsior'31 2 in slotfase langs Veensche Boys 2, Excelsior'31 3 onderuit tegen IJVV 2

Excelsior'31 2 pakte dit weekend wederom drie punten. Het is alweer de derde zege op rij voor de mannen van trainer Daniël Holtman. Excelsior'31 3 ging voor het eerst dit seizoen onderuit.

Excelsior'31 2 weet veldoverwicht niet uit te drukken in score
* Verslag door Mart Nieuwenhuis
Excelsior'31 2 speelde zaterdag thuis tegen Veensche Boys 2. In de beginfase werd er in een hoog tempo gespeeld maar dat leverde geen doelpunten op. Daarna had Excelsior'31 2 moeite om het hoge tempo vast te houden. Ook na rust werden de kansen niet benut en in het laatste kwartier werd er gekozen om een op een te gaan spelen. Maarten Baan kwam naast Menno Kamphuis in de spits te staan. De invaller werd uiteindelijk matchwinner, nadat hij een voorzet van Hakan Sandikci binnenschoot, 1-0. Daarna kreeg Maarten Baan nog een grote kans, maar zijn schot verdween dit keer aan de verkeerde kant van de paal en dus niet in het doel. Excelsior'31 2 wint voor de derde keer op rij en speelt dinsdagavond in de beker tegen Zwolsche Boys. Het duel op De Koerbelt begint om 20.00 uur.

Excelsior'31 2 - Veensche Boys 1-0 (0-0)
85. Maarten Baan 1-0

Opstelling Excelsior'31 2: Mart Nieuwenhuis, Stijn Beverdam (Mark van Pijkeren), Daan Ligtenberg (Bram Lier), Matthijs Seppenwoolde (Gerald Pas), Jurriaan Seppenwoolde, Nick Pijfers, Matthijs Boerman, Jasper Veltkamp, Carlos Lopes Macedo, Menno Kamphuis (Sander Gerritsen), Hakan Sandikci

* Klik hier voor beelden van dit duel, gemaakt door Multi-Video Rijssen

Excelsior'31 3 weet niet te winnen van IJVV 2
* Verslag met dank aan Frank Beltman
De tweede uitwedstrijd voor Excelsior'31 3 was er een met een ander gezicht. We begonnen niet goed aan de wedstrijd, waardoor IJVV een aantal goede kansen kreeg. In de 15e minuut was het dan ook raak voor IJVV. Na het slecht weg werken van een voorzet, kwam de bal in de voeten van een IJVV-speler die de bal in het netje schoot. 0-1. Niet lang daarna brak IJVV door de verdediging van Excelsior. De verdediger van Excelsior maakte een overtreding in het strafschop gebied. Penalty. De spits van IJVV bleef kalm en schoot de penalty raak. 0-2 in de 25e minuut. In de 2e helft ging het spelbeeld de andere kant op. Excelsior kreeg nu de kansen en dat resulteerde ook in een doelpunt. Na een goede lange bal werd Yorick Calkhoven alleen voor de keeper gezet, die deze kans goed afmaakte, 2-1 in de 50e minuut. Excelsior bleef alleen maar meer kansen krijgen. Maar uit deze kansen werd helaas niet nog een doelpunt gescoord. In de 70e minuut brak IJVV door de verdediging en kwam 1 op 1 met de keeper van Excelsior. De linksbuiten van IJVV hield het overzicht en legde de bal breed waardoor de stand 3-1 werd. Excelsior bleef door drukken en kreeg nog een aantal goede kansen na de 3-1 van IJVV. Pas in de 90e minuut kwam er weer een andere stand op het scorebord. Ditmaal was het Excelsior dat weer scoorde. Door een lage voorzet kwam de bal voor de voeten van de middenvelder van Excelsior. Door een knappe redding van de keeper van IJVV bleef de stand nog 3-1, maar in de rebound kwam de bal weer bij Excelsior terecht. Mathay Karhaman faalde niet en scoorde de 3-2. Excelsior kreeg nog een aantal kleine kansen die ze helaas niet wisten te verzilveren tot een doelpunt. 3-2 is de eindstand geworden. Dinsdag speelt Excelsior'31 3 een bekerwedstrijd in Vroomshoop tegen Vroomshoopse Boys 2. Dit duel begint om 20:00 uur.

IJVV 2 – Excelsior’31 3 3-2 (2-0)