Excelsior'31 kraakt SC Genemuiden niet (0-0)

Foto bij Excelsior'31 kraakt SC Genemuiden niet (0-0)

Excelsior'31 kraakt SC Genemuiden niet (0-0)

* Samenvatting Excelsior'31 TV



* Reactie Joost Krijns bij Excelsior'31 TV, in gesprek met Leon Simons



* Reactie Martijn Beltman bij Excelsior'31 TV, in gesprek met Leon Simons



* Analyse Hans van Dijkhuizen (live-uitzending Excelsior'31 TV op Facebook)



* Klik hier voor de reactie van Peter Wesselink bij RTV Oost Sport, in gesprek met Herman Hobert

* Reactie Jan van Raalte (trainer SC Genemuiden) bij RTV Oost Sport, in gesprek met Herman Hobert



* Verslag van Martin Klaassen

Tegen Sc Genemuiden heeft Excelsior’31-trainer Peter Wesselink 11 (op de geblesseerde Boy Boeloerditi na) bekende namen op het wedstrijdformulier gezet. Met de contractverlengingen van de afgelopen tijd, weet de trainer dat de continuïteit is gewaarborgd en hij ook komend seizoen met veel huidige selectiespelers verder kan bouwen aan een sterk collectief. Op de bank zaten vanmiddag onder een dekentje: Wilco Nieuwenhuis (k), Stijn Beverdam, Jurriaan Seppenwoolde, Carlos Lopes Macedo, Menno Kamphuis en Yilber Haverslag.

Excelsior’31 begon de eerste minuten na de winterstop bijzonder fris. Twee keer stond Mirko Zwiers aan de basis van het potentiële doelpunt. De enige die tot een doelpoging kwam was Hielke Penterman. Zijn inzet werd eenvoudig gekeerd door SC Genemuiden-doelman Eser Elmadi. Een ‘daar zat meer in-gevoel’ bleef gedurende de eerste helft hangen bij de Excelsior’31-aanhang.

Het attractieve element van de wedstrijd ging vervolgens, net als de temperatuur langzaam naar het vriespunt. Risico’s werden zoveel mogelijk vermeden. De ijver was er wel, maar het veldspel werd slordig. Op het harde veld haalden veel spelers niet het niveau waarmee het verschil gemaakt kan worden. Voetbaltechnische hoogstandjes en mooie combinaties waren schaars. Er werd aan de zijlijn meer gesproken of iets wel of geen buitenspel was, of de overtreding terecht was of dat een spelhervatting al dan niet op de juiste plek werd genomen. 

Het publiek moest het met enkele momenten doen. In de 15e minuut kreeg Cem Köse na goed voorwerk van Hakim Ezafzafi de bal voor de voeten. Zijn harde schot werd met een katachtige reflex door Elmali uit het doel gedoken. De meest gevaarlijke speler aan de kant van SC Genemuiden had in de 23e minuut kunnen scoren als Joost Krijns geen cruciale blocktackle had ingezet. 

Ook Excelsior’31-doelman Melvin Koetsier was in de 32e minuut bijzonder alert na knullig balverlies in de opbouw. Hij onderschepte de bal, voordat SC Genemuiden gevaarlijk kon worden. De laatste kans van de eerste helft kwam van de linkervoet van Simon Baysoy. Zijn vrije trap op de rand van de 16, werd in de linkerhoek gekruld. Opnieuw stond doelman Elmadi zijn mannetje.

Excelsior´31 startte de tweede helft bijzonder matig. SC Genemuiden nam de eerste 10 minuten na de thee het heft in handen en kwam voornamelijk over de rechterkant door. De thuisploeg bleef overeind en wist groot gevaar te voorkomen. Een schot van Kay Velda (49e minuut) dat voorlangs ging was het meest in het oog springende moment. 

Na het offensief van SC Genemuiden trok Excelsior’31 het spel meer naar zich toe. Het ging in balbezit echter niet vanzelf. Het werd een kwestie van het geloof blijven houden, volharden in de automatismen en hopen dat het in 1 aanval een keer op de plek zou vallen. Dit realiseren bleek in deze wedstrijd een te lastige opgave. Voornamelijk omdat er veel spelers de vorm van de dag niet hadden.

SC Genemuiden zong ook zeker nog een noot mee. Het perspectief op een overwinning was aan beide kanten nooit uit het zicht. Onnodig balverlies aan de ene kant, kon aan de andere kant eenvoudig een messcherpe tegenaanval inleiden. Aan de kant van Excelsior’31 werd Jasper Groothuis in de 57e minuut bijzonder gevaarlijk. Zijn inzet ging voorlangs. In de 72e minuut was Mirko Zwiers attent om een schot van Kay Velda te kraken. 

Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam van SC Genemuiden-aanvaller Omar Kavak (minuut 81). Op aangeven van Dirk Muis, haalde hij veel te weinig uit een opgelegde kans. Melvin Koetsier hoefde zelfs niet in actie te komen. Ook in de resterende minuten veranderde niets. Scheidsrechter Roeleveld floot niet snel na het bereiken van de 90 minuten voor het einde van de wedstrijd. 

Excelsior’31 – SC Genemuiden: 0-0 

Arbitrage:
Scheidsrechter: dhr. M.A. Roeleveld
Assistent scheidsrechters: dhr. R. Schiffel,  dhr. M.H. Osman

Gele kaart:
Hielke Penterman (Excelsior’31)

Opstellingen:

Excelsior’31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Joost Krijns, Pim ten Have, Simon Baysoy, Michel Gerritsen Mulkes, Hielke Penterman, Stefan Maat, Jasper Groothuis (82. Carlos Lopes Macedo), Hakim Ezafzafi, Cem Köse

SC Genemuiden: Eser Elmali, Arend van de Wetering, Dirk Muis,  Jeremy Jonker, Roelof de Jong, Anne van der Kolk (69. Sijmon Eenkhoorn), Nick Buitink,  Kay Velda, Frank Kuurman, Jan Hooiveld, Omar Kavak

* Voorbeschouwing Excelsior'31 - SC Genemuiden met analist Hans van Dijkhuizen (live-uitzending Excelsior'31 TV op Facebook)


 

Kalender icoon zaterdag 19 januari 2019 18:00 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers