Foto bij Excelsior'31 pakt bonuspunt tegen AZSV in wedstrijd van Hoofdklasse onwaardig niveau (1-1)

* Reactie Joost Krijns bij Excelsior'31 TV, in gesprek met Leon Simons

* Reactie Peter Wesselink bij Excelsior'31 TV, in gesprek met Leon Simons

AZSV - Excelsior'31 1-1 (0-0)
50. Robin Thuss 1-0
68. Amanuel Isa 1-1

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Max Jansen, Jonathan Goosen, Bram Rensing (37. Robbin Thuss), Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Yordi Orriëns, Erwin Nieuwboer (90. Nick van Breugel), Yeftha Nyamsangya, Rik van der Eerden

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Mirko Zwiers, Joost Krijns, Amanuel Isa, Simon Baysoy (77. Carlos Lopes Macedo), Stefan Maat, Michel Gerritsen Mulkes, Boy Boeloerditi (63. Menno Kamphuis), Niek Davina (46. Hielke Penterman), Hakim Ezafzafi, Jasper Groothuis

Gele kaarten: Yeftha Nyamsangya (AZSV), Boy Boeloerditi, Simon Baysoy (Excelsior '31)

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior'31 moest het tegen AZSV doen zonder de geschorste Pim ten Have. Vervanger Daan Ligtenberg raakte afgelopen week geblesseerd aan zijn lies, waardoor Amanuel Isa een basisplaats kreeg naast Joost Krijns. Hielke Penterman was niet fit en werd in de basis vervangen door Jasper Groothuis.

In de openingsfase van de wedstrijd ging het spel op en neer. Er werd veel balverlies geleden aan beide kanten. Grote kansen werden er niet gecreëerd. Voor de vele toeschouwers langs de lijn was het een draak van een wedstrijd om naar te kijken.

Na rust begon AZSV ijzersterk aan de tweede helft. Na een aantal fouten in de verdediging van Excelsior'31 kon invaller Robin Thuss de 1-0 maken voor AZSV, in de 50e minuut.

Excelsior'31 stond voor een loodzware opdracht. Het zat totaal niet in de wedstrijd en moest wat veranderen om tot kansen op een gelijkmaker te komen. AZSV kreeg zelfs goede kansen op de 2-0.

Trainer Peter Wesselink, die in de rust al Hielke Penterman in het veld bracht voor Niek Davina, stuurde Menno Kamphuis het veld in voor Boy Boeloerditi. De Nijverdaller, die afgelopen week bekend maakte aan het eind van het seizoen te vertrekken naar DOS'37, kreeg de eerste grote kans in de wedstrijd voor Excelsior'31. De keeper van AZSV kon redding brengen. Uit de hoekschop, genomen door Mirko Zwiers, kopte Amanuel Isa de gelijkmaker binnen. Een doelpunt uit het niets.

Na de goal van Amanuel Isa kregen zowel Excelsior'31 als AZSV nog enkele mogelijkheden, waarvan de grootste voor de thuisploeg waren. Na vijf minuten blessuretijd was de dramatische wedstrijd ten einde. Excelsior'31 pakt een bonuspunt in Aalten. De toeschouwers hebben kunnen genieten van het zonnetje, op het veld bleef het amusement helaas uit. Een wedstrijd die we maar snel moeten vergeten.

Volgende week is Excelsior'31 vrij. Die week erna staat er weer een topper op het programma, uit tegen koploper Staphorst.

Kalender icoon zaterdag 23 februari 2019 18:38 / Het eerste