Excelsior'31 2 komt niet verder dan gelijkspel bij hekkensluiter (1-1)

Foto bij Excelsior'31 2 komt niet verder dan gelijkspel bij hekkensluiter (1-1)

* Verslag met dank aan Mart Nieuwenhuis

Excelsior'31 2 ging zaterdag op bezoek bij hekkensluiter Sparta Enschede 2. Al vroeg kwamen de Rijssenaren op achterstand, na zeven minuten was het raak, 1-0. Opnieuw een vroege klap dus voor Excelsior'31 2, dat na een kwartier spelen ook nog verder moest zonder Kevin Jansen, die het veld met een blessure moest verlaten. Lars Voortman verving hem. Vervolgens kreeg Excelsior'31 2 een strafschop. Maarten Baan schoot de bal echter naast waardoor het 1-0 bleef. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg een nog een mega kans op de 2-0, maar dat bleef Excelsior'31 2 bespaard.

Na rust werd een doelpunt van Excelsior'31 2 afgekeurd en kregen Jasper Veltkamp, Frank Gerritsen Mulkes en Matthijs Seppenwoolde mogelijkheden op de gelijkmaker. Die kwam er uiteindlijk wel. Mark van Pijkeren krulde uit de draai de bal in de kruising, 1-1. De bezoekers kwamen in de slotfase nog met de schrik vrij toen een doelpunt van de thuisploeg afgekeurd werd, eindstand 1-1.

Volgende week zaterdag speelt Excelsior'31 2 thuis tegen koploper AZSV 2. Aanvang op De Koerbelt is om 11.30 uur.

Sparta Enschede 2 - Excelsior'31 2 1-1 (1-0)