Anton Acis loodst reserves Excelsior'31-zaal langs Hoekje/Toyota

Foto bij Anton Acis loodst reserves Excelsior'31-zaal langs Hoekje/Toyota

Samenvatting Excelsior'31 2 - Hoekje/Toyota, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdagavond hebben de reserves van Excelsior'31 de derby tegen Hoekje/Toyota uit Oldenzaal met 6-4 gewonnen. Grote man in deze wedstrijd was Anton Acis, die met drie puntgave treffers de helft van de productie voor zijn rekening nam. Door deze overwinning tegen de directe concurrent stijgt Excelsior'31 met stip naar de vijfde plek in de Hoofdklasse.

Door blessures van Remco Haan en Jonathan Acis waren Nikzad Mahbobi en ‘Appie’ Kaya aan de wedstrijdselectie toegevoegd. Doordat assistent-coach Ruud Kreijkes op vakantie was, werden zijn taken overgenomen door Jonathan Acis. Hij wist zijn tweelingbroer Anton vanaf de bank tot grote daden te inspireren. De gasten uit Oldenzaal kwamen nog wel op een 0-1 voorsprong, maar dankzij twee doelpunten van Anton Acis kon Excelsior'31 toch met een 2-1 voorsprong de rust in.

Na een mooie assist van Cor Pongers scoorde Daan Kreijkes de 3-1 en leek Excelsior'31 de winst niet meer te kunnen ontgaan. Doordat Excelsior'31 tweemaal een muur neerzette waar Donald Trump slapeloze nachten van zou krijgen, kwam Hoekje/Toyota door twee vrije trappen toch weer terug tot 3-3.

Wederom was het echter Anton Acis die middels een virtuoze kapbeweging de keeper van Hoekje/Toyota het bos instuurde en de 4-3 aantekenende. Het slotakkoord was voor Sander Kwintenberg, die net als vorige week tegen ‘Karim Bali en co’ twee keer scoorde. Uiteindelijk een prima overwinning en een belangrijke stap voor handhaving in de Hoofdklasse met nog een paar wedstrijden voor de boeg.

22 maart speelt Excelsior'31 2 haar volgende wedstrijd. In Nijmegen speelt het dan om 22.00 uur tegen rode lantaarn drager Morado CF 2.