Flevo Boys wint verdiend van Excelsior'31 (2-0)

Foto bij Flevo Boys wint verdiend van Excelsior'31 (2-0)

35. Timon Rorije 1-0
75. Johan Tiems 2-0

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Joost Krijns, Pim ten Have, Simon Baysoy, Stefan Maat (77. Menno Kamphuis), Michel Gerritsen Mulkes, Hielke Penterman, Jasper Groothuis (85. Stijn Beverdam), Hakim Ezafzafi, Tom Smoes (70. Carlos Lopes Macedo)

* Verslag met dank aan Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 ging als koploper op bezoek bij Flevo Boys. Cem Köse was er vanwege zijn huwelijksreis niet bij, hij werd vervangen in de basis door Tom Smoes. Ook Amanuel Isa zat niet bij de wedstrijdselectie, hij is maandag geopereerd aan zijn lies.

Excelsior'31 begon prima in Emmeloord. Het kreeg onder meer via Tom Smoes, Hielke Penterman en Hakim Ezafzafi kansen op de 0-1, maar Flevo Boys-keeper Rodney Rosink hield zijn doel schoon.

Na ongeveer 25 minuten spelen veranderde het spelbeeld en kreeg Excelsior'31 het lastig. Flevo Boys kreeg een enorme kans, maar Melvin Koestier bracht knap redding. Even later was het wel raak. Timon Rorije kopte geheel vrijstaand binnen, 1-0.

Excelsior'31 pakte het daarna goed op en kreeg nog voor rust via Hakim Ezafzafi en Tom Smoes kansen op de gelijkmaker. Ook na rust kregen Hakim Ezafzafi en Tom Smoes goede mogelijkheden, maar gescoord werd er niet.

In de loop van de tweede helft ging Excelsior'31 te gehaast opzoek naar de gelijkmaker, waardoor Flevo Boys veel ruimte kreeg in de omschakeling. Excelsior'31 mocht Melvin Koetsier danken dat het in de wedstrijd bleef. Hij had een aantal schitterende reddingen in huis. De 2-0 zat eraan te komen en die werd uiteindelijk een kwartier voor tijd gemaakt door Johan Tiems, hij schoot laag binnen.

In de slotfase probeerde Excelsior'31 nog alles op alles te zetten, maar de grootste kans was voor Flevo Boys dat de paal nog raakte.

Al met al een verdiende nederlaag voor de mannen van Peter Wesselink. Een uitstekende eerste seizoenshelft wordt afgesloten met een tweede plek op de ranglijst, een prestatie waar men trots op mag zijn, ondanks de tweede nederlaag van het seizoen.

Excelsior'31 gaat nu genieten van de winterstop. Binnenkort meer informatie over de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De competitie wordt op zaterdag 19 januari hervat met een thuisduel tegen SC Genemuiden.

Kalender icoon zaterdag 15 december 2018 18:24 / Het eerste