Excelsior'31 krijgt koploper Urk niet op de knieën (0-0)

Foto bij Excelsior'31 krijgt koploper Urk niet op de knieën  (0-0)

Excelsior'31 krijgt koploper Urk niet op de knieën (0-0)

* De fotoreportage, copyright www.excelsior31.nl, is in de loop van het weekend te zien in het Fotoalbum

* De samenvatting van Excelsior'31 TV

 

* Reactie Amanuel Isa 



* Reactie Peter Wesselink 



* Reactie Hielke Penterman bij RTV Oost, in gesprek met Tijmen van Wissing



* Reactie Amanuel Isa bij Radio 350, in gesprek met Henk Damkat

* Analyse Excelsior'31 - Urk met Joost Krijns, live-uitzending Excelsior'31 TV op Facebook



* Verslag door Martin Klaassen

Doordat Joost Krijns op de donderdagavondtraining geblesseerd af moest haken, moest Excelsior’31-trainer Peter Wesselink een ander aan Pim ten Have te koppelen. Hij koos ervoor aanvoerder Amanuel Isa een linie naar achteren te halen. De vacante plek viel na wat schuifwerk te beurt aan Cem Köse. De aanvaller maakte vorige week als invaller tegen Buitenpost de 0-3.

Excelsior’31 probeerde in de beginfase tempo en ritme in het duel te krijgen. Met variatie in het spel werd getracht Urk uit de comfortzone te halen. Dit lukte deels. De thuisploeg creëerde kleine kansjes en werd het meest gevaarlijk uit hoekschoppen. Een kopbal van Amanuel Isa werd voor de lijn weggehaald door Bennie Dunnink (5e minuut).

Gesteund door de vele verzamelde punten, met de daarbij horende eerste plaats op de ranglijst, had Urk-trainer Richard Karrenbelt bedacht geen vreemde tactische fratsen uit te halen. Zand in de geoliede Excelsior’31-machine strooien stond op de eerste plek. Op de tweede plek werden de ogen niet gesloten voor een brutale doeltreffende uitbraak. Dat laatste gebeurde (zonder doeltreffend te zijn) meestal rechttoe rechtaan. Over zo min mogelijk schijven, zodat het stugge raamwerk bleef staan. Het eerste half uur was er een met veel energie, maar weinig opwinding.

De opwinding kwam direct erna. De vlam sloeg in de pan vlak voor de dug-outs van beide teams. Urker William de Boer was de veroorzaker. Hij vloerde Mirko Zwiers met een onbesuisde tackle. Na geduw en getrek, kwam De Boer er vanaf met een gele kaart. Zwiers wist ongeschonden uit de charge te komen. Dat kon even eerder niet gezegd worden van Marinus Snoek (wond aan zijn kin, hij kon door). Hessel Snoek kwam er minder goed af na een luchtduel met Amanuel Isa. Hij werd in de 38e minuut per brancard het veld gedragen.

Een keymoment in de wedstrijd vond vlak voor rust plaats. Simon Baysoy zag de ruimte en stuurde Hakim Ezafzafi weg in de diepte. Ezafafi liep het strafschopgebied in en had alleen Urk-doelman Richard Strijker nog voor zijn neus. De bal vertrok vol overtuiging van de voet, maar de vlucht ervan was niet nauwkeurig genoeg. De bal ging via de binnenkant van de paal het veld weer in. Urk kwam daarna nog met twee plaagstootjes. Beide keren was het William de Boer die het in de korte hoek probeerde. Tweemaal was Excelsior’31-doelman Melvin Koetsier de sta in de weg.

In de tweede helft was Urk de eerste die voor gevaar zorgde. Jelle de Boer kwam goed door en legde de bal keurig af. Ware het niet, dat de teamgenoten niet de plek hadden uitgekozen die de boomlange invaller had bedacht.

Excelsior’31 bleef het initiatief houden, maar het lukte niet om aanvallend potten te breken. Daarvoor miste creativiteit op het middenveld en in de aanval. Ook de individuele acties die de wedstrijd op zijn kop konden zetten, kwamen niet van de grond.

Verdedigend zat het zowel bij Urk als Excelsior’31 uitstekend in elkaar. De uitblinkers bij Excelsior’31 speelden achterin. Dat de wil er om te winnen aanwezig was, bleek uit het slotoffensief. Invallers Yilber Haverslag en Jasper Groothuis brachten in het laatste kwartier nieuwe energie en flair, maar niet dat extraatje om de koploper te vloeren.

Excelsior’31 – Urk: 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Mike de Bruijn

Assistent-scheidsrechters: Jeremy van der Ley & Arjan Overwijk

Gele kaarten: Hakim Ezafzafi, Amanuel Isa, Simon Baysoy (Excelsior’31) William de Boer, Dick Hakvoort (Urk)

Opstellingen:

Excelsior’31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers (85. Lopes Macedo), Pim ten Have, Amanuel Isa, Simon Baysoy, Michel Gerritsen Mulkes, Stefan Maat (81. Yilber Haverslag), Hielke Penterman, Boy Boeloerditi (73. Jasper Groothuis), Hakim Ezafzafi, Cem Köse

Urk: Richard Strijker, Bennie Dunnink, Dick Hakvoort, Klaas Kramer, Riekelt-Jan Brands, Riekelt Nentjes, Marinus Snoek (38. Jelle de Boer), Jan van Slooten (68. Klaas Romkes), Gerrit Tol (90. Pieter Brands), William de Boer, Hessel Snoek

* Vooruitblik op het duel met Joost Krijns, live-uitzending Excelsior'31 TV op Facebook

 

Kalender icoon zaterdag 20 oktober 2018 18:45 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers