Excelsior'31 2 verslikt zich in DETO Twenterand 2 (2-1)

Foto bij Excelsior'31 2 verslikt zich in DETO Twenterand 2 (2-1)

* Verslag met dank aan Mart Nieuwenhuis

Excelsior'31 2 ging zaterdag op bezoek bij DETO Twenterand 2. In het eerste half uur waren de bezoekers de bovenliggende partij en kregen een aantal goede mogelijkheden. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. DETO 2 profiteerde van een foutieve inspeelpass van achteruit en scoorde de 1-0. Vlak voor rust kreeg Yilber Haverslag nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker maar hij scoorde niet.

Ook na rust bleef Excelsior'31 2 de bovenliggende partij maar het probleem was dat de kansen niet afgemaakt werden. En als je ze zelf niet maakt, dan doet de tegenstander dat vaak wel. Zo ook nu! DETO 2 kwam in de 70e minuut op 2-0. Daarna kwam DETO 2 met 10 man te staan, omdat een verdediger zijn tweede gele kaart kreeg. Bram Lier maakte nog op schitterende wijze de 2-1, maar verder kwamen de Rijssenaren niet.

Excelsior'31 2 gaat dus onderuit tegen DETO Twenterand 2. Desondanks blijft het spannend in de top-5 van de ranglijst, die op vier punten van elkaar staan. Klik hier voor de stand in de Reserve Hoofdklasse. Het duel van koploper AZSV tegen Berkum werd gestaakt, Berkum stond op dat moment met 3-0 voor. Deze wedstrijd is dus nog niet meegenomen in de stand.

Excelsior'31 2 (vijfde op de ranglijst) speelt volgende week zaterdag huis tegen concurrent (nummer drie) Sparta Nijkerk 2. De topper op De Koerbelt begint om 11.30 uur.

DETO Twenterand 2 - Excelsior'31 2 2-1 (1-0)