Excelsior'31 wint met speels gemak van Buitenpost (3-0)

Foto bij Excelsior'31 wint met speels gemak van Buitenpost (3-0)

* Reactie Boy Boeloerditi bij Excelsior'31 TV, in gesprek met Leon Simons

* Reactie Peter Wesselink bij Excelsior'31 TV, in gesprek met Peter Wesselink

* Analyse Eelco Segers bij Excelsior'31 TV (live-uitzending op Facebook)

* Verslag door Martin Klaassen

Door de rode kaart en twee wedstrijden schorsing van Pim ten Have, mocht Daan Ligtenberg centraal in de defensie zijn opwachting maken. Ook terug van lang weggeweest is Niek Davina. Na 15 maanden blessureleed, stond de middenvelder aan de aftrap van een competitiewedstrijd. Door zijn rentree verdween Jasper Groothuis uit de basiself. Naast hem op de bank zaten: Wilco Nieuwenhuis (k), Stijn Beverdam, Tom Smoes, Amanuel Isa en Cem Köse.

Stoer, stug en onverzettelijk, zijn termen die je bij een elftal Friezen verwacht. Buitenpost voldeed totaal niet aan deze krachtige woorden. Het elftal liet het initiatief logischerwijs aan Excelsior’31, maar deed dat wel in een bijzonder overdreven mate. Echt zin in afjagen of een tegenaanval leek het elftal van trainer René van der Weij niet te hebben.

Excelsior’31 had gevoelsmatig 90% van het balbezit en voelde dat het wel erg makkelijk ging. Het zorgde ervoor dat Excelsior’31 zelf iets van de wedstrijd moest zien te maken. Echt eenvoudig ging dat de manschappen van Peter Wesselink niet af. Er werd gezocht naar de juiste aanvallende schakelingen. Het duurde even voordat het op de plek viel.

In de 21 minuut was het raak. Vanaf rechts gaf Mirko Zwiers de bal voor. Boy Boeloerditi hoefde de inswinger alleen nog maar het extra zetje te geven om Buitenpost-doelman Kevin van der Meulen te passeren.

De treffer gaf Excelsior’31 rust. Buitenpost liet de achterstand gelaten over zich heen komen. Er veranderde niets aan de afwachtende houding. Het krachts- en kwaliteitsverschil was groot en Buitenpost leek zich hiermee te verzoenen.
Vlak voor rust had Mirko Zwiers de 2-0 op zijn schoen. Hij wandelde vanaf rechts het strafschopgebied binnen en kwam schuin voor Van der Meulen te staan. De doelman pareerde het schot van Zwiers met zijn vuisten.

In de eerste minuten na de rust leek Excelsior’31 de concentratie een beetje kwijt. Buitenpost kreeg een hoekschop en stichtte zowaar iets van gevaar. Daarna pakte Excelsior’31 het weer op en trok de wedstrijd in de 58e minuut naar zich toe.
Niek Davina leek na alle blessure-ellende de gevierde man te worden. Hij haalde vernietigend uit, maar raakte de paal.

Luttele seconden later lag de bal wel in het net. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Boy Boeloerditi. Met een bekeken diagonale schuiver laag in de uiterste hoek, maakte de aanvaller zijn tweede van de middag: 2-0

Excelsior’31 probeerde in het restant van de wedstrijd de score nog verder op te krikken, maar de echte prikkel en schwung ontbrak. Melvin Koetsier wist zich toch nog een keer te onderscheiden met een prachtige safe. Via de lat ging de bal over. Er kwam nog wel een treffer bij. Hielke Penterman bracht vanaf de strafschopstip op achteloze wijze een 3-0 eindstand op het scorebord.

Excelsior’31 – Staphorst 3-0 (1-0)

21. Boy Boeloerditi 1-0
58. Boy Boeloerditi 2-0
84. Hielke Penterman 3-0 (pen)