Amanuel Isa bezig aan laatste seizoen in hoofdmacht Excelsior'31

Foto bij Amanuel Isa bezig aan laatste seizoen in hoofdmacht Excelsior'31

Amanuel Isa bezig aan laatste seizoen in hoofdmacht Excelsior'31

De Technische Commissie van Excelsior’31 heeft besloten het contract met Amanuel Isa niet te verlengen. De 34-jarige middenvelder is bezig aan zijn zestiende seizoen in de hoofdmacht van Excelsior’31. Een unieke prestatie in het hedendaagse amateurvoetbal. 

In seizoen 2003/2004 maakte Amanuel Isa zijn basisdebuut, onder trainer Hennie in ’t Hof, in een uitwedstrijd tegen SVZW. Dat seizoen werd Excelsior’31 kampioen van de eerste klasse D en het seizoen daarop werd het kampioen van de Hoofdklasse C. In 2009/2010 werd hij wederom kampioen met Excelsior’31 in de Hoofdklasse en promoveerde naar de Topklasse. 

Isa maakte het eerste doelpunt ooit voor Excelsior’31 in de Topklasse, thuis tegen Rijnsburgse Boys. Onder meer in de cruciale degradatiekraker bij Spakenburg (in het voorjaar van 2013) had hij een hoofdrol. Met een snoekduik kopte Isa de winnende 2-3 tegen de touwen, een moment dat de meeste Excelsioren nooit meer zullen vergeten. 

Na vier seizoenen gespeeld te hebben in de Topklasse degradeerde Isa met Excelsior’31 naar de Hoofdklasse. Ook in de Hoofdklasse ging de aanvoerder voorop in de strijd en probeerde hij het beste in de ploeg naar boven te halen en jonge talenten bij de hand te nemen. In seizoen 2013/2014 won hij voor het eerst in de historie van de club de KNVB Districtsbeker, na een overwinning tegen Sparta Nijkerk. Ook de KNVB Bekerkrakers op De Koerbelt tegen BVO’s Excelsior Rotterdam, Go Ahead Eagles, ADO Den Haag, Heracles Almelo, Willem II en FC Den Bosch maakte Isa mee.

In december 2017 werd Amanuel Isa gehuldigd voor zijn 400e duel in de hoofdmacht van Excelsior’31. Reden genoeg voor de club om de staantribune bij het hoofdveld naar hem te vernoemen. 


Foto boven: Excelsior'31-voorzitter Harald Eertink huldigt Amanuel Isa voor zijn 400e duel in de hoofdmacht in december 2017

Dit seizoen kwam “Mister Excelsior31” tot 12 duels in de Hoofdklasse B. Momenteel is de aanvoerder herstellende van een liesoperatie. 

Na 16 jaar bij de hoofdmacht en meer dan 400 duels gespeeld te hebben voor Excelsior’31 mag Amanuel Isa met recht een fenomeen worden genoemd. De Technische Commissie van Excelsior’31 heeft Isa een voorstel gedaan om iets in het trainerschap te willen gaan doen. Dit voorstel heeft hij in beraad.

Kalender icoon dinsdag 22 januari 2019 20:26 / Het eerste

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers