Penterman schiet Excelsior'31 in blessuretijd langs DUNO (1-0)

Foto bij Penterman schiet Excelsior'31 in blessuretijd langs DUNO (1-0)

* Reactie Melvin Koetsier

* Reactie Peter Wesselink

* Analyse René Roord (Live-uitzending Excelsior'31 TV op Facebook)

* Verslag door Thijs Nieuwenhuis

Trainer Peter Wesselink koos voor dezelfde elf spelers als vorige week tegen WHC (8-1 winst). Mirko Zwiers en Joost Krijns zijn nog geblesseerd en werden wederom vervangen door Stijn Beverdam en Amanuel Isa. Ook Daan Ligtenberg is nog niet fit na een blessure. Talentvolle verdediger Gerald Pas kreeg slecht nieuws afgelopen week. Hij heeft een zware knieblessure opgelopen op de training en zal binnenkort geopereerd moeten worden.

Excelsior'31 begon net als de twee wedstrijden daarvoor ijzersterk aan de wedstrijd. Hakim Ezafzafi kreeg al snel een grote kans op de 1-0, maar een fantastische redding van voormalig Go Ahead Eagles-doelman Patrick ter Mate zorgde ervoor dat het 0-0 bleef. Even later zag diezelfde Ter Mate een schot van Hielke Penterman op de lat uiteenspatten en pakte hij een inzet van Cem Köse. Daarna kwam DUNO beter in de wedstrijd en kreeg het twee goede mogelijkheden via Gandu en Aamri, Melvin Koetsier kon redding brengen. Ook Excelsior'31 bleef gevaarlijk, dat het 0-0 stond bij rust was een wonder.

Direct na rust waren de beste kansen voor de gasten, maar echt gevaarlijk werd het niet voor doelman Koetsier. Na iets meer dan een uur spelen werd een treffer van Hakim Ezafzafi afgekeurd, Niek Davina (die de bal nog aantikte) stond buitenspel.

Het leek op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien, totdat Jasper Groothuis in de slotminuut neergehaald werd door Hans Cooke. DUNO-doelman Ter Mate kon de genomen vrije trap van Tom Smoes niet klemmen en Hielke Penterman stond weer eens op de goede plek om de bal in te tikken, 1-0. De Koerbelt ontplofte, de Excelsior'31-supporters waren uitzinnig van vreugde!

De zege in blessuretijd geeft Excelsior'31 een goed gevoel richting de kraker van volgende week tegen medekoploper Sparta Nijkerk. Beide teams profiteerden vandaag van het gelijke spel in de wedstrijd tussen Staphorst en Urk en de nederlaag van ACV. Excelsior'31 en Sparta Nijkerk staan nu twee punten voor op Staphorst en vijf punten voor op Urk en AZSV.

Excelsior'31 - DUNO 1-0 (0-0)
90+2. Hielke Penterman 1-0

Opstelling Excelsior'31: Melvin Koetsier, Stijn Beverdam, Amanuel Isa (80. Tom Smoes), Pim ten Have, Simon Baysoy, Stefan Maat (46. Boy Boeloerditi), Michel Gerritsen Mulkes, Hielke Penterman, Niek Davina (84. Jasper Groothuis), Hakim Ezafzafi, Cem Köse

Opstelling DUNO: Patrick ter Mate, Renzo van Duren, Hans Cooke, Giovanni Scharrenberg, Ted Heijckmann, Kevin Sissing, Jochem Jansen (52. Ahmed Lak), Anass Aamri, Christian Gandu (45. Ryan Bouwmeester), Bart van Brakel, Nick de Bondt (75. Roy Talsma)

Gele kaarten: Hielke Penterman, Boy Boeloerditi, Hakim Ezafzafi (Excelsior'31), Christian Gandu, Giovanni Scharrenberg, Hans Cooke (DUNO)

* Voorbeschouwing Excelsior'31 - DUNO met analist René Roord (Live-uitzending Excelsior'31 TV op Facebook)

Kalender icoon zaterdag 6 april 2019 20:25 / Het eerste